_powerslave_ Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Hm zanimljivo da nema teme o ovoj gitaroshkoj legendi.... sramota...hehe Nege 'tedoh neshto da pitam, drugar mi reche juche da je chuo da Clapton dolazi u avgustu u Beograd e sad dal neko od vas zna neshto vishe o ovome Quote
enclave Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Ja sam cuo neke price da je on rekao da nece da ide u zemlju koju moze da kupi. Ali to su samo price....Mozda je istina. Ja volim da ga slusam a i voleo bi da dodje. Quote
.... Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) Ni za Clapton-a nije imala tema?! Nije bilo ni za Gilmour-a pa sam otvorio ali slabo se postuje, nadam se da ce ovde vise ici... Clapton mi je jedan od omiljenijih sviraca a za to da li dolazi stvarno ne znam, mada bi bilo super! Znam da dolazi Knopfler! Edited March 13, 2008 by .... Quote
_powerslave_ Posted March 13, 2008 Author Report Posted March 13, 2008 Ja nisam neshto puno ni slushao muziku Claptona...videcu da preslusham koji album ovih dana...inache mnogo volim njegov Unplugged fantastichno zvuchi sa akustarom posebno Layla....hehe Evo nekih datuma za Evropu koji su izashli na oficijalnom sajtu June 20 Docklands Cork, Ireland June 21 Malahide Castle Dublin, Ireland June 28 Hard Rock Live in Hyde Park London, England June 29 Harewood House Leeds, England August 6 Koengen Bergen, Norway August 8 Egils Hollin Reykjavic, Iceland August 10 Skanderborg Frestival Skanderborg, Denmark August 12 Festwiese Leipzig, Germany August 15 Waldbuhne Berlin, Germany August 17 Konigsplatz Munchen, Germany August 19 Kurhaus-Bowling Green Wiesbaden, Germany Quote
_powerslave_ Posted March 13, 2008 Author Report Posted March 13, 2008 Pa ne mora da znachi mogu oni da ubace josh datuma. Quote
Andrija Smith Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Hahaha ne mogu da verujem, drzim gitaru u ruci i taman kad pocinjem da sviruckam "Tears in heaven" vidim ovu temu Dobar gitarista nema sta, ali ja vise volim njegov rad dok je bio u Cream-u. Quote
enclave Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) Cream kida Edited March 13, 2008 by enclave Quote
Jellybelly Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Slazem se da je njegov najbolji rad bio u Creamu, kao i ono neposredno pre i posle Creama. Covek je u to vreme dobim delom definisao sta je hard rock zvuk i sviranje. 1965. on je usao u istoriju gitare kada je ubo Les Pola u Marsal kombo za album Bluesbreakers With Eric Clapton, cuveno Beano album. Bio lo je to rodjenje klasicnog Marshall - Les Pol zvuka, koji ce nositi rok muziku kroz sedamdesete. U Creamu je bio na vrhuncu. Za svoje vreme jako dobar gitarista, svirao bluz, ali brze i zesce nego dotad. Poredjen sa Hendrixom, ali od njega stilisticki drugaciji - manje avantura u smislu mikrofonije i divljanja na stejdzu, i manje muzickih ekscesa i eskapada, ali sigurnije, preciznije, sa vise stila i rafinmana. Gledao sam live snimke, u principu se nije pomerao na stejdzu, ali je svirao fenomenalno. Inace pre Hendrixa vazio za najboljeg gitaristu tog vremena, u Engleskoj barem. Nakon Creama ok mi je Blind Faith, mada na momente previse smoran. Derek And THe Dominoes je jako dobar, tu je vec promenio fazon, svirao je Strata, i to ce svirati do kraja karijere,i nije vise koristio Marsala. Ironicno, covek koji je stvorio klasicni hard rock zvuk gitare je pobegao od tog tona. Solo albume nisam preterano ekstenzivno slusao, nesto mi je prvi ostao u ok secanju, za ove druge bas ni ne mogu da komentarisem. Sve u svemu, jako dobar muzicar, pogotovo u ranim danima. Zaduzio je muzicku scenu. Puno sam ga skidao na gitari, dosta je uticao ne mene u tom pogledu. Quote
Routasydän Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 E bas sam se odusevio kada sam video temu, ja Claptona mnogo volim. Inace ubih se trazeci neki torrent za Unplugged DVD, DivX imam, ali hocu pravi DVD da uzivam u slici i zvuku i 'ladno nema nigde. Ima jedan, ali je traker na Demonoidu, odnosno ne pije vodu Tako da pomagajte ako neko ima Inace omiljena pesma mi je "Circus" Quote
_powerslave_ Posted March 14, 2008 Author Report Posted March 14, 2008 Aj videcu da potrazim po netu pa ako nadjem cu bacim link ovde. Inache ja taj unpugged imam u audio, divx i dvd verziji...i mnogo volem taj cert a i mnogi govore da je to najbolji unplugged ikada. Quote
Routasydän Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Za mene je to ubedljivo najbolji unplugged koji sam cuo/video u zivotu Quote
enclave Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 E bas sam se odusevio kada sam video temu, ja Claptona mnogo volim. Inace ubih se trazeci neki torrent za Unplugged DVD, DivX imam, ali hocu pravi DVD da uzivam u slici i zvuku i 'ladno nema nigde. Ima jedan, ali je traker na Demonoidu, odnosno ne pije vodu Tako da pomagajte ako neko ima Inace omiljena pesma mi je "Circus" Ja imam original DVD pa kad dodjem u Bg mogu da ti pozajmim. Za mene je to ubedljivo najbolji unplugged koji sam cuo/video u zivotu Dobar je. Mada... Meni je iskreno od unplugged albuma najbolji Alice In Chains pa Pearl Jam pa tek onda Clapton... Onu atmosferu koju je Alice In Chains napravio retko ko moze. Clapton je tada izlazio do duse bio je u fazi rokam-flasu-viskija-uz-rucak-a-koks-smrcem-pre-uzine. Pa me sve to nervira mada i to ima car. Quote
Routasydän Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Hvala druze, mada skinucu ga ja ovih dana sa torrenta A inace to je prvi unplugged koji sam gledao, tada sam prvi put u zivotu i video taj fazon, sve u svemu odusevio sam se, fantastiacn je. Posle Claptona oniljen mi je Nirvanin unplugged A pesma "Circus" mi je tako jaka, najezim se svaki put kada je slusam, pogotovo sto je posvecena njegovom sinu koji je poginuo Quote
enclave Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Mali je valjda sa zgrade pao... Zar njegovom sinu nije posvetio Tears in Heaven? Quote
Routasydän Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Jeste, a takodjer je sinu bio obecao da ce ga voditi u cirkus koji je dosao tih dana u koji ga nikada nije odveo i bas ono u pesmi ima jedan deo kada kaze kako je tuzno gledati kako svi tvoji drugari su sad tamo a tebe nema ... i na kraju cirkus napusta grad ... A inace sin mu je pao kroz prozor hotelske sobe Upravo sam nasao torrent za Unplugged DVD i rade trackeri Quote
enclave Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Gostovao je Clapton kod Leri Kinga na Cnn-u i pricao o tome. Izdao je Eric knjigu krajem prosle godine uz koju se dobija CD. Jos uvek je aktuelno ali skupo jbt, videcu makar CD da uzmem... Quote
_powerslave_ Posted March 15, 2008 Author Report Posted March 15, 2008 Nisam znao da mu je sin poginuo jbt. sad cu bash da nadjem tu pesmu da chujem kakva je. Quote
Routasydän Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Probacu da skinem knjigu sa torrenta u PDF formatu pa da je odstampam. A inace najpoznatija pesma posvecena njegovom sinu je naravno "Tears in heaven" Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 Inace Klepton i Hendriks su bili veliki prijatelji.Na dan kada je Hendriks umro,ovaj mu je kupio levorukog strata,medjutim nikad nije uspeo da mu ga uruci.Dzemovali su par puta zajedno,ali nazalost nikada to nije snimljeno.Njegov Strat Blackie '56,hibrid sklepan od tri gitare prodat je na aukciji za 959500 dolara.Pored albuma Derek and the dominos-layla and other asorted love songs,odslusajte i 461 Ocean Boulevard,journeyman,slowhand,from the cradle.Strava su.Naravno,ako zelite najbolje nadjite neki koncert ili live album,tu tek cujete i vidite zasto je klepton bog gitare,kako je pisalo na jednom grafitu.Jos bolje pesme zvuce uzivo,nego studijske. Quote
_powerslave_ Posted March 17, 2008 Author Report Posted March 17, 2008 Ovih dana se bash trujem sa muzikom Claptona.... nema shta, ne zovu ga dzabe bog gitare. Quote
enclave Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 On se dosta kao i skoro cela novija a Boga mi i starija malo blues scena ugladao na najveceg cara na svetu, crncugu Roberta Johnsona. Skini to da cujes kako dere. On je cepao 30-ih i tad i umro. Imaju razne legende o njemu, dza bu. Imam neki dokumetarac. Clapton je obradio njegovus stvar Crossroads. Quote
_powerslave_ Posted March 17, 2008 Author Report Posted March 17, 2008 Nisam siguran, ali mislim da cale ima u njegovoj kolekciji Roberta Johnsona....pogledacu bash. Quote
enclave Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 Pogledaj taj covek je poseban zivota mi. Ako tvoj cale nema skini sa mediaportala tamo ima. Quote
Recommended Posts