Baron Posted October 15, 2010 Report Posted October 15, 2010 Definitivno The Offspring, album Smash! Quote
Guest Шејтанов Чобан Posted October 15, 2010 Report Posted October 15, 2010 Офспринг и Мерсифул Фејт Quote
The Riddler Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 Najzasluzniji bendovi su System of a down i nesto kasnije Sonata arctica i Nightwish... Quote
Novaliis Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 Pantera me uvela u metal, kada sam dobio kasetu od prijatelja Far Beyond Driven. To je bio prvi put da sam cuo metal, naravno ne racunajuci Metaliku i slicne, koju sam cuo milion puta na tv-u ali me oni nisu tako zainteresovali.. Bio sam bas klinac, i opasno mi se svideo taj zvuk, delovali su opasno Quote
C U B E Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 Prva metal pesma koju sam ikada cuo je Opeth - "Nectar" sa Morningrise-a. Iako tada (pocetkom '99) nisam znao apsolutno nista ni o metalu ni o tom "bendu cudnovatog imena" nesto me je toliko opcinilo da sam nekoliko puta zaredom pustao tu pesmu dok je nisam skroz svario (a inace, nesto najzesce sto sam cuo pre toga je bio Queen/Deep Purple, pa vi vidite ). I od tad mi je Opeth postao omiljeni bend. E onda posle toga sam cuo i Old man's child/Rage/Nightwish itd. i tako je sve pocelo... OSTALO JE ISTORIJA. Quote
Novaliis Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 Bilo je muda u zvuku? To je to. Zamisli samo, imas 12 godina i cujes Strength Beyond Strength, Becoming, 5 Minutes Alone, Slaughtered i sl. na kaseti koju slusas krijuci od svih.. Kako da ne postanes metalac? To su bila vremena... 1 Quote
iron will Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 C&C Red alert 2 - прво ме је заинтересовала за индустријал, што је касније имплицирало интересовање за метал. Пошто ми се до тада није свиђао ниједан мејнстрим музички правац који је био популаран, овај саундтрек ми је привукао пажњу као нешто потпуно другачије од свега осталог што сам до тада чуо. http://www.youtube.com/watch?v=WGa0Dfwu0Kk Quote
Qadmon Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 BLACK SABBATH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Quote
SixStepsOnTheMoon Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 (edited) Ja sam imao prilike da dobijem CD od benda P.O.D.-a pod imenom "Brown" iz `96.I to je bilo zanimljivo za mene koji sam samo u prolazu slušao rock and roll.A onda je usledio Slipknot "Iowa" Mada malo kasnije za većinu dobre/kvalitetne muzike koju sam imao prilike da slušam zaslužan je DragonHeart aka Filip Edited October 17, 2010 by SixStepsOnTheMoon Quote
SixStepsOnTheMoon Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 (edited) Prva stvar koju sam čuo od Dream Theatr-a je bila Endlees Sacrifice sa live at Budokan 2004,odmah su dobili novog poštovaoca Kakva stvar. A i LaBrie je razvalio na ovaj Live. Edited October 17, 2010 by SixStepsOnTheMoon 1 Quote
Dioklecijan Posted November 6, 2010 Report Posted November 6, 2010 (edited) Show no Mercy, Legion, To the Gory end i Return.... Edited November 6, 2010 by Dioklecijan Quote
kreator_ Posted November 6, 2010 Report Posted November 6, 2010 2003. sam odslusao par pesama Metalike i Mejdena, generalno Metalike i zbog njih sam posle prelazio i na druge bendove tipa Slayer, Anthrax, Megadeth, Kreator itd. Quote
Andrija Smith Posted November 6, 2010 Report Posted November 6, 2010 Prva metal pesma koju sam ikada cuo je Opeth - "Nectar" sa Morningrise-a. Iako tada (pocetkom '99) nisam znao apsolutno nista ni o metalu ni o tom "bendu cudnovatog imena" nesto me je toliko opcinilo da sam nekoliko puta zaredom pustao tu pesmu dok je nisam skroz svario (a inace, nesto najzesce sto sam cuo pre toga je bio Queen/Deep Purple, pa vi vidite ). I od tad mi je Opeth postao omiljeni bend. E onda posle toga sam cuo i Old man's child/Rage/Nightwish itd. i tako je sve pocelo... OSTALO JE ISTORIJA. Hands down za počinjanje sa Opethom, to ni neki dugogodišnji metalci ne mogu lako da svare. Quote
obsessed by cruelty Posted November 7, 2010 Report Posted November 7, 2010 Show no Mercy, Legion, To the Gory end i Return.... Ako si mislio na Return od Bathory-a (mada verovatno jesi posto za neki drugi metal album pod tim imenom ne znam..), sa tim albumom sam i ja poceo da ulazim u ekstremniji metal Quote
Guest милка зоофилка Posted November 7, 2010 Report Posted November 7, 2010 blood fire death је главни и одговорни кривац за мој уплив у екстремније воде. Quote
Bata Trokrilni Posted November 7, 2010 Report Posted November 7, 2010 Prva metal pesma koju sam ikada cuo je Opeth - "Nectar" sa Morningrise-a. Meni nije jasno kako je to moguće. Pa sve i da si sedeo na ušima, morao si da naletiš na neki poznatiji metal bend u nekoj reklami, filmu, da vidiš spot, da čuješ u kafiću, da ti neko pusti... Ja sam relativno kasno počeo aktivno da slušam metal, ali sam Megadeth čuo još kad je izašao film Last Action Hero, drug mi je u osnovnoj puštao Metallicu, išao je Whitesnake na reklami u Slagalici, itd. Za Opeth sam prvi put čuo kad sam video da u Felix-u ima majica Opeth, pa sam se tek onda zainteresovao da čujem kako zvuče. Quote
Dioklecijan Posted November 7, 2010 Report Posted November 7, 2010 Ako si mislio na Return od Bathory-a (mada verovatno jesi posto za neki drugi metal album pod tim imenom ne znam..), sa tim albumom sam i ja poceo da ulazim u ekstremniji metal Naravno da sam mislio...najbolji bm album ikad. 1 Quote
lemmy sixx Posted November 8, 2010 Report Posted November 8, 2010 C&C Red alert 2 - прво ме је заинтересовала за индустријал, што је касније имплицирало интересовање за метал. Пошто ми се до тада није свиђао ниједан мејнстрим музички правац који је био популаран, овај саундтрек ми је привукао пажњу као нешто потпуно другачије од свега осталог што сам до тада чуо. http://www.youtube.com/watch?v=WGa0Dfwu0Kk Ovo dve su ipak najjace stvari iz C&C serijala,i po meni najbolja muzika u igrama ikada: http://www.youtube.com/watch?v=f7jSig5_N3o http://www.youtube.com/watch?v=9WqwFhX6Cqg Quote
3rdGalleryst Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Metallica definitivno i pesma die die my darling Chuo sam je 1. put u zhivotu sa 7 godina i od tada sam uleteo, zajedno sa bratom, u metal svet Quote
Ајлин Posted March 22, 2011 Report Posted March 22, 2011 Ljudi, da li se seca iko Jadranke i VJ Heavy sata na Studiju B sredom??? to je bilo vreme.......video rekorder i snimaj....nema youtuba, nema skoro nista drugo...... Ja sam neki Nu poceo da slusam prvo, ali Soulfly je mozda kriv za sve sada. Fatamorgana Šta li ta žena radi sada Quote
Verbat Posted March 22, 2011 Report Posted March 22, 2011 Mada malo kasnije za većinu dobre/kvalitetne muzike koju sam imao prilike da slušam zaslužan je DragonHeart aka Filip Sjajan momak i veliki poznavalac muzike. On mi je mnogo pomogao i dalje pomaze svojim preporukama, informacijama, itd. Quote
Recommended Posts