Grobodan Posted April 8, 2010 Report Posted April 8, 2010 Prvi: http://mediaboom.org/mp3/210320-glorior-belli-212-laudate-dominvs-2005.html Drugi: http://www.megaupload.com/?d=05CREJSR Treći: http://rapidshare.com/files/234607312/Meet_Us_at_the_Southern_Sign_-_2009.rar.html Quote
morbid god Posted April 8, 2010 Report Posted April 8, 2010 U pripremi je cetvrti. Glorior je valjda spao na solo projekat, s tim da je sad tu i bubnjar tako da nece biti drum masine koju sam cini mi se cuo na onom klipu koji je neko kacio na G.B. temi. Ovaj poslednji album me na momente smorio, fino je to odsvirano al nekako genericki zvuci. Drugi album je najbolji, a i prvi je dobar. Quote
Grobodan Posted April 8, 2010 Report Posted April 8, 2010 Još jedan blast from the past: Vinterland - Welcome my last chapter (1996) Nažalost jedini njihov, melodični BM Švedkse škole, veoma dobro izdanje! Quote
morbid god Posted April 8, 2010 Report Posted April 8, 2010 Nisam slusao, a i vec neko vrijeme nisam u tripu da slusam 'melodic'. Samo brutala. Quote
Grobodan Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Kad ovde kažem "melodic", think Dissection and Emperor a ne Bal Sagoth. Quote
morbid god Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Kad ovde kažem "melodic", think Dissection and Emperor a ne Bal Sagoth. Jebi ga, mene 'melodic' na ovom forumu odma asocira na one staljinove random bendove iz pizde materine. Quote
Grobodan Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Istina, "melodic BM" i mene odmah asocira na neki smor, ali kad u sintagmu uvedem "Svedski", kapiram da je jasno da se misli na Dissection-like bendove. Quote
Grobodan Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 (edited) ... Edited April 9, 2010 by Grobodan Quote
Talvi Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 (edited) Sad me podseti, dobih nedavno jedan odlican bend iz Madjarske na recenziranje, bas u tom "svedska melodika" fazonu, zovu se Aetherius Obscuritas, album "Fekete Orvosság" odnosno "Black Medicine", odlicna svirka, moram priznati. Bas znaju sta rade, cepaju iz sve snage, dobro su isproducirani + obrade "Black Tormentor Of Satan" i Running Wild-ove "Black Demon". Okacicu link ako nadjem. Edited April 9, 2010 by Talvi Quote
Grobodan Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 I ja sam ga dobio, i recenzirao odavno. Onako, okej. Aetherius Obscuritas is Hungarian Black Metal cohort led by Arkhorrl, who has performed all instruments and vocals; the only help he required was from Zson who is session drummer for this project. Although I was not familiar with them upon meeting with "Black Medicine", it should be mentioned that this is their 5th length so we got quite a prolific band. In the last few years, the category of one man bands has been quite degraded due to hundreds of useless groups, so I always tremble in fear when I am about to hear one more, but luckily AO cannot be lumped into the “crap” basket. “Black Medicine” is BM, no doubt about that, and it should be said that it is oriented towards more melodic side of the genre, carrying even some unnamable pagan feelings, but still performed in savage way that is a must when we are speaking about the black craft; so I could compare them to such Nordic kings as Taake, Ragnarok or even older Kampfar. Arkhorrl’s vox could even remind one on Hoest, also there are enough tempo changes and twist not to get bored. The production work is quite nice and fitting to the sound picture I have described above, but from the technical side I must give negative points to front cover, which really looks amateurish. Seems to me that Arkhorrl really likes to do covers as there are two included here: "Black Tormentor of Satan" by Marduk and Running Wild’s "Black Demon"; also you will spot here guest appearances of Kaiaphas (ex-Ancient), Nimroth (Cirith Gorgor) and Pallos (Blizzard). This album is not some masterpiece and will not change the way you see the scene of today but it is done in qualitative and honest way, so if you have found yourself in the above description you could try it. Quote
oʞɾoƃ Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Hungarian black metal COHORT Pozdravio te Rakić Quote
BLAGOJE Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Pošto sam inače veoma obziran tip čisto da te upozorim na gramatičke greške, stavio si me u pogrešan rod, ali nema veze, siguran sam da ćeš sve to nadoknadit na dopunskoj. Nisam znao da se pored što nosiš tuđu decu voliš igrat kućnog psihologa, zato danas ima toliko razvoda, ne valja ti to, prvo gramatiku sredi a onda se prihvati većih udžbenika, jadna deca moraju da ispaštaju. Jel se ti to nudiš da kupiš moje hormone, žalim, to je preopasno, čak i za polupismenog profesionalca kao što si ti, promena spola je nešto oko čega bi stvarno trebao da porazgovaraš sa svojom ružnijom polovicom. o kojoj gramatici ti pricas,srpskoj ili hrvatskoj?sto se tice tvojih trudnickih hormona,drago mi je da si priznala da ih imas jer si tako na pola puta. Quote
morbid god Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Daj brate, pusti ga. Vidis da ima krizu identiteta, ne zna jel satanista ili debil. Quote
BLAGOJE Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 zamisli tek kakvu ce krizu indetiteta beba da ima. Quote
morbid god Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Bice crnogorac sprskog porijekla, 100%. Quote
Александар Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Čestitke , glavno da ste vas dvojica našli jedno drugo. Ko si ti morbide da mene prozivaš debilom, misliš imaš staž ovde i pun kurac postova, ekipu koja ti puši kurac svake subote pa ajd malo da kenjamo po onima koji nemaju tu sreću da žive, jedu i seru po celi dan na forumu. Jebiga nemamo svi sreću da se nađemo i budemo prosvetljeni ronjenjem po balegi ovog društva, ali mislim da je tako i bolje, kad vidim tebe, neznam jer mi se riga ili sere, ali ti to najbolje znaš. Quote
BLAGOJE Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 znam da se kaze da trudnici treba udeljivati komplimente ali posto si takva antensn hor trudicu se svaki dan da ti udijelim barem jednu uvredu zbog derleta.ili,sta znam ja,mozda tamo kod vas u zagorju treba da psujes trudnice? Quote
Grobodan Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 (edited) Hungarian black metal COHORT Pozdravio te Rakić Teško je nalaziti iznova nove načine da čovek bude svež... edit: kad smo kod Glorior belli, najava novog albuma: French black metallers GLORIOR BELLI have completed work on their new album, "The Full Intrepid Experience Of Light", to be released later this year. The track listing for the CD is as follows: 01. The Full Intrepid Experience Of Light 02. Agitation In The Glorious Theme 03. The Night Scalp Challenger * 04. Reckless Beacons Attraction 05. Verses From Which To Whirl *Featuring SHINING's Niklas "Kvarforth" Olsson on guest vocals. Described as an alternative and experimental record by founding member Julien (a.k.a. Infestvvs), GLORIOR BELLI is "one of the most unconventional bands around, once again messing around with the codes, mixing extreme metal and surprising indie tunes together in a massively demented new album!" according to a press release. Edited April 9, 2010 by Grobodan Quote
Talvi Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Teško je nalaziti iznova nove načine da čovek bude svež... Slazem se - i ja cesto ne znam vise sta da pisem pa malo razbijam koncepciju tim awakenizmima tipa "horda", "manijaci", "teroristi"... Quote
morbid god Posted April 9, 2010 Report Posted April 9, 2010 Čestitke , glavno da ste vas dvojica našli jedno drugo. Ko si ti morbide da mene prozivaš debilom, misliš imaš staž ovde i pun kurac postova, ekipu koja ti puši kurac svake subote pa ajd malo da kenjamo po onima koji nemaju tu sreću da žive, jedu i seru po celi dan na forumu. Jebiga nemamo svi sreću da se nađemo i budemo prosvetljeni ronjenjem po balegi ovog društva, ali mislim da je tako i bolje, kad vidim tebe, neznam jer mi se riga ili sere, ali ti to najbolje znaš. Svako dobro. Quote
Александар Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 znam da se kaze da trudnici treba udeljivati komplimente ali posto si takva antensn hor trudicu se svaki dan da ti udijelim barem jednu uvredu zbog derleta.ili,sta znam ja,mozda tamo kod vas u zagorju treba da psujes trudnice? To se tebi pokvario kompas ili si opet okrenuo naopaki kartu, ja sam više u nizini. Quote
BLAGOJE Posted April 11, 2010 Report Posted April 11, 2010 To se tebi pokvario kompas ili si opet okrenuo naopaki kartu, ja sam više u nizini. izvini,ne razumijem,ne pricam toliko dobro hrvatski. Quote
morbid god Posted April 11, 2010 Report Posted April 11, 2010 (edited) Daj Ivory, iskuliraj. Ok, evo nesto ontopic - francuski bend CYT, i album Configuration of a Yearned Twilight iz 2006e. U njemu su Drastus i njegova riba Hostis (imaju istoimene bendove, vode i neku izdavacku kucu) + vokal i bubnjar. U pitanju je black/death u francuskom stilu, sa specificnim rifovima i atmosferom. Muzika je nesto na tragu bendova kao Antaeus, Merrimack il Glorior Belli. Zakucavanja, sporiji momenti, neki intro klipovi, bolesni vokali.. produkcija je cista i bas po mjeri. Znaci preporuke, CYT razbija i jedva cekam nesto novo od njih u buducnosti. Evo i linka - http://rapidshare.com/files/96662696/cyt_2006_-_Configuration_of_a_Yearned_Twilight-269-3215.7z Edited April 11, 2010 by morbid god Quote
Recommended Posts