Talvi Posted May 13, 2020 Report Posted May 13, 2020 (edited) baš mi je super album, strašno koliko Nickov clean dodaje toj viktorijanskoj atmosferi, kamene crkve anglikanske provenijencije i sranja. toliko mi daje dobar utisak ovde da nekako i growl zvuči bolje kada ga nema toliko, prirodnije mi je ovo i dosta manje usiljeno zvuči nego kada samo oru da je što tvrđe Ghosts ogroman hit i dalje, Andrew Eldritch bi bio ponosan (ili ljubomoran?), a Ravenghast me ladno podseća na Swallow The Sun po gitarama, onim klavijaturicama iza i atmosferi mnogo toga ima da se čuje ovde, krajnje pristojan album Edited May 13, 2020 by Talvi 1 Quote
MegaDave90 Posted May 13, 2020 Report Posted May 13, 2020 Mnogo bolji od Meduse. Ali, realno mu growl nije potreban, kad ima lep glas. 3 Quote
Angelystor Posted May 13, 2020 Report Posted May 13, 2020 (edited) Koliko komentarišete album ja pomislio ima već uredan rip da se skine. Edited May 13, 2020 by Angelystor Quote
Haos sam ja Posted May 14, 2020 Report Posted May 14, 2020 16 hours ago, Talvi said: baš mi je super album, strašno koliko Nickov clean dodaje toj viktorijanskoj atmosferi, kamene crkve anglikanske provenijencije i sranja. toliko mi daje dobar utisak ovde da nekako i growl zvuči bolje kada ga nema toliko, prirodnije mi je ovo i dosta manje usiljeno zvuči nego kada samo oru da je što tvrđe Ghosts ogroman hit i dalje, Andrew Eldritch bi bio ponosan (ili ljubomoran?), a Ravenghast me ladno podseća na Swallow The Sun po gitarama, onim klavijaturicama iza i atmosferi mnogo toga ima da se čuje ovde, krajnje pristojan album Ovo si vrlo lepo opisao. Ja inače nisam nikakav fan Sisters of mercy ali baš su uhvatili taj vajb na Ghosts, plus svako pominjanja Isusa Hrista u lirici dodaje na sakralnosti nekako, ovde je to baš kul, uopšte nije jeftino kao što inače zna da bude. Meni je i Medusa bila ok, ali sada ne mogu da se setim bukvalno ničega sa tog albuma izuzev The Longest Winter, ovaj album je mnogo pamtljiviji i lepše teče. Growl de facto jeste kilav, ali tačno je tu gde treba da bude, dobri su aranžmani. Eh, da je samo moćniji kao npr na The Plague Within (posebno na Beneath Broken Earth, tu pesmu mogu da slušam u svako doba, pravi malj po glavi). 1 Quote
[Nocturno] Posted May 14, 2020 Report Posted May 14, 2020 34 minutes ago, Haos sam ja said: Eh, da je samo moćniji kao npr na The Plague Within (posebno na Beneath Broken Earth, tu pesmu mogu da slušam u svako doba, pravi malj po glavi). Ovo ^ Quote
sinkler666 Posted May 14, 2020 Report Posted May 14, 2020 Beneath...mi svira kao rington od dana kada se pojavila. 1 Quote
HUMAN Posted May 14, 2020 Report Posted May 14, 2020 5 hours ago, sinkler666 said: Beneath...mi svira kao rington od dana kada se pojavila. Zanimljivo, ne znam jel postoji neka tema za to? Meni je već duže vreme Evil Dead rington, pre toga mi dugo bio At First Light od Bolt Throwera.. bile i neke druge stvari, al ove dve mi najduže ostale Quote
sinkler666 Posted May 14, 2020 Report Posted May 14, 2020 Ja volim da metnem neku mi omiljenu glazbu pa se kurcim kad zazvoni u busu.Pustim da svira bar do prve solaze pa mi ljudi pizde sto se koji kurac dugo ne javljam kad me zovu. Quote
Chicken Little 420 Posted May 15, 2020 Report Posted May 15, 2020 https://www72.zippyshare.com/v/XY7BmuQm/file.html Quote
sinkler666 Posted May 15, 2020 Report Posted May 15, 2020 1 hour ago, Chicken Little 420 said: https://www72.zippyshare.com/v/XY7BmuQm/file.html Hvala. Quote
rattlehead Posted May 15, 2020 Report Posted May 15, 2020 2 hours ago, Chicken Little 420 said: Kakav bend, jebo te Quote
sinkler666 Posted May 15, 2020 Report Posted May 15, 2020 48 minutes ago, Flash Gordon said: Jebanje kevasije. Quote
Haos sam ja Posted May 16, 2020 Report Posted May 16, 2020 I meni se album uvukao pod kožu posle više slušanja, stvarno gospodski komponovano. Quote
Angelystor Posted May 20, 2020 Report Posted May 20, 2020 Lepo meni leži ovo. Dobar miks DraIconian™ PLa, "modernijeg" doom/death pristupa (a la Medusa) i malo promešano sa više SoM uticaja nego ikad pre. Već od uvodne se malo razbija šablon u odnosu na skorašnju diskografiju. Nisu imali ovako laganu uvodnu mislim još od pre Requiem-a. "Fall From Grace" je baš naizgled klasik PL pesma, ali baš ima utisak PL hita koji sam čuo već 15 puta. Na Nickov weak-old-man-growl sam se već def navikao, posebno od kad sam zavoleo "The Plague Within" (i dalje najbolji PL album ovog milenijuma). Najveći plus koji mogu da dam za growl je što mnogo više leži ovakvom albumu koji nije toliko doomy, nego na Meduzi. Sve u svemu, dobar mi je shift ovo u odnosu na Meduzu, i bolji album. Ne mnogo, ali bar za pola ocene. Od "standardnijih" PL pesama, Serenity mi naj. Ovo je baš i dobar primer gde old-man-Nick baš dobro čuči na refrenu. Dakle, choice cuts: Darker Thoughts, Ghosts, Forsaken, Serenity All in all, da je svakom bendu 16. album u karijeri ovog kvaliteta, mnogo bih se radije dohvatao noviteta nego sad što činim. On 5/14/2020 at 8:49 AM, Haos sam ja said: Meni je i Medusa bila ok, ali sada ne mogu da se setim bukvalno ničega sa tog albuma izuzev The Longest Winter, Skoro pa isti problem imam. 3 Quote
[Nocturno] Posted May 20, 2020 Report Posted May 20, 2020 4 hours ago, Angelystor said: "The Plague Within" (i dalje najbolji PL album ovog milenijuma). Potpisujem. Quote
perzekjušn menijak Posted May 20, 2020 Report Posted May 20, 2020 Faith Divides Us - Death Unites Us je ipak najbolji u ovom vjeku. 1 Quote
Koroviev Posted May 20, 2020 Report Posted May 20, 2020 26 minutes ago, perzekjušn menijak said: Faith Divides Us - Death Unites Us je ipak najbolji u ovom vjeku. Nije neistina. Quote
HUMAN Posted May 20, 2020 Report Posted May 20, 2020 Ja glasam za In Requiem i Faith Divides Us.. Novi još nisam valjano preslušao, ali mi se ovo što čuh i ne dojmi nešto posebno.. Quote
[Nocturno] Posted May 21, 2020 Report Posted May 21, 2020 7 minutes ago, Talvi said: tebi je sve dosadno u poslednje vreme Da je PL skracenica za Poland Lost verovatno bi mu bio omiljeni bend. 3 Quote
Recommended Posts