Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne nađoh temu posvećenu ovom genijalcu, pa rekoh da je otvorim!

Koje njegove filmove volite, koji vam se manje sviđaju i zbog čega?

P.S. ako ovakva tema postoji, a ja nisam videla, brišite je!

Posted

Licno ne podnosim Almodovara jer je jedan od jahaca Apokalipse filma i ujedno predvodnih doba Dekadenicije filma... No, ko voli nek izvoli.

Posted

Espinazo del diablo je sjajan film! :da: Ali, šta drugo očekivati od čovjeka koji je napravio Laberinto del fauno? I zar nije Guillermo del Toro bitniji u čitavoj ovoj priči i da credits go to him, a ne Pedru?

Almodovar je genijalac u svojoj priči, del Toro u svojoj. Mada opet, obojica su bolesni na neki uvrnuti način. U stvari, znam tačno kakav način, nego sam na poslu, a ako me direktor u'vati da kuckam ovo... Nekom drugom prilikom perhaps :D

Posted

Pogledao Todo sobre mi madre i Mala educación, La, nisu mi se preterano svideli.

Eto, mene direktor ne kontrolise, ali nemam sta pametno da kazem ...

Posted

Kakve smo diplomate :)

Da, pogotovo Sve o mojoj majci. Taj film je napravio prekretnicu ne samo kod Almodovara, već i ovom žanru uopšte, ako govorimo o evropskim filmovima. A Tramvaj zvani želja nije mogao bolje upasti. Film se slobodno može nazvati Almodovar's Confessions :):da:

Posted

popboks:

Pedro Almodovar planira noir film

Sledeći film čuvenog španskog reditelja Pedro Almodovara zvaće se Los Abrazos Rotos i biće to, prema njegovim rečima, „zamršena priča o ludoj ljubavi, snimljena u stilu američkog noir filma 50-ih na vrhuncu žanra“.

Glavne uloge igraće Penelope Cruz, Blanca Portillo i Lluis Homar.

Almodovar je rekao za Variety kako namerava da počne sa snimanjem na proleće, kao i da će deo filma biti sniman u Madridu.

Madridska producentska kuća El Deseo, čiji vlasnici su Pedro i njegov brat Augustin Amodovar, produciraće film u celini, a planirani budžet je 15 miliona dolara.

U filmu će se pojaviti likovi iz istorije filma, a radnja je smeštena u novije doba.

Los Abrayos Rotos će mešati stilske reference filmova poput In a Lonely Place Nicholas Raya i The Bad and The Beautiful Vincente Minnellija.

Naravno, tu su i teme po kojima je Almodovar poznat: vera, misterija stvaranja, krivica, bezobzirna moć, večna potraga očeva za sinovima, i sinova za očevima.

U ovom filmu Almodovar će predstaviti Penelopu Cruz kao savremenu verziju klasičnih holivudskih heroina.

Posted

Almodovar je odlican! Najvise mi se svidja sto bira veoma upecatljive i izrazajne likove za uloge u filmovima. Price su mu standardno istripovane, dijalozi jos ludji i uvek me nesto iznenadno iznenadi.

Najopiceniji i meni najsimpaticniji do sada - Mracne Navike i Kika!

Sto se tice Espinazo del diablo, uh, film je tako fenomenalno umetnicki odradjen! Boje su tako fantasticne da apsolutno pobudjuju odredjena osecanja u skladu sa scenama. Onaj "duh" je jezivo divan!!! Bas specificna scenografija... Malo me podseca na rad Jean-Pierre Jeunet (radio Ameliju, Grad izgubljene dece...itd.)

Posted (edited)
mracne navike?! :rolleyes:

Zavisi od prevoda do prevoda, ali, da, na isti film, po svoj prilici mislimo, pošto sam ga ja gledala bet titla, možda su ga i tako preveli!

Edited by Dame van de nacht
  • 1 month later...