Talvi Posted August 15, 2014 Report Posted August 15, 2014 mnogo je sjajan album, teče samo tako Quote
Talvi Posted August 15, 2014 Report Posted August 15, 2014 aj da kažem i koju konkretnu stvar umesto što vam pravim zazubice nasuvo meni je ovo baš onakav album kakav sam priželjkivao odmah posle "Kold"-a, dakle kul je bio i prošli ali suviše proggy za moj ukus. ovaj je malo atmosferičniji, svedeniji, laganiji, ali je naravno 100% prepoznatljivi Solstafir i dalje. ove 3 stvari koje su izašle su vam prilično dobar pokazatelj šta se dešava i na ostatku albuma, to je taj stil. imam gomilu favorita na prvih nekoliko slušanja pa ono, da ne izdvajam sad i ako mi ovako dobro leži na ovu sparinu i vrućinu, jedva čekam zimu samo zbog ovoga i jedna kul stvarčica u vezi koncepta albuma, pošto prilično dobro opisuje i atmoferu: The song titles of "Ótta" form a concept based on an old Icelandic system of time keeping similar to the monastic hours called "Eykt" ("eight"). The 24 hour day was divided into 8 parts of 3 hours each. The album starts at midnight, the beginning of "Lágnætti" ("low night"), continues through each Eyktir of the day and ends with "Náttmál" ("night time") from 21:00 to 0:00. This form of time keeping is more open than the relentless ticking of modern times, where each second is made to count, which turns humanity into clocks of the corporate clockwork. Quote
Јарослав Posted August 15, 2014 Report Posted August 15, 2014 aj da kažem i koju konkretnu stvar umesto što vam pravim zazubice nasuvo zato nas ovim baš fino navlaži, da klizi dok nas karaš Quote
Talvi Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 evo vam strim pederi http://www.noisemag.net/solstafir-otta-en-ecoute-integrale/ Quote
kuruz Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 reših da konačno čujem ovo, pošto ga svi hajpujete skinuo Svartir Sandar Fjara fenomenalna, ostalo krš Quote
Grobodan Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 el ou el idi slušaj misery index 2 Quote
[Nocturno] Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 Koliko je ovo dobro... Do sada nisam bas preterano mirisao Solstafir - sada ih obozavam. 1 1 Quote
Talvi Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 ako je tako, izvoli i rip :* http://www.mediaboom.org/413336-s243lstafir-211tta-2014.html Quote
Buddha Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 zanimljiv bend, zvuce mi nesto kao kad bi se enslaved predozirali sigur rosom ali tamo negde pocetkom 70-ih, davno pre blek metala imaju neki oldskul pristup, posebno bubnjar, ne pokazuje se mnogo vec samo vozi kraj prve pesme na novom mi zazvucao ko neki islandski kantri, uglavnom gotivan album. i vokali mi bolje zvuce nego ranije Quote
azal Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 meni vise lici na paradise lost meets sigur ros nego enslaved ova pesma Non mi bas paradajz. Quote
obsessed by cruelty Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 meni vokal uvek jezivo delovao kao kent na spidu Quote
azal Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 svakako bi pre slusao Sigur Ros nego ovo. bolje ici full gay nego ovako nesto izmedju Quote
Oak Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Til Valhallar je presmešna, pokušaj nekog tru blek metala ali fail. Ostatak je odličan. Quote
Јарослав Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 prelep je album jedina zamerka, koja važi i za prošli, je ta da je predugačak Quote
Talvi Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 predugačak? 57 minuta traje onaj zvanični deo i + bonusi, ništa strašno Quote
M-16 Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Navikao na hardkor. Odličan album, samo nije to to ako se sluša po vrućini. Quote
Јарослав Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 predugačak? 57 minuta traje onaj zvanični deo i + bonusi, ništa strašno ja to sve skupa gledam, sat i 17 minuta a opet i 57 minuta je previše, ja sam ipak od onih kojima je optimalno oko 40-45, eventualno do 50 minuta da traje Quote
Јарослав Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Til Valhallar je presmešna, pokušaj nekog tru blek metala ali fail. Ostatak je odličan. meni je ona možda i najbolja na albumu, uz Tilberi i Miðdegi samo još jednom da kažem da je album apsolutno magičan i da mi ne bi smetalo ni da traje još ovoliko Quote
Grobodan Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 jedina zamerka je ta da je predugačak album apsolutno magičan i da mi ne bi smetalo ni da traje još ovoliko I ja imam promo kao i Talvi, nemam Til Valhallar ali koliko vidim to je bonus pesma a oni su imali EP i stvar tog naziva još 1996, moguće da je neki re-record. 3 Quote
Јарослав Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 da, upravo je to i poenta, kao nekome ko nije ljubitelj predugačkih albuma, ne bi mi smetalo da traje još toliko, jer je savršen Quote
Recommended Posts