Josif Visarionovič Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Ne znam samo kakve predrasude treba ja da rusim svojim izgledom.Inace ovo sam ja pa izvalite dal postoji neki detalj koji me odaje kao metalca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Imam iste te patike :) Doduse kupljene pre neke 2 godine , ali jos uvek sluze za fudbal koliko-toliko on-topic : Vecina ljudi koje poznajem nema pojma da slusam metal ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Možda ova zla ''vatrena'' majica! al' nema duge, zaznojne kose - to je najvažnije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Maljavko i meni sada te sluze za fudbal,isto pre neke dve godine sam kupio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 ja bas volim se oblacim fensi ozbiljno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 naravno da moze,oblaci se fensi,sto i nije nesto sto vidjas svaki dan-fensi metalca.Koje si pa oborio predrasude,dosadasnji postovi su arhetip maltene svih predrasuda... Ti postovi su namenjeni ljudima na ovom forumu, a ne onima sa strane, koji su i nosioci predrasuda o metalcima. eheheh prinche kolega Joker ti je sve rekao. ako ne verujes zaviri u moj profil i pogledaj da li na meni postoji bilo kakav detalj da slusam metal?po potpisu je ocigledno da sam i reper,idem sad da se pojavim u getu i da rusim predrasude dok me neko ne izmlati kao svinju Znam ja odlično da si reper i zato uopšte nije neobično što se ne oblačiš kao metalac. No, i ne treba da se oblačiš, to je lični izbor svakoga. Ako se oblačiš kao fenser, onda te niko neće ni posmatrati kao metalca, pa kako onda da srušiš bilo čije predrasude? Ne bih da se mijesham u vashu raspravu, ali me jedno zanima - koje si ti to predrasude srushio? Vrlo jasno - većina ljudi koji ne slušaju metal, a koje znam, smatraju da smo mi metalci neobrazovani, prljavi, nasilni, narkomani... Većina ograničenih ljudi ne može da veruje da ja slušam metal, jer me znaju kao antipoda svemu navedenom. E, zato sam ja iz inata na fakultet po tradiciji dolazio obučen kao metalac. Tako sam došao i na odbranu diplomskog, pa čak i na dodelu nagrade za studenta generacije. Neka vide da se ja ne stidim toga što sam metalac i da jedan intelektualac, ne samo što nije neobično što sluša metal, već je to i sasvim prirodno, s obzirom da je metal muzika visoke umetničke vrednosti. Kad bih slušao techno muziku ili turbo folk, ništa mi ne bi vredelo što sam intelektualac, kad ne umem da odvojim pravu vrednost od kiča (a ja sam, ako niste znali, i veliki ljubitelj klasične muzike i smatram metal njenim savremenim naslednikom). Kad sam skoro izašao u novinama kao student generacije i na slici bio u majici Iron Maiden, to je imalo mnogo jači efekat nego da sam bio "normalno" obučen. Odmah je stigla podrška metalaca koji me znaju, ali i onih koji me ne znaju - jedan lik je recimo pronašao moje ime i prezime na facebook-u i rekao mi da mu je jako drago što sam uspehom na fakultetu predstavio metal zajednicu u najboljem svetlu. Ja se ponosim time što sam metalac, a vi kako hoćete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 pa kako postoje predrasude od strane fensera prema metalcima postoji i obrnuto.sta mislis kako me ljudi gledaju kad odem na neku svirku?'sta ces ti ovde.gubi se' to sto si ti srusio predrasude znaci da ih jos uvek ima,a ima ih zato sto danas na 90% metalaca na koje naleces kod konja i po parkovima klosare za sve pare,piju bajato pivo,deru se,valjaju se po prasini cega se ja grozim. sinoc sam bio u basti kafica i iz pravca parkica je nagrnula gomila metalaca,sutiraju kante,neki vriste,pocepani,mokri valjda se polivali pivom...i naravno svi su bacili onaj hejterski pogleda na nas fensere.ne kazem da nema to i kod fensera ali ja sam to neuporedivo manje puta video.a to je zato sto kad napaljenici vide da brus dikinson obuce helanke svi furaju neki njegov trip.naravno da mi je lepse da vidim narod lepo skockan nego iscepan i obmotan lancima to sto si ti morao kao metalac da se pojavis u novinama mene mnogo ne zapanjuje,jer izgleda da si samo tako uspeo da privuces paznju metalaca. pravom intelektualcu ne treba majica burzuma i bodlje da bi bilo sta dokazao.to sto ti imas u glavi ne moras da dokazujes izgledom,ako je to tvoj nacin zivota ok ali ti u tim godinama da se inatis zarad nekih gluposti je krajnje detinjasto i nezrelo ne znam stvarno sto si ti morao u tom kontekstu bilo sta da dokazujes,svaka tebi cast sto si zavrsio fakultet ali brate tvoje ponasanje ovde na forumu je susta suprotnost od onoga kakvim se sam predstavljas.da kazes da je novi Opeth emo,a da ti je najbolji album godine Rage i podsmevas se ljudima kojima je najbolji album AngL onda mi stvarno nisi jasan. Nemam ja nista protiv hevi i power metala ali jednostavno moras da se dotaknes drugih sfera u muzici da bi mogao tako nesto da kazes i da ocenis dobrim ili losim.Slusao si,verujem ali nisi slusao dovoljno,isto toliko i ti si pun predrasuda onoliko koliko se trudis da ih srusis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 ne kazem da nema to i kod fensera ali ja sam to neuporedivo manje puta video. Ja mislim da je broj i jednih i drugih procentualno jednak. Ja sam, recimo, bas kod fensera vise video takvo ponasanje, nego kod metalaca. Njih je jednostavno vise, pa ima i vise budala, ali opet kazem, procentualno, broj je tu negde jednak, to jednostavno nema veze sa muzikom, vec sa ljudima. Eto, recimo, prolazim kroz bastu kafica, ne gledam nikoga hejterski, ali zato mene gledaju kao da sam rogat. Ne nosim lance i katance, niti sam ikada, imam dugu kosu i jedino sto se u 90% slucajeva oblacim u crno i to nije sve 100% crno da nema ni jedne tacke druge boje. Ima tu i belih i crvenih strafti i nekih natpisa i sl. Recimo, tako bi i jedan fenser nekada mogao da se obuce. A zasto me tako gledaju? Predrasude. Kod ljudi koji su mi bliski, srusio sam te predrasude, kod onih koji nisu uvek ce ih biti. Tako je i kod jednih i kod drugih. Eto, sinoc sam i blejao u parku i blejao u kaficu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Pa ne kažem da nemam predrasude. Samo što sam ja u manjini i svojim predrasudama ne mogu nikome da nanesem veću štetu. Metalci su ugrožena manjina, njih niko i ne pita za mišljenje, ali zato trpe pritisak kad ih većina, tj. fenseri diskriminišu. Nije reč o tome da li ja imam potrebu da dokazujem, bilo metalcima, bilo fenserima, da sam dosledan svom muzičkom ukusu, već da mi jednostavno prija da imam metalski imidž i ne želim da se stidim da se tako pojavim u javnosti. Ne želim, upravo zbog toga što sam uspešan na nekim drugim poljima. Mnogi metalci se namerno oblače drugačije kad idu među ljude koji ne slušaju metal, da bi im se dodvorili, tj. da ih ne bi gledali popreko. Ja neću to da radim. Ako su me već negde zvali i nisu rekli da postoji kodeks oblačenja, ja ću to iskoristiti da dođem obučen onako kako ja hoću, a ako im to smeta, neka me ne zovu sledeći put. Pogotovo se ne bih oblačio kao fenser da bih se dopao nekim devojkama. To se zove truli kompromis - vidim po onome što pišeš na rockthenation forumu da ti osvajanje cura ide od ruke, a pretpostavljam da ti ne bi išlo od ruke u toj meri da se oblačiš kao metalac. Međutim, to je tvoj izbor, a ja sam svestan da se svetu ne može ugoditi i da onda treba odabrati ono što tebi prija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 (edited) Izvinjavam se sto upadam u raspravu ovako... Smesno mi je kad neko po ovakvom vremenu kakvo je sad obuje martine. I uopste kada je toliko opterecen "metalskim" izgledom. Meni je sam stil oblacenja jako lep, ali kad neko sam po sebi nema stila, a pokusava da izvodi neke egzibicije ne bi li ispao "tr00", to je onda samo za umiranje od smeha. Ili za gadjenje. Evo npr. ovakve "ribe" su mi smesne: Za ovakve kreature treba otvoriti kampove za prevaspitavanje Edited May 31, 2008 by Милица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 @ Josife : "90% metalaca na koje naleces kod konja i po parkovima klosare za sve pare,piju bajato pivo,deru se,valjaju se po prasini cega se ja grozim." >>> same goes with me. Ali gledaj ja sam odavno sebi ucrtao u glavu da to nisu Metalci, nego klosari koji su zeljni paznje. Ako primetis tamo nema niko stariji svi su tu negde 15-19 godina, a to su ustvari isti oni streberi u osnovnoj skoli koji misle da ako se oblace "metlaski" ,privucice neciju paznju. Vecina tih likova nebi znalo da ti nabroji bre 6 metal grupa a da negovorim o albumima. Iskreno znam iz iskustva kakvi sve idioti sebe nazivaju "metlacima" , da je to sramota. Nevidim svrhu da neko ode na svirku radi opijanja. Mogu olako da kazem da je 75% ljudi koji dolazi na svirke tamo radi opijanja, muvanja i sutki, za muziku ih zabole. Nije meni problem metalski imidz(oblaci se kako volish) ali problem mi je kad za sebe neko kaze da je Troo, i kad misli da je tim nesto pokazao, i da ce zbog toga lakse uci u odredjeno drustvo. Oce mi neko objasniti sta je Troo? Ali i Josife, dal ti znas kolko fenseri imaju predrasuda o metlacima? Mnog ovishe nego sto metalci imaju o njima. Ali oni se lako rushe srecom, fenser ce imati sve moguce predrasude o metalcu sve dok neupozna na duze staze metalca. Nemam ja nista protiv fensera, nit likova koji se oblace "normalno" ali imam protiv likova koji se oblace krajnje idiotski treshe(zategnute negde pri kraju noge da bi se videle carape? o.O ), kajle do poda , sa nekom idiotskom frizurom i slicno . I sto se tolko trudis da svima nabijes na nos da se ti neoblacis ko metalac , ko da si jedini koj slusa metla a neoblaci se metlaski. XD Ono ako te tolko zabole o oblacenju sto ti je svaki treci post, o tome. @Gojko: Da znas kolko se puta to meni dogodilo XD. A jos pogotovo ako se slucajno nadjes u "metal " drustvu u skoli , i kao ono, da, da to je dobar bend meni se najvishe svidja taj i taj album zbog toga i toga .XD @ Prinche - Oblachish se kako volish i zabole te sta drugi mislie ako to tebi prija i nenosis da bi se uklopio u neko drustvo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Vrlo jasno - većina ljudi koji ne slušaju metal, a koje znam, smatraju da smo mi metalci neobrazovani, prljavi, nasilni, narkomani... Većina ograničenih ljudi ne može da veruje da ja slušam metal, jer me znaju kao antipoda svemu navedenom. E, zato sam ja iz inata na fakultet po tradiciji dolazio obučen kao metalac. Tako sam došao i na odbranu diplomskog, pa čak i na dodelu nagrade za studenta generacije. Neka vide da se ja ne stidim toga što sam metalac i da jedan intelektualac, ne samo što nije neobično što sluša metal, već je to i sasvim prirodno, s obzirom da je metal muzika visoke umetničke vrednosti. Kad bih slušao techno muziku ili turbo folk, ništa mi ne bi vredelo što sam intelektualac, kad ne umem da odvojim pravu vrednost od kiča (a ja sam, ako niste znali, i veliki ljubitelj klasične muzike i smatram metal njenim savremenim naslednikom). Kad sam skoro izašao u novinama kao student generacije i na slici bio u majici Iron Maiden, to je imalo mnogo jači efekat nego da sam bio "normalno" obučen. Odmah je stigla podrška metalaca koji me znaju, ali i onih koji me ne znaju - jedan lik je recimo pronašao moje ime i prezime na facebook-u i rekao mi da mu je jako drago što sam uspehom na fakultetu predstavio metal zajednicu u najboljem svetlu. Ja se ponosim time što sam metalac, a vi kako hoćete. Jebi ga, nekad bih te isprozivao, a nekad se potpuno slažem sa tobom, kao što je ovde slučaj Za ovakve kreature treba otvoriti kampove za prevaspitavanje Ali čekaj, da ti izgledaš ovako, kako bi se oblačila? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Ne znam kako se ona oblaci, ta sminka+ taj nakit, to je ono sto je (meni) uzasno na ovoj slici. I ne bi bilo mnogo lepse ni na mrsavoj devojci, ali ona je npr. sa tom bodljikavom ogrlicom samo istakla svoju debljinu... To je ono sto mi je smesno - "Mozemo izgledati i kao karikature, samo da se zna da smo metalci". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 veceras sam video metalca u majici slayera kako spava na tribinama terena za rukomet.verujem da je jos uvek tamo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Ne diraj lava dok spava! ... And? Nagledao sam se ja svakojakih i šabana, skitnica, fensera pa i ''metalaca'' kako vonjaju na klupicama Čaira ( najvećeg niškog parka). K'o da metalci jedini banče noću na brisanim prostorima ... predrasude & stereotipi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alx_WS Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Pa - u ovom trenutq smo vec svi shvatili da je sve predrasuda i da treba nositi sta ti se svidja, a ne sta ce biti prihvaceno u tvom drustvu... Ko je bio covek koji je ovde prvi ispisao frazu COPY/PASTE METALAC?? E tom coveq treba medalja, posto - ni sam ne bih nasao bolji opis ovog idiotluka... Sto se tice rasprave gore - imam "sve znakove" rockera - i bole me bas, nosim iz sasvim drugih razloga xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 @ Josif-a pa video sam ja tebe jedared,manji si nego sto izgledas sailm se. @ Princeza-Trosis kiseonik. @ tema-Juce sam se vozio basem do grada i video nekog bizgova u do kolena upertlanim martama,crnim lonama i crnoj Darkthrone majici.Ja sam bio u skejterkama,farmerkama i MANUTD majici.Lik je izvalio da slusam neki metal i kad sam mu dao da cuje nije prepoznao Venom-Don't Burn the Witch...tragedija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 ...ja sam bio u farmerkama i MANUTD majici... To cenim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 ali imam protiv likova koji se oblace krajnje idiotski treshe(zategnute negde pri kraju noge da bi se videle carape? o.O ), kajle do poda , sa nekom idiotskom frizurom i slicno . Jaoj to mi je najveca tragedija kad vidim takve. K'o shto ti reche - trenerke upasane u bele charape a obuveni iskljuchivo u air max. I posle su metalci smeshni i oblache se idiotski. Mada naravno znam i dosta likova koji su tako obuchen ali su sasvim normalni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 To cenim! garderobu ili MANUTD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 kad sam mu dao da cuje nije prepoznao Venom-Don't Burn the Witch... Pa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Pa onda znachi da ne slusha Venom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Pa sta je tu tragicno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Ochigledno nishta. EDIT:Tragichno je shto spamujemo spam temu. Edited June 1, 2008 by Sandman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 garderobu ili MANUTD? :rockdevil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts