Lou Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Osmica. Teži je i direktniji do prethodnog, atmosfera pritiska, ali su se zarobili u potpuno ujednačene aranžmane i pesme sličnog trajanja. Za ovakav osećaj na albumu bi mnogo bolje išli prošireni aranžmani, a ne strofa/refren/prelaz/refren. Poslednja pesma je na potpuno pogrešnom mestu, baš mi je nelogičan kraj albuma - još je gore što mi se čini da album blago slabi u poslednje tri pesme, pa nije neko zadovoljstvo slušati pri kraju. To, uz malo sjeban zvuk doboša, je sve što imam da zamerim albumu. Produkcija je napucana i zategnuta, ističe sve kako treba kod njih (osim basa, naravno, uobičajena boljka). Gregor je ubacio simpatične efekte u nekim melodijama i solažama, taman da učini stvari malo zanimljivijim. Nema hitova na prvo slušanje, što se meni dopada, ne mora uvek da puca od hitova, ali svakako ne nedostaje pevljivih refrena. Zanatski je, ali kvalitetan. Edited April 16, 2012 by Lou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 ali su se zarobili u potpuno ujednačene aranžmane i pesme sličnog trajanja. Prve dve pesme po 4:07 i "Honesty In Death" 4:06. album blago slabi u poslednje tri pesme, pa nije neko zadovoljstvo slušati pri kraju. As I said, meni "Worth Fighting For" baš hit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Osmica. Treba izbaciti brojeve iz recenzija. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Mogu da nabrajam vrline i mane albuma, ali ništa ne vrede dok matematički ne prikažem njihov odnos u konačnom utisku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Nije da mi smeta to ocenjivanje, al ako nekoga zanima sta autor recenzije misli o albumu nek procita. Ovako mi je to previse pojednostavljeno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Razumem, ali onda ne možeš da zameriš ako uz ocenu ide obrazloženje ocene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LotusEater-- Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 jako dobar novi album, fino tece, pesme kratke, slusljive, bez mnogo filozofiranja. drago mi je sto su uspeli da se ne ponove, sto neko vec rece: da ostanu isti, a opet drugaciji. favoriti: Fear of Impending Hell, Theories, Tragic Idol i Crucify. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDave90 Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Posle nekoliko slusanja mogu da kazem da je album odlican, i narocito mi se svidja Worth fighting for, nekako ima Icon/Draconian times vajb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nema šta da se puno priča, četvrti put danas slušam album i čeka se Ušće, trežiće se i intervju ovih dana. Samo jedna stvar, ovaj album sam za sebe funkcioniše ali kad ga stavim u celinu već sledeći u ovom fazonu bi bio smor - ista situacija kao sa novim Moonspellom. Da uporedim, prošli i ovaj su kao Icon i DT, sledeći neka se kreće po One second liniji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 trežiće se i intervju ovih dana [/lunar] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Jebem ti ove tehničke death metalce, ne može čovek da pogreši. Znaš da sam ja Autopsy škola, samo nepismeno i štrokavo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Uh, jebem ti, kakva setlista! Osvjezena... Jedva cekam koncerte, moracu ih negdje nahvatati i na headliner nastupu, a ne samo na festivalima... 01 Desolate 02 Honesty In Death 03 Widow 04 Isolate 05 Hallowed Land 06 Soul Corageous 07 To The Darkness 08 Praise Lamented Shade 09 Pity The Sadness 10 True Belief 11 As I Die 12 Symbol Of Life 13 Tragic Idol 14 The Enemy 15 One Second 16 Fear Of Impending Hell 17 Faith Divides Us - Death Unites Us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 (edited) Jebem ti ove tehničke death metalce, ne može čovek da pogreši. Znaš da sam ja Autopsy škola, samo nepismeno i štrokavo haha ma jok, vise sam gadjao na to sto mi je to zalicilo na lunar style ('trežiće se' mi nekako lici na Dreaconic ) Edited April 18, 2012 by Џрк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Ova lista je savrsena! album blago slabi u poslednje tri pesme, pa nije neko zadovoljstvo slušati pri kraju. E ovde se skroz slazem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 03 Widow 04 Isolate 06 Soul Corageous 12 Symbol Of Life !!!!!!!!!!!!! haha ma jok, vise sam gadjao na to sto mi je to zalicilo na lunar style ('trežiće se' mi nekako lici na Dreaconic ) E ovde se skroz slazem. Ja se baš ne slažem, naslovnica mi među favoritima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Da, ta je dobra, ali sam je automatski svrstao u ove smorene To The Darkness, Worth Fighting For i The Glorious End. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Da , To The Darkness i The Glorious End najgore ubedljivo, a favoriti mi prve tri i odmah za njima Tragic Idol. Niko ne spominje Solitary One, meni jako dobro otvara album. Mozda mi i najbolja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Slazem se i ja da su poslednje tri slabije. Do Tragic Idol svaku pesmu sam vec zapamtio i svaka mi postala hit, a poslednje tri su bas primetno slabije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Čak mislim da su namerno napravili takvu kompoziciju. Jasno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavao Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Prve dve pesme po 4:07 i "Honesty In Death" 4:06. As I said, meni "Worth Fighting For" baš hit. Slušam PL punih 18 godina i jedan su mi od tri najdraža benda ikada (uz Megadeth i Type O Negative). Sjećam se kada se pojavio Icon, pa dvije godine nakon njega i Draconian Times. Icon je bio i jest remek djelo, iako na njemu ima pjesama koje mi nisu niti blizu nekim pjesmama sa SOG. Međutim, kada je izišla The Last Time, prvi sing s DT---mom razočarenju nije bilo kraja..Bio sam užasnut tom pjesmom, prepao se da su otišli u heavy vode...katastrofa...bilo me je strah na što će ličiti cijeli album. Naravno, album je na prvo slušanje bio fantastičan, a The Last Time se fino uklopila.. Osobno, niti Icon niti Draconian Times ne smatram albume PL-a koji "po defaultu" moraju biti nedosegnuti. To naprosto nije točno. Mnogi kasniji albumi imali su izvrsnih pjesama, puno boljih od pojedinih stvari s ta dva albuma. Draconian times je specifičan po svojoj produkciji, jer "kada se zvuk pojača na najglasnije imate osjećaj kao da ste u katedrali", kako je rekao jednom greg i to je istina. Ali, da i ovdje, iz vlastitog kuta, skinem misteriju s ta dva albuma....da, novi album Paradise losta itekako ima pjesama koje su mi bitno bolje od i od dosta stvari s ta dva albuma. I tomu nemam više što nadodati. Nikada nisam mogao prožvakati "I see your face" npr. s Draconian timesa, a The Last Time, iako se je "fino uklopila u album" i dalje mi je jedan od njihovih najlošijih stvari koju su ikada napisali, u usporedbi s ostalima. Greg i Nick su na novom albumu napisali neke od svojih najboljih pjesama u karijeri, pri čemu prvenstveno mislim na Worth fighting For, Tragic Idol, Solitary one, In this we dwell, Fear of impending hell...za mene su to već klasici... Ali ovo gore sam ciljano quotao...da...Worth Fighting For ja osobno smatram jednom od općenito njihovih apsolutno najboljih pjesama u karijeri... 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 I meni je Worth Fighting For najbolja sa novog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Sjećam se kada se pojavio Icon, pa dvije godine nakon njega i Draconian Times. Ja mislim da opušteno može da se povuče paralela između ova dva poslednja albuma i Icon/Draconian ere - oba albuma u paru su veoma slična ali imaju neke svoje osobenosti što se možda ne primeti odmah ali na više slušanja koncentrisanih se otkriva. Tako dok je prethodni bio grandiozan i epskiji, ovaj novi je dosta svedeniji, heavy i doom, strukture pesama su jasne i kratke, glavni ukras je Greg kao i obično. Na novom se baš išlo na težinu i udarac kako mi se čini, nekako je atmosfera više klasično metal da tako kažem ali bez bežanja od onog što Paradise lost jeste u biti. Sve u svemu - još jedan pobednik u karijeri ovog genijalnog benda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Novi vise i na gotik vuce za razliku od prethodnog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Misliš na gotik kao album ili žanr? Ako žanr, meni baš suprotno, ovaj mi bašbaš doomy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Evo ga strim onog flexija: http://www.metalsucks.net/2012/04/19/fear-emptiness-decibel-stream-the-new-paradise-lost-flexi-disc/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts