Hudini Posted March 4, 2008 Report Posted March 4, 2008 To i ja kažem. Meni ne smeta da sedim u prostoru u kome ne mogu da pušim, ali nepušačima smeta samo postojanje duvana. Sve je to čisto proseravanje.
NećuDisplejNejm Posted March 4, 2008 Report Posted March 4, 2008 sam vazduh je zagadjen mnogo gorim sranjima...i oni uvek nesto seru...ne kapiram.jednom sam sedela u parku,na otvorenom s ortakinjom i purnjala,i dosao nam je neki lik sa odprilike 20 m razdaljine i rekao da trenira,da mu smeta dim.a cak se ni ne oseca do njega. Nije u redu. Kad nekome pored mene smeta dim, ugasicu,al ako smeta nekome ko je 20 m udaljen...puca mi racku. drkadzije.
AstralliS Posted March 4, 2008 Report Posted March 4, 2008 Hahah... Jedan profesor informatike kod mene na faxu ladno puši na predavanjima/vežbama. The smoker.
blondie Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 neko vece sam isla u lokalni klub na Napalm Death i Devildriver i prostor je onako - krsh, ko KST, i ZABRANJENO JE PUSENJE UNUTAR kluba.. totalno opusteno. otisla sam k`o najgori fenseraj, vratila se k`o najgori fenseraj. ono tamo kod nas, odem kao nesto sredjena, vratim se k`o svinja - moram da se kiselim u kadi, kosa mi se natopi dimom i grlo me boli po pet dana. Hudini: jes - ti si okej pa znas da izadjes i zapalis.. masa ljudi, pogotovo tamo to ne postuje. naravno da mi smeta postojanje duvana, jer ne mogu da DISEM, nasmrdim se k`o stoka i zaboli me i grlo i oci poslije 10 min u zapusenoj prostoriji. po meni je to maltretiranje. pusaci to NIKAD nece shvatiti, jer su imuni na dim, njima nista ne smrdi. ja kad pridjem osobi koja redovno duvani, meni se zgadi smrad, a jos gore kad to osjetim preko nekog parfema i sl. ovdje (u CA) uskoro usvajaju zakon po kome ce biti zabranjeno pusiti po stanovima, posto ih mnogo kosta ciscenje, krecenje i renoviranje stanova u kojima su zivjeli pusaci. a plus sto kroz ventilaciju mozes da osjetis komsijine cigarete, pa jos ako imas u kuci nekoga s astmom - mislim, to nije dobro za biznis nikako.. ja sam evo neki dan preselila, i pregledali smo mozda 15-ak apartmantskih kompleksa, pola je odmah zbrisano s liste jer dostupni stanovi su BAZDILI na duvan, etisoni, zidovi, ma sve je bazdilo.. jednostavno mi smeta zdravstveno, i necu da dajem skoro hiljadarku na smrad.
ZmYchE Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 Kako lupas... pa ja se izjasnih da mi kao pusacu smeta dim - da meni to srmdi, zato naravno i vodim racuna i o sebi i o drugima! Ali da, slazem se da je zaista jako malo ljudi koji vodi racuna o tome. I o stanu i o higijeni i o mnogim stvarima, ali jebiga...
Hudini Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 naravno da mi smeta postojanje duvana, jer ne mogu da DISEM, nasmrdim se k`o stoka i zaboli me i grlo i oci poslije 10 min u zapusenoj prostoriji. po meni je to maltretiranje. pusaci to NIKAD nece shvatiti, jer su imuni na dim, njima nista ne smrdi. Ovo je klasična zamena teza jednog nepušača. Naravno da ti smeta dim, naravno da se nasmrdiš i da te boli grlo i peku oči... ali isključivo KAD SI U KONTAKTU SA DUVANSKIM DIMOM! Kad nisi u kontaktu, na primer u pozorištu, restoranu ili bilo gde gde je pušenje zabranjeno, onda ti ništa ne smrdi, ne boli te grlo, ne peku te oči... ali tebi i dalje postojanje duvana smeta! To je maltretiranje pušača, jer vama nepušačima dim smeta i kad ga nema, dakle smeta vam hipotetički. I grešiš što misliš da pušači to ne shvataju, kao i da su imuni na dim. Ima stoke, slažem se, ali upravo su nepušači drastičniji i radikalniji u svojim stavovima.
blondie Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 ko je rekao da mi smeta? meni samo smeta sto pogadja ljude finansijski, ali kad nisam u dodiru s dimom boli me kurac ko oce da se ubije istim.
Hudini Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 Ali i dalje popuješ, mada ništa ne pogađa finansijski tebe lično, niti si u kontaktu sa dimom. To je jedna stvar koju nepušači nikad neće prestati da rade.
blondie Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 pogadja me finansijski, procitaj post na preko 2-3 strane. u kontaktu sam s dimom na NEKIM mjestima. jer moram da budem. sta mi guras rijeci u usta?
Hudini Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 sta mi guras rijeci u usta? Što ti stalno menjaš priču?
jana03 Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 не серите, пушио сам до пре годину и мислим да сам био најгори пушач на свету, био сам паклу дневно мислио сам да никад нећу моћи да престанем болео ме курац ѕа непушаче пушио сам у кући иако имам дете итд мислио сам да непушачи серу да им смет мрзео ограничења пушења онда ми се деси инфаркт плућа, мало је фалило да буде рикавела, ѕав ршио сам на плућном у клиничком у бг оно што сам тамо видео и доживео, људи баталио сам цигаре као да никад нисам пушио, додуше сањао сам ноћима))))) јбг, а сад кад кући с неког задимљеног места одма скидање прање, смрди смрди, стварно нисам класик екс пушач да смарам пушаче око себе боли ме курац али стварно понекад баш смета пушачи схватите непушаче пзз
blondie Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 Što ti stalno menjaš priču? mijenjam pricu? ne mijenjam ja pricu, nego je ti interpretiras na svoj nacin. ako kazem da me pogadja situacija finansijski, ne kazem da je to zato sto ja ili neko u mojoj kuci duvani. nego zato sto neko meni drag duvani i onda nema ljeba da jede. zato me pogadja. sranje mi da objasnjavam pet puta, vec sam to rekla. to da nisam u kontaktu s dimom, to takodje nije istina. nisam STALNO, ali jesam ponegdje i ponekad. jel moram bas toliko da objasnjavam? mislim, kurac govno picka - vazda ima neko opravdanje i filozofija iza cigareta, koga zaboli.. jana03 - o jebote.. zajebato.. sa srecom
kiki Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 haha, da odvojene prostorije... u subotici u par kafana uglavom fora kao desni deo sanka za pusace a levi za nepusace... znachi ista prostorija i nije nicim odvojeno i pishe sa desne strane kao prostorija za pusace... komedija... nisam nigde video odvojene prostorije... no dobro mozda u drugim gradovima ima ali ova subotica je cudo treba zabraniti pushenje na javnim mestima!
Machka Naopachka Posted March 10, 2008 Report Posted March 10, 2008 Zabrane pušenja su jako popularne i to nije za sebe poptuno loše; loše je što se zabrane pušenja koriste kao mi-smo-super-pazimo-na-vas, dok su ostala zagađenja očito zdrava i super i o njima se ne mora niko mnogo starati. e znaci to bas to. BAS to. neko vece sam isla u lokalni klub na Napalm Death i Devildriver i prostor je onako - krsh, ko KST, i ZABRANJENO JE PUSENJE UNUTAR kluba.. totalno opusteno. otisla sam k`o najgori fenseraj, vratila se k`o najgori fenseraj. ono tamo kod nas, odem kao nesto sredjena, vratim se k`o svinja - moram da se kiselim u kadi, kosa mi se natopi dimom i grlo me boli po pet dana. Hudini: jes - ti si okej pa znas da izadjes i zapalis.. masa ljudi, pogotovo tamo to ne postuje. naravno da mi smeta postojanje duvana, jer ne mogu da DISEM, nasmrdim se k`o stoka i zaboli me i grlo i oci poslije 10 min u zapusenoj prostoriji. po meni je to maltretiranje. pusaci to NIKAD nece shvatiti, jer su imuni na dim, njima nista ne smrdi. ja kad pridjem osobi koja redovno duvani, meni se zgadi smrad, a jos gore kad to osjetim preko nekog parfema i sl. ovdje (u CA) uskoro usvajaju zakon po kome ce biti zabranjeno pusiti po stanovima, posto ih mnogo kosta ciscenje, krecenje i renoviranje stanova u kojima su zivjeli pusaci. a plus sto kroz ventilaciju mozes da osjetis komsijine cigarete, pa jos ako imas u kuci nekoga s astmom - mislim, to nije dobro za biznis nikako.. ja sam evo neki dan preselila, i pregledali smo mozda 15-ak apartmantskih kompleksa, pola je odmah zbrisano s liste jer dostupni stanovi su BAZDILI na duvan, etisoni, zidovi, ma sve je bazdilo.. jednostavno mi smeta zdravstveno, i necu da dajem skoro hiljadarku na smrad. i sad je pitanje da li postoji neki tvoj prostor... kad u stanu mogu da ti zabrane da pusis onda bi prosto duvan morao da bude ilegalan - i tacka. jer to je MENI ko da mi neko kaze -ne mozes da jedes gorgonzolu u svojoj kuci, smrdi komsijama kad prolazis hodnikom a sir ti je u kesi. u ostalom ako ima pusaca koji prodaju stanove - ima pusaca i koji kupuju stanove. u jos ostalijem, onda zar nije logicnije da se takvi stanovi prodaju jeftinije?! pa ti pusi ako zelis. a ne odmah da ti skrate slobodu konzumiranja. ama, bre. ko tu koga i zasto laze i maze?!
Azaralena Posted March 10, 2008 Report Posted March 10, 2008 Nevezano za temu... ali zaista jeste nehumano da jedan jede gorgonzolu a ostali ne mogu da se brane
Machka Naopachka Posted March 10, 2008 Report Posted March 10, 2008 jebi ga, onda sam nehumana :) a tek beli luk sto volim...
blondie Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 i sad je pitanje da li postoji neki tvoj prostor... majspejs? kad u stanu mogu da ti zabrane da pusis onda bi prosto duvan morao da bude ilegalan - i tacka. jer to je MENI ko da mi neko kaze -ne mozes da jedes gorgonzolu u svojoj kuci, smrdi komsijama kad prolazis hodnikom a sir ti je u kesi. sir ne moze da smeta asmaticarima i ljudima koji imaju generalno problem s dimom. dakle, nepotrebno i glupo poredjenje. u ostalom ako ima pusaca koji prodaju stanove - ima pusaca i koji kupuju stanove. sve manje. u ovom kraju planete vrlo mali broj ljudi pusi u stanovima/kucama. sticajem okolnosti, radim u preko 30 kuca, u kojima zive pusaci/nepusaci, i NIKO ne pusi unutra. niko nece da mu zidovi, podovi i namjestaj bazde. i vrlo je lako oboriti cijenu nekretnine ako je u istoj bazdio pusac. u jos ostalijem, onda zar nije logicnije da se takvi stanovi prodaju jeftinije?! pa ti pusi ako zelis. bas rekoh. samo to nije dobro ni za ciji dzep. posto imas rentanih stanova/kuca, imas neotplacenih.. imas ih pod bankrotom - u svakom slucaju, slijedi renoviranje (krecenje, novi podovi, ventilacije).. drzava je skontala da ce je to manje kostati. ne radi se samo o dzepu pusaca. a ne odmah da ti skrate slobodu konzumiranja. ama, bre. ko tu koga i zasto laze i maze?! niko nikoga. cinjenice su tu, samo ih treba svariti i generalno biti informisan i sagledati sve strane price.
Machka Naopachka Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 ma kakvi, cinjenice jesu tu samo sto je pristup potpuno pogresan.
Kakashi Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 (edited) Što se tiče stanova u Americi, situacija je stvarno drugačija. Imaju mnogo stanova, celih zgrada čak, koji se samo izdaju, i to lepo s obavezujućim ugovorima; s druge strano lako je u Kaliforniji izaći na terasu i zapljugati bilo koji dan u godini, da vidimo kako bi to prošlo u Ilinoisu i sl. Ali takve zabrane su bezobrazluk, kao i podizanje cene goriva i tome slično. Jer se kažnjavaju samo potrošači, a ja baš ne vidim da naftne kompanije, duvanske kompanije i sl. propadaju, već samo profitiraju jer su suviše moćne da bi ih neko opasno kaznio. Edited March 11, 2008 by The Scarecrow
Kakashi Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 A što se tiče te zabrane pušenja u stanu, mogu jednostavno odmah da traže depozit ako si pušač, kao što ti uzimaju depozit ako imaš kućnog ljubimca.
blondie Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 uzimaju ti depozit ako imas akvarijum ili vodeni krevet. naravno, za kucne ljubimce obavezno, a odnedavno i ako duvanis. trenutno sam u jednom takvom stanu, stavila sam 20 potpisa ako ne i vise na sve te klauzule a to kompanije koje ne placaju svoj dio kolaca - au, to je tek posebna prica.
Kakashi Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) Eto vidiš, birokratija caruje, stanar klade valja (od kojih prave silne papire). Edited March 13, 2008 by Kakashi
wasd Posted April 9, 2008 Report Posted April 9, 2008 pre neki dan sam nabavio box original americkog lucky strike-a i mogu vam reci da je to najbolja cigareta koju sam probao u zivotu
Recommended Posts