Jump to content

Recommended Posts

Posted

u NS sam polagao, pred prvom komisijom(ima ih dve), pismeni deo iz krivicnog i gradjanskog se sastoji od pisanja presude, to verovatno znas, s tim sto je krivicna teza i dobijes zadatak na listu papira-sta se desilo, koji su dokazi itd, dok kod gradjanskog dobijes kopiju nekog starijeg predmeta; 5 sati imas za svaku presudu, pises rukom, dva razlicita dana. gradjansko nije pao niko, krivicno mislim jedan momak

usmeni se takodje polaze u dva dana, to su od prosle godine uveli mislim, u mojoj komisiji najveci problem su ustavno i radno, jer su ispitivaci strogi, vecno nezadovoljni cak i ako tacno odgovaras, delimicno i upravno kod Loncara mada je taj dan po meni bio savim ok. gradjansko i mpp su kul i opusteni, krivicno i privredno osrednje, tj moras dobro da znas ali ispitivaci su korektni.

druga komisija potpuno drugacije- sta je u prvoj teze tamo je lakse i obratno, tako da nije nebitno za koju komisiju spremas i koju dobijes(mozes neformalno da biras komisiju tako sto gore na prijavi napises broj komisije-1 ili 2, ali nije 100% sigurno da ces je i dobiti); cak se u nekim predmetima i gradivo koje ispitivaci traze razlikuje.

u svakom slucaju, ako se resis da polazes u NS, imam neke skripte i pitanja, pelcere za presude, s tim da je uvek moguce da se neki ispitivaci promene, pa ti samo sa novima ne mogu pomoci(ali se raspitas na vreme sta ko trazi).

Posted

hvala, pravi si drugar :pivopije:

koliko si dugo spremao? ja sam jos u dilemi, sa jedne strane znam da mi 99% u zivotu nece trebati taj pravosudni, a sa druge strane se osecam nekako nedovrseno :haha: ne znam kako da objasnim

volela bih da polozim, ali je bas ogroman posao.

i da, naravno, sve cestitke :bigblue:

Posted

@SW

hvala, pa mislim da je uvek bolje da imas i taj pravosudni (jeste nekako nedovrseno bez toga), ipak otvara vrata za vecinu "pravnickih" zanimanja..

bez 4-5 meseci ozbiljnog strebanja nema 'leba

@koki

sta ti je sa okom?

Posted

versailles, odgledao prve dve epizode. nije lose uopste, ima potencijala, super je snimnjeno, radnja se zahuktava, vidi se da ce biti svasta. :) i ima golotinje tu i tamo, nsfw. ;)

• 2 weeks later...
Posted

ja pogledao treću danas. malo isklišeizirano, ali dobra je atmosfera. i dalje drže publiku u neizvesnosti o čemu se zapravo radi i iz epizode u epizodu dobijamo samo delić slagalice, što je plus. uplašio sam se da će skrenuti u hrišćanstvo pobeđuje demone priču (khm the conjuring khm), ali na sreću nije.

skinuo sam i strip pa ću i to overiti kad stigne na red, pa da uporedim sa serijom.

• 1 month later...
Posted

https://www.youtube.com/watch?v=5kRo6Yg091o

Vidim da ga hvale na sve strane, pa pogledah, nije bas da zasluzuje ocenu koju ima na imdb-u, posto imas rupa u prici slona da proteras ali mi se bas svidela serija.sad ne znam koliko ce vama omladini biti zabavan taj trip 80-tih i omaz koju su uradili svim mogucim filmovima i generalno popularnoj americkoj kulturi tog doba