Apeiron Posted March 2, 2008 Report Posted March 2, 2008 `nako ... fino...pogledajte omote white skull-a il gardiana i odma bude jasno sta je domaci a sta strani power prog i sl. al ok Zar to nije generalno pravilo na relaciji domaci/strani bendovi? Bez obzira da li se radi o omotima, produkciji, tehnici, svirci, opremi, promo fotografijama, web sajtovima... Quote
Speed_Dead Posted March 3, 2008 Author Report Posted March 3, 2008 pa jbg i jeste:p a sta da se radi:P realno ja neznam da pravim omote u PS ..samo da ih crtam al tuga sto se moze teko naci neko ko moze da boji u nekom programu a da nije samo entuzijasta i amater:P Quote
~MaX~ Posted March 3, 2008 Report Posted March 3, 2008 U principu mozhe, ali se retko ko kod nas odluchuje da za to da pare Quote
Speed_Dead Posted March 5, 2008 Author Report Posted March 5, 2008 evo uradio sam jedan DM omot gotovo samo koristeci photoshop.... http://daggerspawn.deviantart.com/art/my-f...al-pen-79175988 Quote
Sisus Posted March 7, 2008 Report Posted March 7, 2008 Hm, tema me podseca ne Never ending story. Quote
Speed_Dead Posted March 9, 2008 Author Report Posted March 9, 2008 pa nadam se i da oce biti N.E.S. xsto sto bi to znacilo da ce na nasoj sceni uvek biti potrebe za dobrim omotima za dobre albume,,,hehe a ne ko do sad:P Quote
Sisus Posted March 9, 2008 Report Posted March 9, 2008 Nisam mislio na ovu (forumsku) temu, nego na temu omota Amon Din-a. Lici mi na onaj deo kad onaj mali treba da prodje pored one 2 sfinge. Ima i tamo peska i kostur, samo je gama zuta, a ne crvena kao na ovom omotu. Quote
~MaX~ Posted March 9, 2008 Report Posted March 9, 2008 evo vam jos jedan cover: Uuuuuuu, ovo mi se bash svidja... Quote
gadget Posted April 16, 2008 Report Posted April 16, 2008 ovaj u desnom cosku POLA TRULE GLAVE / GRUUTHAAGY omot. radio ja, logo takodje, malo je losija kompozicija omota, jer se radilo na brzinu, no sto je tu je Quote
banedeathmetal Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 ovaj u desnom cosku POLA TRULE GLAVE / GRUUTHAAGY omot. radio ja, logo takodje, malo je losija kompozicija omota, jer se radilo na brzinu, no sto je tu je Hehehe, pa originalniji nego prva 2 omota svakako, svaka cast !!! Quote
azal Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 evo vam jos jedan cover: ovo iskreno izgleda kao jedan album iz metal blade classic reissues ponude gde mozes da kupis stare albume Helstara, Omena, i Hallow's Evea po promotivnim cenama. ako je ta mala retro populacija ciljna grupa, super. Ali ako hoces sa omotom da ukazes da je ovo bend na koji treba obratiti paznju u 2008 godini, ne znam bas. Quote
RNA Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 Не подсећа ли те помало на The Quite Room са овим скелетоом који вири из песка? Quote
azal Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 (edited) ne bas. razlika je da ti omoti oldschool su kvalitetni za to vreme ali staromodni danas, dok ti progresivci svi su samo imali uzasne, jeftine i kicarske omote. Edited April 17, 2008 by azal Quote
RNA Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 Ма, не причам сад о квалитету, већ о фазону и мотиву. Мени је овај Амон Дин добар, само да има још мало детаља. А треба да буде олд скул, зар може другачије? Quote
azal Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 pa to pricam, ako je to ciljna grupa, kao sto je space eateru, tako i treba da bude. Quote
RNA Posted April 17, 2008 Report Posted April 17, 2008 Јес', али и коштају ако се ради како треба. Quote
Vlladimir Posted April 23, 2008 Report Posted April 23, 2008 Ма, не причам сад о квалитету, већ о фазону и мотиву. Мени је овај Амон Дин добар, само да има још мало детаља. А треба да буде олд скул, зар може другачије? Ali Space Eater omot nije old school, ako sa prilozenim na to aludiras...Ono sto rade Furnijer, Vervimp i Petanjo je old skul, a Gulbrandson koristi i komp...sto ovaj omot iskljucuje iz miljea old school.Ono sto vam je Jansen radio je old school... Elem, nije to poenta. Kod nas ima ilustratora za omote, i cene su realne, stim sto je najveci problem, sto veliki broj bendova ponudjene cene vidi kao nesto neprihvatljivo, i automatski se odlucuje za kicerajska resenja,sklepana u photoshopu za manje od pola sata...90% omota domacih bendova ne lici ni na sta...necu da imenujem bendove, ali u svim zanrovima je zastupljena minimalna ili nikakava paznja na vizuelni izgled izdanja,nebitno da li se radi o demou,live albumu,mini albumu ili full izdanju... Mada, ni u proslosti nasi metal bendovi nisu puno nade polagali u omote... Quote
RNA Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Гулбрандсон на овој слици није користио комп, то је био један од услова да се ради с њим. Био је још један Швеђанин који је радио сјајно тушем, али све бојење радио на компу и нисам хтео њега. Да имаш 100% скен слике, видео би да се на овој слици види и текстура папира на ком је рађен. Quote
Vlladimir Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Гулбрандсон на овој слици није користио комп, то је био један од услова да се ради с њим. Био је још један Швеђанин који је радио сјајно тушем, али све бојење радио на компу и нисам хтео њега. Да имаш 100% скен слике, видео би да се на овој слици види и текстура папира на ком је рађен. priznajem, ove zgrade me zbunjuju, deluju kao da su retuširane sa pravih fotki...zbog toga sam potegao temu o kompu...imao sam prilike da vidim neke njegove druge radove...talentovan momak... Quote
RNA Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 Да су неким случајем праве, овакве зграде је могао наћи само у социјалистичким земљама. Quote
phantasm of the living Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 Omoti/coveri za albume na domacoj metal sceni Zanima me kvalitet,ko ih pravi?rucno ili photoshop i sl,dal se placaju itd zamolio bih bendove da prloze omote svojih albuma/demoa da ih ljudi prokomentarisu... opet molim bez spamova .. evo ja prilaze par omota mog benda... 1.ovaj sam ja radio Bas preterano... A ovo mi je interesantno: Quote
Recommended Posts