Talvi Posted March 2, 2020 Report Posted March 2, 2020 https://ulcerate.bandcamp.com/album/stare-into-death-and-be-still Quote
chess Posted March 2, 2020 Report Posted March 2, 2020 evolucija u zvuku kakvu sam bukvalno pozeleo nakon sto sam cuo prosli album.... moraju da uspore i malo usklade taj haos, ide ovo u dobrom pravcu Quote
Haos sam ja Posted March 2, 2020 Report Posted March 2, 2020 Al ste brzi. 🙂 Masakr je pesma. Biće ovo album godine u najavi. Quote
Baal Posted April 12, 2020 Report Posted April 12, 2020 Pojavio se ceo album na turbobitu i metal-trackeru. Drobi za sve pare, njihov najbolji album. 1 Quote
Talvi Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 odličan album baš, melje celom dužinom, najmelodičniji dosad a hladan k'o nož Visceral Ends mi malo zvuči kao da su slušali Islanđane za inspiraciju Quote
azal Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 57 minutes ago, Talvi said: odličan album baš, melje celom dužinom, najmelodičniji dosad a hladan k'o nož bas to. mene melodicni momenti nekad i podsete na Sulphur Aeon. Melodicno ali ne i jeftino i odsvirano milion puta Quote
Drogarito Posted April 16, 2020 Report Posted April 16, 2020 Evo sad sam pustio. Nekršteno. A kvaljitet! Quote
Haos sam ja Posted April 19, 2020 Report Posted April 19, 2020 Dakle, nema šta da se priča, imao sam najveća moguća očekivanja i sva su prevazišli. Bukvalno nema nijednog dela za preskakanje ili hvatanje daha. Sačuvaću superlative za kraj godine, ovaj album i ovaj bend zaslužuju samo superlative. Eto i nečeg dobrog u ovom aprilu. Verujem da kad se za 100 godina budem osvrtao u nazad, 2020 će biti poznata kao godina u kojoj je izašao ovaj album. 1 Quote
Miilos Posted April 23, 2020 Report Posted April 23, 2020 Meni ovo na jedno uvo uđe na drugo izađe. Kao i sve ostalo od njih. Quote
kuruz Posted April 23, 2020 Report Posted April 23, 2020 meni je bolje od ranijih naslovni singl nije bio zanimljiv, ali je ostatak albuma zabavniji Quote
Grobodan Posted April 24, 2020 Report Posted April 24, 2020 On 4/23/2020 at 5:10 PM, Miilos said: Meni ovo na jedno uvo uđe na drugo izađe. Bukvalno ovo, skidam kapu bendu na svemu - usviranosti, idejama, monstruoznosti... ali nikako da mi udje u uho. Doduse mozda je zbog toga sto su me razocarali uzivo pa sam se nesto ohladio od njih. Ostavicu na stranu pa cu opet nekad. Quote
oʞɾoƃ Posted April 26, 2020 Report Posted April 26, 2020 Isti utisak kao Grob i Miloš. Cenim muzičku kompetentnost i definitivno više kapiram ovaj album nego prethodnike, ali jednostavno zvuče kao DSO bez duše. Quote
Towards The Inevitable Posted April 29, 2020 Report Posted April 29, 2020 Što reče Morrissey, kad su ga pitali sredinom '80-ih kako mu se čini Flash Dance soundtrack: I find it almost impossible to care. Definitivno talasna dužina na koju ne mogu da se nadovežem. Quote
Angelystor Posted May 16, 2020 Report Posted May 16, 2020 On 4/24/2020 at 10:04 PM, Grobodan said: Doduse mozda je zbog toga sto su me razocarali uzivo pa sam se nesto ohladio od njih. I meni je ovo Ulcerate utisak glavni bio do skora. Pred BA probao albume, beše zanimljivo i dovoljno intrigantno, ali me onda mulj uživo solidno ohladio. Prvi utisci pre par nedelja sa Stare su mi bili baš pozitivni, ali zbog prethodnog iskustva sam ga ostavio malo po strani. I sad mu se vratio, i dalje mi je izuzetan album. Odavno nisam čuo neki DM album da mi nudi ovako dobro imerzivno iskustvo. Rođen album na sluške da piči, da ti svaki pedalj kranijuma zauzme. Koji od prethodnih albuma im važi za najbolji? Pošto mi trenutno ovo novo šije sve što sam pre toga čuo (ne obavezno da su loši, samo mi nijedan nije legao kao Stare). P.S. Exhale the Ash i naslovna 💘 Quote
Haos sam ja Posted May 16, 2020 Report Posted May 16, 2020 Kreni redom, svi su dobri, al sa novim su dostigli pravu meru melodije i apokaliptičnosti. Pre ovoga su mi najbolji bili Everything is fire i Shrines of Paralysis. 1 Quote
Talvi Posted March 7 Report Posted March 7 After over 2 years of meticulous work, we proudly present album VII: "Cutting the Throat of God" Tracklist: I. To Flow Through Ashen Hearts II. The Dawn is Hollow III. Further Opening the Wounds IV. Transfiguration In and Out of Worlds V. To See Death Just Once VI. Undying as an Apparition VII. Cutting the Throat of God --- Via Debemur Morti Productions: @debemurmorti On 2020's acclaimed "Stare Into Death And Be Still", New Zealand unorthodox Death Metal band ULCERATE moved towards a more melodious take on their crushingly unique brand of devastation. Continuing this evolution, upcoming seventh album, "Cutting the Throat of God," is a masterful seven-track journey through innovative and affecting Death/Black Metal. A strikingly all-encompassing work, the band combine experimental audacity and visceral power into a profound emotional experience. The album was recorded between September and December 2023. Drummer Jamie Saint Merat took care of recording, mixing and all visuals. Magnus Lindberg, known for his work with CULT OF LUNA, RUSSIAN CIRCLES and TRIBULATION, handled the mastering. "Cutting the Throat of God" explores a cohesive lyrical theme centered around the rupture of morality, the delicate boundary between depravity and extremity, and the irreversible descent into darkness. A first track, 'The Dawn is Hollow,' and pre-order details will be unveiled on March 14th. The album will be available on CD, vinyl, and digital formats, and is set for release on June 14th 2024. 1 Quote
Recommended Posts