Millennium Posted November 28, 2007 Report Posted November 28, 2007 HAMLET Pogledaj! Sunce... Iza mojih krila čuje se Kao tamnicom vetar Jutro, plavo i sumorno Jedan starac poziva nas u grob Hamlete, U noć... Gde magle ti u drvo stupe ruke I ćute... Večno Reci tuga, i nestaću
Lakšmi Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Millennium said: HAMLET Pogledaj! Sunce... Iza mojih krila čuje se Kao tamnicom vetar Jutro, plavo i sumorno Jedan starac poziva nas u grob Hamlete, U noć... Gde magle ti u drvo stupe ruke I ćute... Večno Reci tuga, i nestaću COOL! Samo izbaci taj zarez iza Hamleta i nema zamerki!
Millennium Posted December 7, 2007 Author Report Posted December 7, 2007 UČINJENO. HVALA NA SUGESTIJI HAMLET Pogledaj! Sunce... Iza mojih krila čuje se Kao tamnicom vetar Jutro, plavo i sumorno Jedan starac poziva nas u grob Hamlete U noć... Gde magle ti u drvo stupe ruke I ćute... Večno Reci tuga, i nestaću...
Yggdrasil Posted December 15, 2007 Report Posted December 15, 2007 (edited) Ja mislim da kritike moraju davati samo bolji pesnici gorim. Ja nisam sigurna jesam li od tebe bolji autor. Quote Pogledaj! Sunce... Iza mojih krila čuje se Kao tamnicom vetar Jutro, plavo i sumorno Jedan starac poziva nas u grob Hamlete U noć... Gde magle ti u drvo stupe ruke I ćute... Večno Reci tuga, i nestaću... Trebalo mi je malo vremena da razumem ritam pesme. Posto je prisutna interpunkcija, pesma nije potpuno 'divljacna', stih nije potpuno slobodan. Sasvim jasno, kada se procita da '...cuje se/ kao tamnicom vetar/ Jutro, plavo i sumorno...' Kada sam izlomila ritam, pesmu sam dozivela bolje. Iz nje mi je nesto sinulo, i nesto postalo jasnije ocrtano. Ja je citam ovako: Quote Pogledaj! Sunce iza mojih krila cuje se, Kao tamnicom, Vetar, Jutro Plavo i sumorno. Jedan starac poziva nas u grob, Hamlete! U noc, Gde magle ti u drvo stupe ruke I ćute... Večno Reci tuga, i nestaću... Deo: 'Jedan starac poziva nas u grob, Hamlete!' itd. izuzetan je, zaista. Vrlo profinjeno pisanje, vrlo istancano. Hvala sto si postavio ova tri zapisa, jer pokazuju zdravi KONTINUITET. Ovu pesmu Mariji moram pokazati. Odlicno. Edited December 15, 2007 by Yggdrasil
Recommended Posts