Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da do krajnjih granica mesate babe i zabe. Jedna je stvar ziveti a druga izivljavati se. Za dobro zezanje sam uvek bio i vas koji blejite gajbama iskreno ne mogu da razumem, sem ako pravite kucne zurke sa ljudima ili imate zaista zanimljivog partnera. Ali bitno je definisati sta je to zezanje. Ja ne smatram da je apriori ici po klubovima pojam 'zezanja' a POGOTOVO ne onako kako to vecina klinaca (i ne samo klinaca) kod nas to sada radi - napijajuci se i baljezgajuci po mracnim zadimljenim budzacima KST-ova Underworld-ova itd itd. Za mene je zezanje nesto sto jedino podrazumeva dobro drustvo, pa cak i ako je u nekom sugavom KST-u (ali opet, naravno, necemo ici po njemu polugoli i odvaljeni kao majke - ovo prvo jos ajde, za neki dobar fazon, ali cemo to tesko izvesti ako smo i pijani). Ali to moze biti i blejanje u parku, setnja, gledanje nekog filma, blejanje na gajbi kod nekog drugog, i jos milion drugih aktivnosti u zavisnosti od doba dana, samo da se izadje iz gajbe :) Ne shvatite pogresno, ima i momenata kada bih ostao sam kuci sa nekom knjigom ili igricom ali za takve stvari cemo svi imati napretek vremena kada vise ne budemo u stanju za ove druge akcije.

Sustinski problem je sto jedan novi trend pogadja sve generacije - trend pijenja da se napiju a ne da u tome uzivaju. To je podjednako odvratno za sve generacije, ali posebno zabrinjava za ove nove narastaje. Problem danasnjih klinaca je sto su radjani u najsjebanije vreme u nasoj skorijoj istoriji i nisu imali sansu da iskuse zivot u bilo kakvom okruzenju sem jednog potpunog rasula i raspada sistema. Pritom, roditelji im ocigledno mahom nisu polozili test iz 'roditeljstva 101 - osnovne tehnike za borbu protiv uzgajanja idiota'. Rezultat - klinci koji nisu dovoljno zreli ni da procene koliko mogu da popiju, a kamoli da budu pusteni sami u neko zezanje do kasno. Tuzno.

Edited by Salvation
  • Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

apsolutno si u pravu :da:

sjecam se recimo dok sam zivjela u studentskom domu, ali SVAKO vece smo znali da izlazimo, po 10 dana zaredom, pa dva dana pauze pa opet.. ali nije to ono - idemo u skupi klub, naroljamo se blabla.. odemo do parka, nas drustvo, neko ponese gitaru, i ludnica. ili odemo kod nekoga na kucnu zurku, u studenjak, u lokalni bar.. uvijek neko vece drustvo, i ne bude UVIJEK super ne znam kako, ali znalo je biti od totalne ludnice do totalne dosade.

ja sam imala momente kad bih pravo s faksa, trcala na posao, pa trcala na bus za posranu Jagodinu - neka svirka u nekom domu penzionera.. danas, ne znam da li bi to uradila, umorna sam mnogo vise od posla, i nemam snage da se nosim sa spavanjima po busevima :lol: ili trcimo u Smederevo, ili u Pancevo, stalno u pokretu, hodalo se i zezalo, do maksimuma. ali naravno, sto kaze Salvation problem danas je sto klinci odu, i ne vrate se, ili se obeznane od alkohola, treba im pet dana da skontaju gdje su. ili ne smatraju zezanjem i izlaskom, ukoliko nisu u pitanju skupi klub i skupi kokteli....

iskreno, nisam nikad kontala ono - idemo na Maidene, i par idiota se toliko naroljaju da se ne znaju ni gdje su bili. ne znam kako im nije zao karte za koncert?!

veliku ulogu igra drustvo. ako je maloljetnicama interesantan idiot koji ih snadbjeva tabletama i travom, onda je to totalno poremecen mozak. u mom nekom drustvu, nas 10-ak, nikom nije smetalo da sjedimo kod nekog u sobi, ili u stanu, nikom nije smetalo da ako nemamo love, odemo do parka.. samo se uzme jakna, cipele i pali.. danas, dok se fufica spremi za izlazak, to kosta.. skupi izlasci jebi ga. :)

sta znam.. posto radim po 12 i vise sati dnevno i imam jedva par dana mjesecno slobodno, i generalno sam umornija od svega i prosto mi nije do nespavanja.

volim da pozovem ljude, spremim klopu, ili nas dva idiota sjedimo sami kuci i boli nas kurac sta ostali misle :)

sad ako moram u auto sjesti pa otici do obale u neki klub za neku svirku, krenem k`o baba da se neckam :lol: a kamoli da se cimam busom ili pjesacim....

Posted
Paaa ja jesam uvek za batine kad je glupost u pitanju (jer ne razume drugacije) ali bih prvo sprovela neko istrazivanje nad takvim mladima - gde i kako zive, cime im roditelji pune glavu...

Pa ocigledno nicim.

Uglavnom je to tipa:"mama/tata dajte mi pare, idem u grad."

Mama/tata:"vazi sreco, ponesi kljuceve od kuce da nas ne probudis kad se vratis". :D

Posted (edited)
Pa ocigledno nicim.

Uglavnom je to tipa:"mama/tata dajte mi pare, idem u grad."

Mama/tata:"vazi sreco, ponesi kljuceve od kuce da nas ne probudis kad se vratis". :D

Sad drknes kevi samarcinu i da vidis kako ce da cuti. :)

Sto je najgore ima takvih slucajeva ja znam jedan priblizno tome. Tuzno, zivota mi. :(

Edited by enclave
Posted

Sve pocinje od kuce. Najvaznija je uloga roditelja i njihova spremnost da procene kada je dete spremno da se umesto mamine suknje, uhvati za sipku od gradskog prevoza i otisne u "zivot" (pocne da izlazi samostalno). Tu ne postoje granice kad su godine u pitanju, vec zrelost mladog bica i samostalnost i odgovornost koje se opet uci i dobija u kuci :da:

Poznajem osobe koje su sa 16-17 zrelije nego neko sa 22-23. Znaci - potpuno individualno.

Smatram da zabrane i batine nisu plodonosne, vec samo otvoreni razgovori bez tabua i predrasuda. Postoji i ona stara narodna da je najsladje zabranjeno voce...

Posted

Klinci preteruju ,a mi smo debelo omatorili čim pričamo o ovome. :mrgreen:

Inače svaka generacija je sve gora i gora to svi znamo, a sad da li priznajemo... Evo ja imam 22 godine ,a većina ljudi malo mladjih od mene čak i mojih godina je u fazonu "ma kakav brak koji će mi to kurac" ( Ovde mislim uopšteno na brak ne u tim godinama ).

Što bi rekao moj čale "Šta reći ,a ne zaplakati"...

Posted
Sve pocinje od kuce. Najvaznija je uloga roditelja i njihova spremnost da procene kada je dete spremno da se umesto mamine suknje, uhvati za sipku od gradskog prevoza i otisne u "zivot" (pocne da izlazi samostalno). Tu ne postoje granice kad su godine u pitanju, vec zrelost mladog bica i samostalnost i odgovornost koje se opet uci i dobija u kuci :da:

Poznajem osobe koje su sa 16-17 zrelije nego neko sa 22-23. Znaci - potpuno individualno.

Smatram da zabrane i batine nisu plodonosne, vec samo otvoreni razgovori bez tabua i predrasuda. Postoji i ona stara narodna da je najsladje zabranjeno voce...

Potpuno tacno!!!

"ma kakav brak koji će mi to kurac"

Slazem se, brak je pomalo prevazidjen. Ako se dvoje vole, oni mogu da zive i vanbracno.

Posted

ma i mi malo seremo, kao nije bilo ovoga, nije bilo onoga. Jedino je tacno da nije bilo jeftine i kvalitetne tehnike i interneta pa nije imao kod a snimi i okaci. U osnovnoj skoli je u razzredu bilo par cica koje su se tresle samo tako, jedna u 7. razredu u kaficu na stolu za bilijar, drugarica iz skole u Zemunu mi je pricala kako se sexala u 12 godini a u razredu u srednjoj nije je opalio samo ko nije pitao, bilo je i pusenja po WC jebanja na eskurzijama, u parku, kolima.... samo sto niko nije to znimao i kacio na internet. Uvek i svuda je bilo fufica, ali i normalnih ljudi. Neko vidi na internetu klip kako se neko dvoje 15-godisnjaka sexaju i ondmah krene prica kako se svi kliinci satiru sodoma i gomora! Ima i toga, ali nije toliko koliko se prica. I koliko sam samo puta cuo price za neke ribe tipa jebe se sa svima samo pitas i tako pa se posle ispostavi da je riba bila sa dva tipa u zivotu, a imas i obrnutih primera. Sve u svemu sexalo se i razbludno zivelo i ranje, isto je i sad, samo sto smo mi omatorili ;)

Posted (edited)

naravno da je toga bilo oduvijek, ali kod mene u cijeloj skoli je bilo jedva pet takvih budala, danas - jedva pet imas normalnih.

takodje, posto je brak `prevazidjena institucija` i posto smo kao covjecanstvo sami sebe prevazisli, zasto i dalje stoji podatak da su najuspjesniji ljudi (emocionalno i fizicki zdravi takodje) upravo oni iz brakova, i zasto su im djeca takodje po procentima mnogo uspjesnija nego od ostalih? zasto ljudi zive duze u braku?

nema sta, amerika je dostigla cifru od 50% i vise razvoda, zamisli koliko sjebane djece je tu ostalo?

nema vise `tate`, nego je tu `otac djeteta`. uloga oca/ili majke se obavlja, preko vikenda, zavisno od obaveza.. blabla..

zajebi.

poenta je da su ljudi otisli u sjebavanje razvodima, misli svako da moze sam, postane samoziva kretencina u nekom periodu zivota i tako sjebe i bracnog druga, i sebe i djecu.

a jos su mi gori oni koji `srecno` zive zajedno ali bez papira, posto - ako uz treba, da mogu smugnuti bez obaveze kad im se oce.

ako nisi za zivot u dvoje, ako ne zelis djecu - odluci se sine.

ali jednom kad imas djecu i zenu - onda prihvati odgovornost i pokazi jaja.

Edited by blondie+bonjovi
Posted

Blondie apsolutno si u pravu. A moja deviza je da svako uvek dobije ono sto zasluzuje. Ako si normalan covek koji ceni i postuje normalne vrednosti takav ces i zivot imati, takvu cicu upoznati, ozeniti izroditi decu koja ce zbog genetike takodjer biti kao i vas dvoje. A stoka ce biti sa stokom i uvek stoka.

Znaci iako imas malo normalnih danas ipak mozes naci nekoga sebi slicnom.

NEsto sam citao skoro da je i kod nas stopa razvoda pocela da sustize 50%, u Subotici je premasila. A gledam kod mene u kraju bre i matori ljudi poludeli pocelil da se razvode, prave sranja, a pola devojaka iz razreda koje su se udale pre 5-6 godina sada su razvedene..... ali sta je tu je sto bi rekli fudbaleri ;)

Posted

meni je zao ljudi koji se trude, i zele iskreno nesto da postignu i urade i djecu podignu, i onda ih partner sjebe na neki nacin, iz cista mira..

takve batinati.

to je steta.. a to, budala nadje budalu, nemam nista protiv, osim sto bi im zabranila da imaju djecu.

Posted
NEsto sam citao skoro da je i kod nas stopa razvoda pocela da sustize 50%, u Subotici je premasila. A gledam kod mene u kraju bre i matori ljudi poludeli pocelil da se razvode, prave sranja, a pola devojaka iz razreda koje su se udale pre 5-6 godina sada su razvedene..... ali sta je tu je sto bi rekli fudbaleri ;)

Razvode se jer ulaze u brak uglavnom ne spremni.

Posted
naravno da je toga bilo oduvijek, ali kod mene u cijeloj skoli je bilo jedva pet takvih budala, danas - jedva pet imas normalnih.

takodje, posto je brak `prevazidjena institucija` i posto smo kao covjecanstvo sami sebe prevazisli, zasto i dalje stoji podatak da su najuspjesniji ljudi (emocionalno i fizicki zdravi takodje) upravo oni iz brakova, i zasto su im djeca takodje po procentima mnogo uspjesnija nego od ostalih? zasto ljudi zive duze u braku?

nema sta, amerika je dostigla cifru od 50% i vise razvoda, zamisli koliko sjebane djece je tu ostalo?

nema vise `tate`, nego je tu `otac djeteta`. uloga oca/ili majke se obavlja, preko vikenda, zavisno od obaveza.. blabla..

zajebi.

poenta je da su ljudi otisli u sjebavanje razvodima, misli svako da moze sam, postane samoziva kretencina u nekom periodu zivota i tako sjebe i bracnog druga, i sebe i djecu.

a jos su mi gori oni koji `srecno` zive zajedno ali bez papira, posto - ako uz treba, da mogu smugnuti bez obaveze kad im se oce.

ako nisi za zivot u dvoje, ako ne zelis djecu - odluci se sine.

ali jednom kad imas djecu i zenu - onda prihvati odgovornost i pokazi jaja.

Upravo... :pivopije:

Posted

Mislim, ovo, ono... ima zenski ima sve..

Sta je tu je, sto bi rekli fudbaleri - udri omladinu, udri bliznjeg svoga! :rockdevil:

Odgovor na tIJemu: DA, mladima je previse pusteno i raspusteno, ulenjili se, razmazili, mojsvIJemir (su svi nasli), grand parada/city rekordz, tekst/video mesedzing, prvi mobilni u 11-toj godini, prerana sexualna iskustva.... imaju mishovi, po 2 kile komad ko zec, ima svashto, znate! :no:

Za mene je bio revelation kada bih otisao u centar grada (zaboravih ime onog bioskopa kod Trga... ne znam ni gde je vise) da u pola dana odgledam 'Peti Element' ili neki sh!t sa 2 druga, i kuci do 7-8 uvece.... phew....

Ako lupis zvaku dJevojci i slusas Prodigy, to je bila teska anarhija (barem u mom kraju, perfirerija, urbani cyber seljaci/povratnici iz svIJeta), pusaci iza skole proganjani ko sektasi, a sad.... :uhoh: :bethore_sta_nam_je_ciniti:

:ph34r:

Posted

Jadran se zove bioskop,ili se zvao...

pa taj rad...

kad sam bila sedmi,osmi razred, lepo odem s drustvom u bioskop,kuci do 8,9...i bilo nam je lepo... povremeno rodjendani i to, ali nista extremno.

ponekad se sa svojim 18 godina osecam ko baba,pogotovo u prevozu... deca idu u trezor, nasminkana,napucana, a vracaju se kuci ko zna kada. ne znam, nama je u to vreme (14-16 god) bilo dovoljno mnogo manje. sad je druga prica,al barem sam malo odrasla i znam da brinem o sebi(dovoljno).

najjace su klinkice u mojoj skoli. njima bih svima dala preko 18 godina,sve su ofarbane, nasminkane i ko zna sta vise...blah. jbt imaju ceo zivot, ne kapiram sto tako rano sve to...

sto kazu matorci, klinci misle da su popili svu mudrost sveta... pogotovo kad udju u pubertet :D

Posted

Ali te cice sto ranije pocnu da se heftaju i izgledaju starije to ce ranije i da omatore, sa 25 godina ce izgledati kao zenturace ;)

Znam jer sve te cice iz moje osnovne skole koje su se heftale sa 14 godina i imale sise kao balone sada imaju sise kao babe i lice na babetine ... jbg

Posted

Pa što jes jes, kad sam ja imao 15 godina moje tadašnje vršnjakinje nisu imale ni sise, a kamoli da su bile razvijene kao da su deset godina starije. Sad se opušteno možeš zajebati...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...