Jump to content

Recommended Posts

Posted

Treba ostaviti f4r15 nesto iza sebe naravno,al za kurcenje po nebu...niko se nije vratio i potvrdio da stvarno ima neceg tamo

Posted
Opet ljudi ovde ne razlikuju cilj i smisao. Cilj života može biti razmnožavanje, ali smisao ne.

Pre bih rekla da je obrnuto da je smisao zivota razmnozavanje a ciljeva mozes da imas koliko god hoces oni su promenljivi za razliku od smisla koji bi trebao da bude konstanta, zar ne?

Moj cilj je da zavrsim fax imam uspesnu karijeru, ne mora da znaci da mi je cilj da imam i decu. Razmnozavanje, prenosenje genetskog materijala na buduce potomke jer prenosis 50% sebe na sledecu generaciju itd itd jeste smisao u sirem znacenju ;)

Posted

OK, ako tako shvatiš značenje smisla, onda je smisao da se ljudi zapravo množe i množe i množe u beskraj. Čudan neki smisao. Moje shvatanje značenja reči "smisao" znači dobiti odgovor na pitanje zašto se razmnožavati.

Posted

Smisao života je u tome da shvatiš da je život (u obliku u kome ga živimo) ograničenog trajanja, dok je večnost i pre i posle nas. I da svi jednog dana moramo da umremo, te da će se naši životi razlikovati samo u tome šta smo za vreme njih proživeli. Onda nam postaje lakše da sve, i dobro i zlo, doživljavamo sa filozofskim mirom, jer je sve što nam se desi sastavni deo života i kao takvo će ostati zapisano negde kada nas više ne bude.

Posted

@ Prince tvoje objasnjenje smisla zivota uopste nema smisla :)

..jer si upravo objasnio neku taktiku kako sebi olaksati zivot eventualno, sto nema veze sa smislom zivota.

Posted
Pa naravno da je pogresno u najbukvalnijem smislu te sintagme ' trazenje smisla '.

Ali ako dozivljavas smisao na izvestan nacin u trenutku to je dovoljno.

Pa ne znam kako da objasnim - u svemu je smisao i nema uopšte smisla. Recimo, dopadneš mi se ti i poželim da te smuvam, ali skontam da to ne mogu, jer nemam te muvačke kapacitete. Da li onda da kažem - moj život nema smisla, kad ne mogu da smuvam curu poput Veronike, ili je baš u tome smisao mog života? Ja bih pre rekao ovo drugo - moj život ne bi bio moj život, to bi bio život nekog drugog, kad bih ja mogao da smuvam Veroniku. Moja egzistencija je jedinstvena i neponovljiva, i u nju između ostalog spada to što ja ne mogu da smuvam Veroniku. Ako to nije smisao, onda nema smisla tražiti smisao uopšte.

Posted (edited)

Ja ovo zovem neuspeli pokushaj muvanja. hahha

Prince of darkness, haha pazi, poentu je si uboo, ali si uzeo primer hahaha.

Ti si brate pobednik. I na kraju se svede na isto, smisao zivota je zhena.

Edited by Bezlični
Posted
Pa ne znam kako da objasnim - u svemu je smisao i nema uopšte smisla. Recimo, dopadneš mi se ti i poželim da te smuvam, ali skontam da to ne mogu, jer nemam te muvačke kapacitete. Da li onda da kažem - moj život nema smisla, kad ne mogu da smuvam curu poput Veronike, ili je baš u tome smisao mog života? Ja bih pre rekao ovo drugo - moj život ne bi bio moj život, to bi bio život nekog drugog, kad bih ja mogao da smuvam Veroniku. Moja egzistencija je jedinstvena i neponovljiva, i u nju između ostalog spada to što ja ne mogu da smuvam Veroniku. Ako to nije smisao, onda nema smisla tražiti smisao uopšte.

Prince evo ja cu ti nadjem da jebes maloletnice 92-93 je moze?

leba ti nemoj to na forumu

ono shvatam da se zezas ali jbt likusu znas

postaje malo bolesno

Posted
OK, ako tako shvatiš značenje smisla, onda je smisao da se ljudi zapravo množe i množe i množe u beskraj. Čudan neki smisao. Moje shvatanje značenja reči "smisao" znači dobiti odgovor na pitanje zašto se razmnožavati.

A zasto imas polne organe, polne hormone koji ti prorade s vremena na vreme i nagone te na razmnozavanje?

Vidis postoji jedno pravilo sve sto postoji ima smisla. Nego ljudi imaju tendenciju da visoko misle o sebi bez obzira koliko su praznoglavi, mislivsi da su "veci" od ma kog drugog zivog bica na svetu. Pokusaj da shvatis smisao postojanja macke, misa, psa, biljke itd.

A na pitanje zasto se razmnozavati? odgovaram ti pitanjem zasto postojati? vidis svaka covekova celija ima svrhu a ima ih milijarde i milijarde, a njen zivotni ciklus sastoji se od toga da raste, deli se (razmnozava), postaje funkcionalna (gradi misic, masno tkivo itd) i umire and so on... samim tim imas mikrosistem koji funkcionise kao i makrosistem. Sto nas logicno dovodi do toga da svako od nas moze predstavljati celiju koja ima funckiju u okviru nekog veceg organizma sastavljenog od svih nas. npr neka od ideja koja mi se vrzma ovih dana... isuvise je tema skakljiva da bi se dali defintivni odgovori...

Posted

Sa '92. godištem sam propustio šansu jednom zauvek i nije pošteno da tražim novu.

Sa Veronikom sam, kao što Bezlični kaže, ubo poentu. Poenta je da nema poente i što manje budem razmišljao o tome zašto tako lepe cure nisu moj nivo, duže ću živeti.

Smisao života je samo racionalizacija - pokušaj da damo racionalne odgovore na pitanja koja nam nameće krajnje iracionalni vrtlog sudbine.

Posted

Ja malo "epskije" celog života gledam na celu stvar, pa mi je smisao života "etički se uzdići što je moguće više".

To (između ostalog) znači i ojačati karakter do te mere da možemo odbiti svaku strast za kojom žudimo, bilo da je u pitanju sex, hrana, alkohol... smisao je dobiti sve na tacni, ali znati da se iskontrolišeš.

Posted
Vidis postoji jedno pravilo sve sto postoji ima smisla.

Hrabra izjava, imajući u vidu broj velikih umova koji se sa ovim nipošto ne bi složili...

Posted
Hrabra izjava, imajući u vidu broj velikih umova koji se sa ovim nipošto ne bi složili...

pazi sve zavisi iz kog ugla gledas, moj ugao je trenutno mozda posledica profesionalne deformacije ali smatram da je morfologija povezana sa funkcijom, kada pogledam u svojoj sobi svaka stvar ima svoju svrhu, e sada ovde se treba ograditi neko neke stvari ili ljude smatar glupim i nesvrsishodnim dok su za druge svrsishodni, ali opet da nema njih kako bismo znali sta je lose ili glupo, sto nas opet dovodi do toga da sve ima svoju svrhu tj smisao koji se ogleda u ravnotezi raznih varijeteta i antagonizama. a opet smisao gledam kao konstantu, jer covek je kroz razne svoje evolutivne faze imao razne ciljeve u skladu sa njegovim mentalnim kapacitetom i potrebama, a smisao bi trebao da je zajednicki svima nama bez obzira na vreme.

Posted
Sa Veronikom sam, kao što Bezlični kaže, ubo poentu. Poenta je da nema poente i što manje budem razmišljao o tome zašto tako lepe cure nisu moj nivo, duže ću živeti.

Nisi ubo poentu sa veronikom, vec sa primerom.

Ne, vidis, zivot nije linearna i nepromenljiva stvar.

Mozda sad lepe cure nisu tvoj nivo, ne znaci da nece biti.

Smisao života je samo racionalizacija - pokušaj da damo racionalne odgovore na pitanja koja nam nameće krajnje iracionalni vrtlog sudbine.

Smisao zivota nije racionalizacija. Jer racionalizacija moze da pogresi.

Ali svest i osecaj ne moze.

Smisao zivota je ziveti ga svesno, po instintku i pratiti svoj put i imati OSECAJ svog puta. (osecaj nije isto sto i osecanje cisto da se razumemo)

Ja volim tu da ga "bijem" po spiritualno\duhovnim dimenzijama i evolucije svesti. No ovo nije tema o tome. A tu je previse detaljisanja.

Misljenje je ko dupe, svako ima svoje.

DAnasnji veliki umovi mo zda i ne bi.

Al danasnji veliki umovi su totalna suprotnsot od iskonskih velikih umova.

Iskonske je krasila mudrost, danasnje krasi poznavanje.

Iskonski bi s slozili. Dakle.

A na pitanje zasto se razmnozavati? odgovaram ti pitanjem zasto postojati? vidis svaka covekova celija ima svrhu a ima ih milijarde i milijarde, a njen zivotni ciklus sastoji se od toga da raste, deli se (razmnozava), postaje funkcionalna (gradi misic, masno tkivo itd) i umire and so on... samim tim imas mikrosistem koji funkcionise kao i makrosistem. Sto nas logicno dovodi do toga da svako od nas moze predstavljati celiju koja ima funckiju u okviru nekog veceg organizma sastavljenog od svih nas. npr neka od ideja koja mi se vrzma ovih dana... isuvise je tema skakljiva da bi se dali defintivni odgovori...

Moram da primetim, da tapkate u prazno.

Kada uzmemo recimo jednog coveka, i jednu zivotinju neibtno koju.

Kod nje imamo sve isto celije organe itd. Ali nemamo kljucnu stvar SVEST.

Covek zapravo ima tu svest ali je debelo ne razume.

Jednostavno ne dozvoljavaju mu da je razume. Ko? Drustvo i danasnji drustveni zivot.

Jer konstatno nas tera u neke shablone, pravila, dogme i moral.

Stalno sruchuje na tebe nesto, i ti nemas vremena ni prostora da razvijas svoju svest.

Zapravo ja mislim da mi nismo evolulirali mi smo devoluirali.

Mnogo smo se odaljili od prirode i toga da mi znamo sta je nasa svrha.

DAnas je sramota da kazes da ti je svrha nesto sto nije poso, ili nesto sto ne pravi pare, ili nesto sto te ne cini kul u drustvu kao sto je vatanje sojki naprimer.

Mozda je moja svreha, da prdnem na veliki petak.

Ustvari ako sam dobio nagon za prdezom kad god verovatno to na neki nacin i jeste deo moje svrhe. I samo jedna domina u domino efektu.

Dakle, to sta smo mi i sta je SMISAO ZIVOTA, mora svako sam za sebe da otkriva. Ziveti zivot nesvesno, po sablonima koji drugi namecu.... jeste to zivot. Ali ne sa dovoljno kvalitetnom poentom.

Lav, vuk, Jagnje, Ovca, Kokoska, svi oni znaju svoju poentu kada se rode.

Ja sam jednom rekao, da covek ima tu prednost da moze SVESNO da GRADI svoje INSTIKNTE

SVOJIM IZBOROM, i time da pomaze SEBI DA SAVRSHENIJE PRODJE svoj ZIVOTNI PUT.

Koji god da je.

Zapamtite ljudi, um, ego, to su samo ORUDJA, naseg uma.

Memorija, nagoni emocije.

Sve je to samo orudje naseg uma.

Jung je to odavno rekao, a ja se slazem!

Mi smo, nasa svrha, duboko sakopani.

Posted (edited)

ja sam zato da se vjeronika i princ smuvaju, i zajedno bar koriste fotosop.

a to da se "veliki umovi" ne bi slozili da sve sto postoji ima neki svoj smisao - mislim, zajebi sine. evo ti primjer gomile nasih nekih baba i deda, starijih ljudi, masovno neskolovani, siromasni, vidjeli ni svijeta ni izobilja pa opet imali zdraviji razum od gomile "velikih umova". mozda zato sto nisu imali vremena da TRAZE smisao, nego su ga vec imali i vidjeli u stvarima koje su radili i zivjeli. tako danas gomile ljudi, bilo gdje na svijetu, nevezano za vjeru ili naciju.

ja licno sam za zdrav razum, prije nego "veliki um".

Edited by blondie
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...