Jump to content

Recommended Posts

Posted

Teshko da je Lost Paradise death album. To je chist doom

Tacnije,mesavina doom-a i gothic-a....

Ne vidim po cemu je Lost Paradise los album-iako je to stvar ukusa,on je daleko najdublji i najmracniji,a i vokal je dobar-u grind fazonu....

Poz!

Posted

Da li je moguce da su Paradise Lost svirali i nisu svirali Gothic? lol Pa sta su onda svirali? icon_razz.gif

Taj album, ako mi nije omiljen, jeste medju prva 3 omiljena. Savrsen album, do kraja....

Lost Paradise = Tacnije,mesavina doom-a i gothic-a....

Po cemu su albumi Lost Paradise i Gothic gothic metal albumi??

Ako to nije death-doom onda je Britney black metal icon_wink.gif

• 4 months later...
Posted

Izgubljeni Paradajzi su tipican primer kako neki dobar bend posle dva odlicna albuma(Paradise Lost i Gothic)napravi zakret za ceo krug i izbaci gomilu polu-prosecnih albuma(da ne kazem nesto teze)

Skoro pa preslikana situacija kao kod Therion-a....

Prva dva albuma od PL-a su mi zaista odlicna,a ostali-neka hvala...

Posted
Izgubljeni Paradajzi su tipican primer kako neki dobar bend posle dva odlicna albuma(Paradise Lost i Gothic)napravi zakret za ceo krug i izbaci gomilu polu-prosecnih albuma(da ne kazem nesto teze)

Skoro pa preslikana situacija kao kod Therion-a....

Prva dva albuma od PL-a su mi zaista odlicna,a ostali-neka hvala...

slazem se u svemu, samo... meni je Therion oduvek bio bzvz biggrin.gif

Posted

Odlicni albumi od Therion-a su prva tri(zakljucno sa Ho Drakon Megas koji je ustvari EP)

Za ostale vazi konstatacija kao i za PL-skroz su razvodnili svoju(u pocetku)odlicnu muziku i postali slatkasti sa tendecijom da se svide sirokim masama i da namaknu lovu,postavsi tipican bend za klincadiju bez ikakve dubine i vrednosti...

Slican razvojni put su prosli Lacrimas Profundere,Theatre Of Tragedy i Nightwish....

Uzas,jer se ova pojava sve vise siri u poslednje vreme.....

Posted

Stvarno je "Icon" super album!

Nisam ga cuo 10 godina i setih ga se i slusam ga i bas je dobar!

Ne mogu da razumem da se nekome vise dopada "Ho Drakon Ho Megas" ili "Beyond Sanctorum" nego, recimo "Lemuria" ...

Meni to ne ide u glavu ...

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ne mogu da razumem da se nekome vise dopada "Ho Drakon Ho Megas" ili "Beyond Sanctorum" nego, recimo "Lemuria" ...

Meni to ne ide u glavu ...

Zato sto ne razumes da postoje fanatici, kojima je death metal period mnogo bolji od nekog muckanja sa klasikom. Ja postujem i jedan i drugi period benda, a ne volim preterano ni jedan ni drugi.

Posted

Me too...

Meni Therion nikad nije niti ce biti "must have"

Za mene je to samo "jos jedan metal bend" uostalom kao i Izgubljeni Paradajzi...

Ruku na srce, "Lost Paradise" je potpuno osrednji death metal album. Pametno su uradili sto su se presaltali na doom.

Posted

Pa dobro osrednji ne znaci i los-ja bi rekao da je cak i prilicno dobar,ali to zavisi i od ukusa...

Death?Ne bi rekao,previse sporo za death,tesko je dati definiciju,ali najpribliznije bi bilo da je to doom sa primesama gothic-a

Prvi album je mracan i depresivan i...spor i sve me to zajedno sa vokalom upucuje na doom :-)

Mada cesto klasifikacija zanrova pada u vodu kod nekih(citaj vecina) bendova a i nezahvalno je....