Totamealand Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Naravno, svi znamo ovaj znak. Ali ono što ne znam je koji je bend ili izvođač u rock ili metal muzici prvi put pokazao? Da li se to zna? Quote
Shamandalie Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Ronnie James Dio. A znas li zasto? Zato sto je poreklom Sicilijanac, a tamo i na Jugu Italije taj znak se koristi protiv uroka. Znaci kad cujes ili vidis nesto sto je baksuz, onda se taj znak napravi i kaze "facciamo le corna", odnosno praviti rogove. Onaj ko je urokljivac zove se iettatore, pa je to odbrana protiv takvih. Eto odgovora. Quote
Hudini Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Koristi se i u Istri i Dalmaciji kad prolaziš pored neke babe za koju sumnjaš da je veštica. Pričao mi drugar koji je odrastao tamo. A otkud znaš da je baš Dio bio prvi? Quote
Totamealand Posted November 22, 2007 Author Report Posted November 22, 2007 Ja sam takođe čuo da je Dio bio prvi, ali nisam bio siguran, pa sam hteo da proverim tačnost informacije. Quote
Sinstrel Posted November 22, 2007 Report Posted November 22, 2007 Teta Wikipedia kaze: Gene Simmons claimed to have first introduced the sign to heavy metal, when he was shown extending his little finger and index finger on the cover of KISS' 1977 album Love Gun, although his claim is disputed. Quote
Black Diamond Posted November 22, 2007 Report Posted November 22, 2007 brate Gene kenja on je sve izmislio dobro nije reko da je i metal izmislio volim ja kiss ali covek ga presra, inace \m/ je korisceno u mnogim kulturama protiv uroka... nasi metalci bi mogli da kucnu u drvo umesto \m/ Quote
Sandman Posted November 22, 2007 Report Posted November 22, 2007 Dio. To je vid'o od svoje babe koja je to pokazivala da otera neke uroke il' tako neshto. Quote
Hudini Posted November 22, 2007 Report Posted November 22, 2007 Kakav Gene Simmons?! Pa on je Mađar! Quote
Herr_Wolf Posted November 23, 2007 Report Posted November 23, 2007 Pa u principu, vrti se oko Dia i Simmonsa, lično verujem da je Dio bio prvi. Quote
LazaGNR Posted November 25, 2007 Report Posted November 25, 2007 Eto odgovora. Eto odgovora,pa da se zatvara tema :) Salim se... Mislim da je generalni stav svih da je to bio Dio. A ovo za Gene Simons-a prvi put cujem... Quote
Vresište Posted November 25, 2007 Report Posted November 25, 2007 Ronnie James Dio. A znas li zasto? Zato sto je poreklom Sicilijanac, a tamo i na Jugu Italije taj znak se koristi protiv uroka. Znaci kad cujes ili vidis nesto sto je baksuz, onda se taj znak napravi i kaze "facciamo le corna", odnosno praviti rogove. Onaj ko je urokljivac zove se iettatore, pa je to odbrana protiv takvih. Eto odgovora. Interesantno. Ja sam negde (u nekom matorom terrorajzeru valjda) chitao da se znak zove 'il cornuto' il' neshto slichno i da se bash u Italiji koristi kao uvreda. Naime pokazuje se uglavnom mushkarcima i naznachava da su 'rogonje', tj., je li, da im neko drugi opshti sa zhenom...biche da je u pitanju samo regionalna varijacija. ah ta antropologija... Quote
Layla Posted November 25, 2007 Report Posted November 25, 2007 Гледала сам скоро на VH1 кад је био неки љигави метал викенд баш причу о томе и Дио је причао отприлике оно што је Shamandalie већ рекла. Quote
Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted November 25, 2007 Report Posted November 25, 2007 znači to mu dođe kao iš sotono u vodu Quote
MALICE Posted December 1, 2007 Report Posted December 1, 2007 e puno stvari naucis ovde, a ja bas mislila da prestavlja sotonine rogove, a ne nesto protiv njega i njegovih demoncica. Quote
enclave Posted December 2, 2007 Report Posted December 2, 2007 Ja nisam mislio nista. Elem jel to treba da znaci kao aj satano mars ili aj dodji vamo? Quote
Sandman Posted December 2, 2007 Report Posted December 2, 2007 Koliko je Dio objasnio znachilo bi:aj marsh tamo negde. Mada ga metal fanovi pokazuju kao aj dodji vamo. Quote
Џрк Posted December 16, 2007 Report Posted December 16, 2007 Interesantno. Ja sam negde (u nekom matorom terrorajzeru valjda) chitao da se znak zove 'il cornuto' il' neshto slichno i da se bash u Italiji koristi kao uvreda. Naime pokazuje se uglavnom mushkarcima i naznachava da su 'rogonje', tj., je li, da im neko drugi opshti sa zhenom...biche da je u pitanju samo regionalna varijacija. ah ta antropologija... Takodje. To su mi rekli ortaci cija sestra studira italijanski. Quote
oʞɾoƃ Posted December 17, 2007 Report Posted December 17, 2007 (edited) Koja kultna tema I gde nađe baš onak'u bangavu šaku da staviš za sliku? Edited December 17, 2007 by gojko88 Quote
enclave Posted December 17, 2007 Report Posted December 17, 2007 Vala bas je bangava a narocito mali prst. Quote
Totamealand Posted December 18, 2007 Author Report Posted December 18, 2007 Stvarno. Mrzelo me da tražim neku normalniju, ali, nema veze, suština je ista. Heheheh... Quote
Bata Trokrilni Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Dio je prvi uveo u muziku, mada se i Simmons pominje. 99 posto ljudi koji ne slušaju metal, a čuli su za taj znak, reći će vam da je to satanistički pozdrav. To vulgarizovanje se može primetiti i u mnogim filmovima. Recimo, Vrana 4, gde prikazuju neke navodne sataniste koji koriste taj pozdrav, ili, ne znam kako se zove film, vrti se na nekoj TV u poslednje vreme, Žan Reno glumi, gde neki Turci koriste taj pozdrav. Neznanje ljudi ide do te mere da koncerte na kojima se mogu videti rogovi listom proglašavaju za satanističke predstave. Sećam se kad je posle koncerta Rolling Stones-a vladika Amfilohije rekao da su oni satanistička grupa i čudio se što im ljudi u Srbiji i Crnoj Gori aplaudiraju. Pitam se šta bi tek rekao kad bi bio obavešten (kao što očigledno nije) da je u Beograd dvaput dolazio Rotting Christ. Quote
Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 dobro da nije, neobaveštenost je nekad dobra stvar, još bi krenuo u lov na veštice ''inquisition, what a show inquisition, here we go...'' Quote
LazaGNR Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 ... ili, ne znam kako se zove film, vrti se na nekoj TV u poslednje vreme, Žan Reno glumi, gde neki Turci koriste taj pozdrav. TURCI se pozdravljaju tako?!?!?! Sećam se kad je posle koncerta Rolling Stones-a vladika Amfilohije rekao da su oni satanistička grupa i čudio se što im ljudi u Srbiji i Crnoj Gori aplaudiraju. Pitam se šta bi tek rekao kad bi bio obavešten (kao što očigledno nije) da je u Beograd dvaput dolazio Rotting Christ. Mozda bi covek dos'o na njihovu svirku i post'o satanista :) Quote
Bata Trokrilni Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Neka sekta iz Turske se pojavljuje u tom filmu i Žan Reno provaljuje da su rogovi njihov pozdrav. Smešno. Quote
Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 niš bez gene simmonsa, taj će na kraju pod svojim imenom zaštititi pozdrav, pa će svako ko ga koristi morati da ima plaćenu franšizu, e ti jevreji....... Quote
Recommended Posts