Jump to content

Recommended Posts

Posted

I konačno dočekasmo demo igre koja će pomeriti standarde u igračkom svetu (tako nam bar najavljuju)

Dokopah se demo-a, i otrčah kod ortaka (koji je nedavno upgrade-ova mašinu) jer smo pratili pomno nekopliko meseci razvoj CRYSIS-a i ono što smo shvatili da će zahtevati da se debelo uloži u nov hardware da bi se uživalo.

Međutim, igra nas je prilično iznenadila: ono što smo videli je bilo prilično breath-taking, a s obzirom da smo igrali na konfiguraciji u višljoj srednjoj klasi (AMDx2, ATI 2600 XT), utisak je bio još bolji. Igrali smo je na

- 1024*768

- High detaljima (budući da su Very High detalji zaključani i mogu da se pokrenu samo u Visti ... za sada)

Nismo merili koliki je bio framerate, ali mogu reći da je bilo sasvim komforno igrati i da je opšti utisak ... WOOOOOW !!!

Zato, skidajte demo i sladite se dok ne izađe igra!

Posted

Prilicno sam siguran da ce ovo da bude igra godine..fuck bioshock..

Savrsheno je sve...i sa optimizacijom sam cak zadovoljan...na 1600xt ja vucem sve na high u veoma igrivom 30+ frameratu...jes da igram u 800x600 ali to mi ne smeta nikako...iscimao sam posle toga dx10 mod...i choveche..razlike se vec primecuju i u meniju :)

Tu je vec fps naravno ispod 25 ali jbga..moze da se igra i tako u svakom slucaju...takodje sam veoma zadovoljan igrom i delta modom gde dobijete obican dvogled i nemate nishan..svidja mi se sto je taktika ovde neophodna...nema teorije u delta modu da imitirate ramba ili tako neshto..veoma brutalno...jedina stvar koja mi se ne svidja jeste pucanje...ne samo pucanje..vec ponekad vidno saspem 30 metaka u neprijatelja njemu nishta i trchi i dalje ko da nisam pucao na njega..bash forsiraju headshot ovde ne znam zashto..

ukupan utisak je neverovatan i jedva cekam da izadje igra za 10 dana...

Posted

Sad sam igrao demo. 1024x768, sve na high osim senki, fizike i šejdera koji su na medium, ide oko 25-30 frejmova. Mašina je Intel E2180, 2 giga rama, 2600XT DDR3.

• 2 weeks later...
Posted
Prilicno sam siguran da ce ovo da bude igra godine..fuck bioshock..

Savrsheno je sve...i sa optimizacijom sam cak zadovoljan...na 1600xt ja vucem sve na high u veoma igrivom 30+ frameratu...jes da igram u 800x600 ali to mi ne smeta nikako...iscimao sam posle toga dx10 mod...i choveche..razlike se vec primecuju i u meniju :)

Tu je vec fps naravno ispod 25 ali jbga..moze da se igra i tako u svakom slucaju...takodje sam veoma zadovoljan igrom i delta modom gde dobijete obican dvogled i nemate nishan..svidja mi se sto je taktika ovde neophodna...nema teorije u delta modu da imitirate ramba ili tako neshto..veoma brutalno...jedina stvar koja mi se ne svidja jeste pucanje...ne samo pucanje..vec ponekad vidno saspem 30 metaka u neprijatelja njemu nishta i trchi i dalje ko da nisam pucao na njega..bash forsiraju headshot ovde ne znam zashto..

ukupan utisak je neverovatan i jedva cekam da izadje igra za 10 dana...

Koji ste vi likovi..

Sta je u Crysisu toliko dobro? Grafika? So fucking what?! Igrica je totalni prosek u svakom pogledu sem prezentacijski a to za mene ne cini fantasticnu igru, a kamoli igru godine. Ne znaci da je igra losa, ali isto kao i Farcry nista specijalno. The Witcher je, recimo, daleko bolja igrica ako vec necemo da biramo Bioshock.

Posted

Da, da ... i evo, uskoro sam završio DL xe xe xe xe

E sad, samo ne znam gde ću da je poteram, ali nema veze, bitno da je ona (skoro) ovde

to Eldritch: o ukusima ne treba raspravljati, to svi znamo odavno, ali skontaj činjenicu da je Crysis revolucija, isto onoliko koliko je Far Cry bio pre par godina. OK, ti viš evoliš RPG igre i nema problema. Igra nije prosek jer pomera granice, kao što rekoh, isto što je uradio i Far Cry pre par godina.

Što se tiče priče, nema tu mnogo pameti, to je FPS: ideš i rokaš. Tehnička "izvedba" je ono što ovu igru čini revolucionarnom i što će uticati na sve igre koje od sutra krenu da se pišu

Posted

Ako cemo tako onda su i sve igrice iz ID Software-a bile evolucija igrackog iskustva . Jedno je reci da je igra fantasticno tehnicki izvedena i pomera granice grafike a drugo da je fenomenalna i neprevazidjena igrica.

Posted

hahaha prosecna ko far cry...ja far cry i dan danas igram...i doom 3 sam preshao na svim modovima tezine toliko o tome da su te igre prosek..samo je stvar ukusa...a crysis mi je zanimljiv veoma...

Posted

Ma dobro ok.. igrao sam i ja sve ID-ove igrice (mada je Raven uvek bolje stvari radio sa njihovim enginima, npr hexen II ili quake 4). A i Far Cry nije bio los.

Ali meni generic pucachine koliko god dobru izvedbu da imaju ne prelaze prosek u smislu igara uopsteno, sto ne znaci da i crysis i far cry nisu veoma dobre kao cistokrvne pucacine. Samo znaci da po meni to nije dovoljno da se poredi sa originalnijim igrama ili igrama koje se malo potrude i da napregnu mozak. Sve je stvar ukusa, slazem se :)

Posted

Evo ih 2 DVD na stolu, gledam ih, gledaju oni mene .... stigao konačno taj CRYSIS. Nažalost, neću ni da pokušavam da igram na svojoj mašini (nije ona uopšte loša), već čekam da je poteram kod drugara na nekim malo jačim podešavanjima ...

Jbg

Posted (edited)

Pa .... instalirah sinoć u kasne sate taj CRYSIS, čisto da me želja mine. Stavio igru na 800*600, sve na "Low" ... i dobio 2 frejma/s ... super. Sa takvim podešavanjima izgleda gore od bilo koje igre od pre 5 godina, uz to je sve iseckano.

Uninstall. Jbg.

Da napomenem da imam nVidia 7600 GS (znači nije baš praistorija)

Edited by ProgressiveR
Posted

Auh. Far Cry nije bio toliko nenormalno zahtevan.. imam osecaj da ce ovo biti jos gore od Unreal-ova i da ce tek masine za godinu-dve moci bez problema u ultra rezolucijama da igru guraju. Mada videcu, ja svoju mrak-masinu sa 8800-gt om nabavljam za jedno nedelju dana (prvi apgrejd za pet godina!) pa cu javiti utiske, ali kapiram da ce biti oko 25 frejmova -30 maks (mada to je ok, I guess)

Posted (edited)

Revolucija vs Evolucija:

Doom 1 je bio revolucija (ako zanemarimo Wolfenstein). Postavio je temelje FPS-u.

Dune 2 je bila revolucionarna, postavila je temenje RTS zanru. 90% stvari u danasnjim RTS-ovima su postojali u Dune 2.

Call of Duty (Medal of Honor?) je imala elemente revolucionarnosti... Iako FPS, donela je novu atmosferu zahvaljujuci pametnoj upotrebi skriptovanja i efekata. Sto se grafike tice, nista novo, ali gameplay je napredovao.

Homeworld je bio revolucionaran kad se pojavio. Prvi RTS smesten u 3D. Iako nije bio preterano igriv (atmosfera je bila genijalna, ali igrivost ne bas, lepse je bilo gledati dok ga neko drugi igra).

System Shock takodje. Prvi RPG/FPS ikad.

Cak i GTA 3 je uveo neke stvari u gameplay koje igru ne mogu stvstati ni u jedan zanr.

Doom 3 je samo evolucija. Provaljen sistem igranja sa jako dobrim endzinom. Koji je bio top-class kad se pojavio, ali eto brzo je sustignut i prestignut.

Farcry je takodje samo evolucija....

Prave se sve bolji engine-i, hardver napreduje, igra na najnovijem engine-u na najnovijem hardveru izgleda bolje od svih prethodnih... Sta je tu revolucionarno?

Revolucionarne su promene u gameplayu i/ili engine-u koje postave temelj novom podsegmentu igara, ili makar promene svoj zanr toliko da svaka nova igra mora da poseduje taj neki novi feature.

Oblivion... necu trositi reci (a oni su bar mogli da inoviraju).

Dodatni poligoni, efekti, shaderi, senke, paralax maping, refleksije... Nisu revolucija. Mogu biti, ali samo u pogledu engine-a.

Sto sve ne znaci da ja imam ista protiv ove igre, ali samo kazem da ne brkate pojmove. Npr. Farcry ce ostati zapamcen kao eto jos jedna dobra pucacina, i nista vise od toga. Za par godina cemo zaboraviti koliko je nekad bio zahtevan i cool. Cak i njegov engine.

Ovaj engine ima dosta revolucionarnih stvari, bilo bi lepo da ostale igre preuzmu (ili naprave bolji, ili slican) engine, tj iste osobine engine -a.

Ali igra je yet another fps. Koji su mozda igrati kad uzmem novu masinu :)

Edited by Demonic_Alliance
Posted (edited)

Par shotova (levo su medium, desno very high):

1mediumku6.th.jpg1veryhighck3.th.jpg

2mediumix2.th.jpg2veryhighdq7.th.jpg

Nemam Vistu, ovi very high su otključani preko onih tweakova.

Edited by voodoo84
Posted (edited)

U subotu idem da je igram kod ortaka koji ima azdahu od kompa,njemu se dopala jer kako kaze nije standardna pucacina,jer navodno imas da koristis razlicite booster-e,za brzinu,snagu,skok i to bas u odredjenim trenutcima i kaze da se nema puno vremena za prenemaganje kada to treba da uradis.

Edited by Ultimate Bastich
Posted

Da dobro izgleda i deluje zanimljivo ali je prezahtevna. Moram da je igram u medium rezimu da bi radila ok a imam racunar novije generacije. Dzaba ga sve bilo kada moras da imas najskuplji racunar da bi igrao igrice. Pre se isplati kupiti PS3 ili Xbox.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...