Hudini Posted February 3, 2008 Report Posted February 3, 2008 ja bez 2 sata vremena ne sjedam za tablu.. Nisam zaludan. Sve za šta odvojim više od pola sata u kontinuitetu a ne služi sticanju materijalne koristi ili dobroj zajebanciji za mene je čisto gubljenje vremena.
Bejbe Kompajler Posted February 3, 2008 Report Posted February 3, 2008 Sve za šta odvojim više od pola sata u kontinuitetu a ne služi sticanju materijalne koristi ili dobroj zajebanciji za mene je čisto gubljenje vremena. apsolutno tacno
Dead Man Walking Posted February 3, 2008 Report Posted February 3, 2008 Ja volim da igram samo teshko nalazim protivnike...a imam spor net jbg. Nije mi nikad problem izgubiti...
Geozee Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Eh... zabole me za poraz... ja nisam nista specijalno i cak cesto gubim... al jednostavno volim da igram i da se koncentrisem...
LazaGNR Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Ima li nekog da voli sah? Ja ga obozavam i u poslednje vreme ga dosta igram... Ja ga ga svojevremeno igrao (dok sam bio mladji ),sad ga nisam igrao sto godina...ne znam dal' sam 10-ak partija odigrao u poslednjih 10 godina Poslednji put mi je valjda bilo sa nekim matorcem iz zatvora
Geozee Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Bzijao... i kakav je? Takvi ljudi ubijaju uglavnom...
LazaGNR Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Pa...ne bas,ovaj nije bio osudjen za ubistvo Nego,iskusan covek OK mu je taktika:pre nego sto pocnete sa partijom (dok jos redjate figure) krene sa pricom "E znam sine,ja ba i ne znam najbolje da igram sah...Ono,znam kako se pomeraju figure i to,ali slabo ti ja znam to igranje bas...Ti si bas neki poznavalac saha,a?Pa,jes' da nemam pojma,al' ajde da vidimo kako cu proci...".I ti pomislis "Ha,ovaj nema pojma,matiracu ga dok si rek'o keks" I ti se onda podsvesno opustis i krenes sa partijom (standardno otvaranje - i ti i on;vec sam i zaboravio kako se zove to otvaranje - dal' Sicilijanka ili Spansko ili kako ),kad ono malo-po-malo i vidis da lik bas nije govorio istinu kad je rek'o da ne znam da igra A sve ono opusteno prica,kao npr. "Ej,a jel' mogu ja sad ovde konjem da igram?Mogu?Aha,zaboravio sam vec pravila kako se koja figura krece..." i slicno.Opasan je matori,nema sta Pobedio me na kraju,amda sam mu pra puta bio solidno pripretio - tad se vise nije pravio mutav (da ne zna da igra) Tacno mu je (u tim trenucima kad sam bio u prednosti) na faci nestao onaj blazesni kez kao "Ja nemam pojma sa sahom"
Geozee Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 :):) Genije... Takvim forama se i ja koristim... samo sto ja stvarno ne znam da igram dobro...
LazaGNR Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 E,a on je profi varalica,pa se vec izvestio sa tim fazonima A skroz mu je (sa psiholoske strane) OK taj fazon DJubre jedno matoro prevarantsko...
Geozee Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Po pravilu, u toku meca, treba da bude tishina medju protivnicima... Ja makar mislim da je tako...
Dead Man Drinking Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Jeste. Nekada sam igrao češće, pokušavao sam i ozbiljnije da se bavim time, ali sam odustao. Taktiku i sva otvaranja sam zaboravio, jer dugo nisam igrao. Inače nije loše nabaviti Chessmaster, dobar je za učenje.
blondie Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Nisam zaludan. Sve za šta odvojim više od pola sata u kontinuitetu a ne služi sticanju materijalne koristi ili dobroj zajebanciji za mene je čisto gubljenje vremena. otkud ti znas da se sahom ne moze sticati materijalna korist? pa ja ako ista u zivotu znam to je da skamaram lovu a ni zajebancija mi nije strana mislim, ja sam s dedom jos kao mala dobar dzeparac uzimala - razbijali smo penzionere i njegove jarane neke.. plus u studentskom domu sam redovno uzimala bonove za hranu na sah a najbolje zezanje u zivotu skoro koje sam imala - bilo je u domu sad trenutno sah mi sluzi za razbistravanje ovo malo mozga sto mi je ostalo.. za koncentraciju. isto kao sto tijelo treba vjezbu tako i mozak.. nemam vremena za penzionere ali za chessmaster da..
vudun Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 Navratim povremeno, makar jednom nedeljno u pozne sate do šah kluba da odmerim snage sa fida & inter majstorima i kandidatima za titule iste.
LazaGNR Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Inače nije loše nabaviti Chessmaster, dobar je za učenje. Auh,secam se Chessmaster2000 - igrao sam ga na PC-u (kad su se PC-evi tek pojavili ovde ) i nikako da (ga) pobedim
José Luis Chilavert Posted February 14, 2008 Report Posted February 14, 2008 Nekada sem igrao dan i noc , ujedno jedini sport kojim sam se ozbiljno bavio . U poslednje vreme nemam priliku .
LazaGNR Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Po pravilu, u toku meca, treba da bude tishina medju protivnicima... Ja makar mislim da je tako... Pa...trebalo bi,al' je zanimljivije kad se usput i prokomentarise nesto Kao i kad igras karte - ko jos cuti tu?
Jabba the Hutt Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Pa...ne bas,ovaj nije bio osudjen za ubistvo Nego,iskusan covek OK mu je taktika:pre nego sto pocnete sa partijom (dok jos redjate figure) krene sa pricom "E znam sine,ja ba i ne znam najbolje da igram sah...Ono,znam kako se pomeraju figure i to,ali slabo ti ja znam to igranje bas...Ti si bas neki poznavalac saha,a?Pa,jes' da nemam pojma,al' ajde da vidimo kako cu proci...".I ti pomislis "Ha,ovaj nema pojma,matiracu ga dok si rek'o keks" I ti se onda podsvesno opustis i krenes sa partijom (standardno otvaranje - i ti i on;vec sam i zaboravio kako se zove to otvaranje - dal' Sicilijanka ili Spansko ili kako ),kad ono malo-po-malo i vidis da lik bas nije govorio istinu kad je rek'o da ne znam da igra A sve ono opusteno prica,kao npr. "Ej,a jel' mogu ja sad ovde konjem da igram?Mogu?Aha,zaboravio sam vec pravila kako se koja figura krece..." i slicno.Opasan je matori,nema sta Pobedio me na kraju,amda sam mu pra puta bio solidno pripretio - tad se vise nije pravio mutav (da ne zna da igra) Tacno mu je (u tim trenucima kad sam bio u prednosti) na faci nestao onaj blazesni kez kao "Ja nemam pojma sa sahom" Ovo me poseca skroz na taktike matoraca sa Ade, imam jednog drugara koji stvarno mnogo dobro igra sah, ali nikad se nije takmicio ili tako nesto, odemo nas dvoje letos na Adu i nadjemo neke matore, odigra sa njima 5/6 partija u pare, nije to neka lova, al' bude za pivo il' sok, matorci ti iste imaju fazone k'o taj sto si ga opisao
LazaGNR Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Pa kazem,dobra im je taktika A i to su iskusni lisci (znaju kako doci do para) Naravoucenije - nikad ne igrati sah sa motorcima (pogotovo ne za pare/pivo/sok)
AstralliS Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Hahah... Dobro da nije ostavio protezu na tabli.
Nazzgul Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Sah je bzvz. Pretvorio se u igru koja se nauci napamet. Ima vise strategija i samo to cepas, ako ne postujes izgubis, a ako si mnogo mnogo dobar, mozda mozes neku da modifikujes.. Boring.. Inace volim da odigram sa likovima koji ne znaju o cemu sam ovo gore pricao..
Hamsun Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Nažalost, vrlo rijetko, kao mali sam igrao gotovo svakodnevno... Ima jedna knjižara-kafić u Podgorici, Karver, imaju par stolova za šah, i tu se ponekad odigra nekoliko partija, to je to... Inače, skoro sam naišao na ovu zanimljivu igru koju su igrali Skandinavci, zove se Hnefatafl Hnefatafl (or King's Table) was one of the most common games played by the Vikings. The game consists of a playing surface that has been divided into squares, upon which are placed opposing sets of gaming pieces. The object of the game is for the defending king (white) to escape from the encircling attacking pieces (dark). If the king reaches one of the corner squares then the defenders win, but if all possible escape routes are blocked then the attacker wins. Players take it in turns moving any one of their pieces either horizontally or verically around the board. Pieces are taken (removed from play) by having one of your pieces on either side of an opponent's piece, thus eliminating it. The king can only be taken by having attacking pieces to all four sides. The corner squares count as opponent's pieces for the purpose of taking pieces, thus a piece that is next to a corner square needs only to have an opponent's piece placed next to it (opposite the corner square) to be taken.
Мајор Гашпар Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Sah je bzvz. Pretvorio se u igru koja se nauci napamet. Ima vise strategija i samo to cepas, ako ne postujes izgubis, a ako si mnogo mnogo dobar, mozda mozes neku da modifikujes.. Boring.. Inace volim da odigram sa likovima koji ne znaju o cemu sam ovo gore pricao.. Koji si ti car...ni jedna partija do sada nije bila ista. Nije to fliper pa da picis sablon. Mogli bi da napravimo sahovski turnir YUmetala. ...odigramo preko yahoo-a.
Мајор Гашпар Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Naravno da je dobra. Zli Obucjar i ja smo odigrali par puta...mogao bi da se napravi i turnir. Jedini problem su termini. Treba uklopiti vreme kacenja na net i sl.
Recommended Posts