Machka Naopachka Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 Mi smo samo zato tu- da vas napalimo. Stay tooned.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 Ja bol podnosim savresno, ali sam podlozna alergijama, pa klasicnu depilaciju izbegavam koliko mogu, mada je najvise volim. A od veeta ne podnosim onaj osip koji traje neko vreme, neznatno, ali ima ga, i onaj smrad :Y
Ајлин Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 jeste hoće od yasmina sve to što ste pominjale. plus, ten i nokti +, less cramps... @double fire, bed head tj tigi je odlična kolekcija, nimalo jevtina ali vredi, do pre 2 nedelje sam koristila dumb blonde masku za kosu stvarno je fenomenalna. pisale smo o njoj na nekoj od prethodnih strana.
MissionVao Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 ma znam za tu marku ali mi deluje njah vestacki. kupila sam Kerastase sampon i masku
Shamandalie Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 Gde ima Kerastase? Cula sam da je to jedna od najboljih marki.
мать Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 (edited) sa jednog foruma: Prvo moramo da shvatimo da je kosa ziva jedino ispod koze glave, ovaj ostali deo sto "visi" jeste odavno mrtav. Nista je nece poboljsati zaista (ne verujte onoj reklami za Elseve - regeneracija spolja i iznutra), vec ce joj dati sjaj i spreciti njeno lomljenje (to su silikoni). Prvo, dosta mesa (gvozdja) je neophodno da se vlasiste nahrani, a vitamini (tipa Cliven 7 vitamina) su samo marketinski potezi, jer ti vitamini ne dospevaju do folikula (sem mozda u malom procentu). 2x operete kosu najobicnijim samponom protiv mascenja kose (npr. kopiva (Glamur, Still), ili Balea, Schauma, Gliss Kur, vazno je da NEMAJU silikon + mozete dodati malo limuna), potom 2x nekim protiv peruti (preporucujem da kombinujete Balein i Clivenov, jer imaju razlicite aktivne sastojke, te su dobra kombinacija), pa dva puta nekim za suvu, osetljivu kosu, ili protiv opadanja (ja koristim Gliss Kur, on u samponu nema silikone, ali moze i neutralni sampon od kamilice ili medicinski). Umesto ampula (koje smatram preskupim i nepotrebnim) stavite obicnu hranljivu masku (jedine za koje znam da su bez silikona su Still i Genera). Od sampona su super Schauma samponcici, kao i regeneratori, jer nemaju silikone (bar oni Aroma, rozi i narandzasti). Kosu, ako je suva i osetljiva mozete ispirati mlekom, ili mineralnom vodom (da biste bili sigurni da nema kamenac), a ako je masna, vodom sa malo limuna. Inace, ako nemate vidljivu perut, a da biste je sprecili, treba posle svaka dva-tri pranja obicnim samponom da operete kosu samponom protiv peruti (bilo sta sa cinkom, ili salicilnom - a ako je salicilna, onda je bolje oprati je dva puta, prva tura uradi piling, a druga spreci razvoj bakterija) Ja sam do skora koristila razne sampone, buduci da sam utripovala da su dobri, i kao sto rekoh, opadanje kose me je primoralo da preispitam svoj izbor. Kosa vam je sjajna od silikona dok se teme ne zasiti (to moze da traje dva meseca, godinu dana, pet godina, zavisi od kose) i onda nastaje haos, zato se potrudite da kosu negujete neagresivnim preparatima, nikako "profesionalnim". Sledece marke Redken, Kerastase (Nutritive) i Davines nikako ne preporucujem. Ove marke se koriste u "profesionalnoj nezi kose". Trik je u tome da je samo cine NAIZGLED lepom, a da ona ostaje krta. Redken i Kerastase sam probala. Posle Redkena mi je kosa bila nikakva (!), a Kerastase ju je cinio naizgled lepom, ali nista nije efikasniji od Elseve sampona (oba pravi L'Oreal). Kerastase je prepun hemikalija, bez ijednog prirodnog sastojka! Davines nikad nisam probala, ali znam da se reklamiraju pod parolom "prirodno", a ipak stavljaju polimere i silikon, sto ne preporucujem. Uostalom, pogledajte holivudske zvezde koje imaju lepu kosu kad ih slikaju za magazine, ali cete ih cesto videti na tv-u sa ocajnom, suvom kosom. Setite se svih reklama za Pantene, znate kako je Aleksandra na reklami imala zanosnu kosu, a kosa joj je inace pravi uzas, isto je i sa Head & Shoulders samponom koji reklamira Sloboda, koja ima najodvratniju kosu na svetu, mada su uspeli da je ucine sjajnijom i zdravijom (photoshop + razlicita ulja namazana na kosu, potom prskanje sprejom za ucvrscivanje i feniranje, ali je to samo TRENUTNI efekat). Da ne pominjem da ne znam uopste frizerke koje imaju bas lepu, dugu, negovanu kosu. Oni nas navuku sloganom "professional hair care" i svi se naloze, svi su odusevljeni Redkenom, a zapravo se zale kako imaju suve krajeve, kako im nedostaje volumen i sl. Pa to valjda znaci da sampon NIJE dobar! O suvim krajevima: treba imati u vidu da je kosa mrtva, te nikakav preparat ne moze da izleci njenu suvocu. Preporucujem skracivanje krajeva na mlad mesec (pomaze da kosa raste jako brzo i da bude zdrava, ozbiljno). Mozete se koristiti trikovima i (samo ako je bas opasno suva) nanositi silikon u tubi, ali SAMO na vrhove, tako necete ostetiti koren, izgledace zdravo, ali problem nece biti resen, silikon ce samo popuniti rupe na vlasi i obloziti je. Preporucujem posle cetiri, pet nanosenja silikona da kosu operete obicnim samponom, bez mackanja silikonom, cisto da vam je ne oteza. Ali, silikon je kao sminka - prikriva, ali ne leci. Od prirodnih stvari (pre ispiranja) mozete da utrljate maslac, ili maslinovo ulje (samo na vrhove). Za ispiranje - punomasno mleko. Kosu perite najobicnijim samponom, probajte da nadjete neki u kom nema sledeceg sastojka: Sodium Laureth Sulfate ili bilo koji domaci neutralni sampon, a kosu uvek perite tako sto cete sampon (razblazen, naravno) utrljati samo u koren kose, tako ce se krajevi oprati pri ispiranju korena, a nece se isusiti. Mozete i da uzmete Stillov preparat za suve krajeve, fantastican je, pise da je za kovrdzavu, sto je bolje, jer je po logici kovrdzava kosa isusenija, ali vam nece skoditi ako imate ravnu kosu. Umesto regeneratora mozete na krajeve da nanesete masku, i da je drzite 3-5 min. Preporucujem sampone sa alojom (NE Head & shoulders ni Palmolive, vec Merimin Glamur). Znate vec da aloja ima jako hidratantno dejstvo - do pet puta jace od ostalih preparata, + je antiseptik, te sprecava pojavu peruti. Evo nekih uputnih saveta sta treba izbegavati u samponima & kondicionerima: - sve sto ima zavrsetak na cone, ili conol, ili u sredini reci ima "silo", tj. silikone - sve polimere (ono sto ima rec poly) - otezavaju kosu i mnogi su kancerogeni za zivotinje, moguce i za ljude - sve vrste ulja i vosak ako vam je dlaka tanka i fina (eventualno na krajeve, ili u obliku maske do 2 puta mesecno), jer je i to oteza, te se lakse kida. Naravno, uvek svacije savete uzimajte s rezervom, jer ne reaguje svacija kosa / koza na isti nacin na neki preparat. Generalno preporucujem najblaze sampone, jer je cilj sampona da ocisti "losu masnocu", odnosno sebum pomesan sa prljavstinom iz vazduha, ali ne da lisi kosu prirodnog sjaja i potrebne masnoce. Opet, neki se kunu u silikone, ali su oni generalno los izbor ako imate tanku i osetljivu dlaku. U samponu Gliss Kur nema silikona, ali u pakovanju i regeneratoru ga ima! Samo Still, Genera i Nivea (valjda, posto znam samo za onaj za suvu kosu) nemaju silikone. Da, ima i Lush pakovanja bez silikona, ali su dosta skupa. Izbaci L'Oreal, to je moj savet. Kosa se sigurno zasitila silikona. Ne znam za Dikson, trazila sam na netu sastojke da analiziram, i nisam uspela nista da pronadjem. Iz nasih udzbenika hemije svakako ne mozes bog zna sta da naucis o kozmetickim preparatima. Ja imam dobro znanje hemije, a snabdevam se informacijama s neta. Npr. pogledaj: http://www.makingcosmetics.com/store/index...;target=d3.html Plava, e da, taj sampon sto ga pravi Zdravlje je odlican, oni generalno imaju dobru liniju preparata za negu kose/koze, jer su blagi. Inace, masna perut je kada imate perut samo pri korenu, a suva kad je razbacana svuda po kosi. Da, Pantenol rastvor je oko 80, 90 din, u bocici kao sirup, nista ti nece skoditi, obican vitamin B, stavljaj ga kad pozelis. U uputstvu pise da moze da se mesa s alkoholom, ali ja ne bih to preporucila, da se vlasiste ne bi isushilo, bolje je s vodom. Recimo, ako koristis silikonske preparate, onda kad ti se kosa "spusti" i opusti, izgubi volumen i pocne da opada malo vise od normalnog. Mozes komotno na tri, cetiri meseca, a ako na svaka tri, cetiri pranja silikonskim preparatima dodas jedno pranje cistim samponom bez silikona i bez regeneratora, mozes i jednom godisnje dubinsko da radis. Ako ti fali gvozdje ili vit. B ili A, svakako ce ti kosa opadati, ma sta koristila. A bez vit. E, kosa nema sjaj. E sad, cini mi se da sam rekla, ali da ipak naglasim jos jednom: dubinsko pranje zapravo nije klasicno pranje kose, vec "mazanje", dakle necete utrljavati sampone, vec cete kosu samo premazati (i koren i krajeve, bas kao farbom). Onda se taj silikonski omotac oko vlasi raspadne i spere. Rekla sam da kosa moze da vam izgleda bezivotno posle toga (ako ste navikle na efekat koji daju silikoni), ali sve dodje u normalu brzo . a kerastase probaj da nadjes u salonu cvrle,beogradska ulica,blizu slavije. mada sam procitala da dosta salona povlaci kerastase. ne znam jos zasto. Edited December 18, 2008 by alx
Zen Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 Zanimljiv post. Ja se ni malo ne razumem u hemiju, ali kontam da ima smisla sta zena prica... E sad... Probala sam raniej da koristim razne sampone neutralne ili protiv peruti, i mycoseb i svasta i dosl asam do genijalnog zakljucka da imam perut - na nervnoj bazi. Tako da najvishe koristim Garnier sensitive protiv peruti, i na svake tri boce sampona ubacim neki drugi sampon istog rantga pa opet vratim na Garnier.. Al kapiram da svakom koza glave deluje drugacije pa sad... Ne razumem kako moze silikon toliko da skodi? Jel ume neko da mi objasni?
Nisko_Se_Mazim Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 (edited) Mycoseb pomaze protiv peruti ali mora da se koristi doslovno po receptu-ako se dobro secam treba svaki dan da se pere kosa sa njim i da kada sampon natrljas odstoji jos 5 min I tako dok ne potrosis sve-treba biti uporan a ja nisam bio jebiga Edited December 19, 2008 by Full_Metal_Yakuza
MissionVao Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 Gde ima Kerastase? Cula sam da je to jedna od najboljih marki. Pa trebalo bi da je prilicno rasprostranjen, ipak je prokleto kvalitetna i (makar u svetu) top 5 marka. Doduse ne vidjam je kod nas van frizerskih salona. Uzela sam u Lorealovom salonu u Pozarevackoj ulici, kad krenes od vrlo ociglednog kafica Karlito da se udaljavas od centra. Devojke su krajnje nadmene ali ce ti ispipati kosu i preporuciti pravu stvar. Recimo nasla sam sampon koji je bas za mastan koren a suv vrh (??), nisam znala ni da postoji. A masku za suvu kosu. Ukupno 50 eur (isto kosta svuda, recimo u Parizu znam provereno da je ta cena. Nesto kao i sa dobrom sminkom - u evro ista cena svuda).
Machka Naopachka Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 (edited) Posto u poslednje vreme menjam svoje ophodjenje prema kosi kako bi je malo oporavila, mozda nekome budu korisna moja zapazanja na tu temu... Prvo moramo da shvatimo da je kosa ziva jedino ispod koze glave, ovaj ostali deo sto "visi" jeste odavno mrtav. Nista je nece poboljsati zaista (ne verujte onoj reklami za Elseve - regeneracija spolja i iznutra), vec ce joj dati sjaj i spreciti njeno lomljenje (to su silikoni). Prvo, dosta mesa (gvozdja) je neophodno da se vlasiste nahrani, a vitamini (tipa Cliven 7 vitamina) su samo marketinski potezi, jer ti vitamini ne dospevaju do folikula (sem mozda u malom procentu). Word. 2x operete kosu najobicnijim samponom protiv mascenja kose (npr. kopiva (Glamur, Still), ili Balea, Schauma, Gliss Kur, vazno je da NEMAJU silikon + mozete dodati malo limuna), potom 2x nekim protiv peruti (preporucujem da kombinujete Balein i Clivenov, jer imaju razlicite aktivne sastojke, te su dobra kombinacija), pa dva puta nekim za suvu, osetljivu kosu, ili protiv opadanja (ja koristim Gliss Kur, on u samponu nema silikone, ali moze i neutralni sampon od kamilice ili medicinski). Umesto ampula (koje smatram preskupim i nepotrebnim) stavite obicnu hranljivu masku (jedine za koje znam da su bez silikona su Still i Genera). Zasto? Ako hocete da uklonite sve ostatke proizvoda sa kose, stavite u neki sampon bez silikona sodu bikarbonu. Od sampona su super Schauma samponcici, kao i regeneratori, jer nemaju silikone (bar oni Aroma, rozi i narandzasti). Kosu, ako je suva i osetljiva mozete ispirati mlekom, ili mineralnom vodom (da biste bili sigurni da nema kamenac), a ako je masna, vodom sa malo limuna. Inace, ako nemate vidljivu perut, a da biste je sprecili, treba posle svaka dva-tri pranja obicnim samponom da operete kosu samponom protiv peruti (bilo sta sa cinkom, ili salicilnom - a ako je salicilna, onda je bolje oprati je dva puta, prva tura uradi piling, a druga spreci razvoj bakterija) Nije primenjivo na svakoga. Ja nemam perut od kad ne koristim pakovanja, balzame, a od skoro ni sampone. Drugo, manje se masti skalp. Inace mikroorganizmi su ok ako su u balansu medjusobno. Znaci, ako nemate perut, ne menjajte nista jer ocigledno radite dobar posao. Ubijanje bakterija jednom u tri pranja nista ne znaci, bakterije rastu brzo a ako vam nisu do sada smetale, nece ni sada. Ja sam do skora koristila razne sampone, buduci da sam utripovala da su dobri, i kao sto rekoh, opadanje kose me je primoralo da preispitam svoj izbor. Kosa vam je sjajna od silikona dok se teme ne zasiti (to moze da traje dva meseca, godinu dana, pet godina, zavisi od kose) i onda nastaje haos, zato se potrudite da kosu negujete neagresivnim preparatima, nikako "profesionalnim". Sledece marke Redken, Kerastase (Nutritive) i Davines nikako ne preporucujem. Ove marke se koriste u "profesionalnoj nezi kose". Trik je u tome da je samo cine NAIZGLED lepom, a da ona ostaje krta. Redken i Kerastase sam probala. Posle Redkena mi je kosa bila nikakva (!), a Kerastase ju je cinio naizgled lepom, ali nista nije efikasniji od Elseve sampona (oba pravi L'Oreal). Kerastase je prepun hemikalija, bez ijednog prirodnog sastojka! Davines nikad nisam probala, ali znam da se reklamiraju pod parolom "prirodno", a ipak stavljaju polimere i silikon, sto ne preporucujem. Uostalom, pogledajte holivudske zvezde koje imaju lepu kosu kad ih slikaju za magazine, ali cete ih cesto videti na tv-u sa ocajnom, suvom kosom. Setite se svih reklama za Pantene, znate kako je Aleksandra na reklami imala zanosnu kosu, a kosa joj je inace pravi uzas, isto je i sa Head & Shoulders samponom koji reklamira Sloboda, koja ima najodvratniju kosu na svetu, mada su uspeli da je ucine sjajnijom i zdravijom (photoshop + razlicita ulja namazana na kosu, potom prskanje sprejom za ucvrscivanje i feniranje, ali je to samo TRENUTNI efekat). Da ne pominjem da ne znam uopste frizerke koje imaju bas lepu, dugu, negovanu kosu. Oni nas navuku sloganom "professional hair care" i svi se naloze, svi su odusevljeni Redkenom, a zapravo se zale kako imaju suve krajeve, kako im nedostaje volumen i sl. Pa to valjda znaci da sampon NIJE dobar! Nemam pojma. Ali gledajte da sampon nema silikona, idiotski je. O suvim krajevima: treba imati u vidu da je kosa mrtva, te nikakav preparat ne moze da izleci njenu suvocu. Preporucujem skracivanje krajeva na mlad mesec (pomaze da kosa raste jako brzo i da bude zdrava, ozbiljno). Mozete se koristiti trikovima i (samo ako je bas opasno suva) Ne znam da li je ikome pomoglo to seckanje krajeva redovno na koje nas frizeri teraju. Ima neko zanimljivo objasnjenje na longhaircommunity.com sajtu, prica ide ovako zamislite da je kosa konopac i da se rascvetao na kraju, kada isecete konpac on ce se samo jos vise rascvetati. Morali bi seci u zdravu kosu da bi imalo efekta. Mozda je to malo kako mali Perica zamislja Ameriku, ali moje iskustvo opravdava ovo gore. nanositi silikon u tubi, ali SAMO na vrhove, tako necete ostetiti koren, izgledace zdravo, ali problem nece biti resen, silikon ce samo popuniti rupe na vlasi i obloziti je. Preporucujem posle cetiri, pet nanosenja silikona da kosu operete obicnim samponom, bez mackanja silikonom, cisto da vam je ne oteza. Ali, silikon je kao sminka - prikriva, ali ne leci. Silikon blokira vlaznost u tj van kose. Isto kao i ulje. Problem sa silikonom je sto se nakuplja na kosi, i kada se kosa 'umori od preparata' to je u gl zbog toga. Tako da ako koristite silikone zaista treba oprati kosu samponom bez silikona i mozda sa malo sode bikarbone da pokupi to sto se nakupilo. Ovo je samo logika a ne i iskustvo, ne koristim silikone pa i ne moram da ih perem iz kose. Od prirodnih stvari (pre ispiranja) mozete da utrljate maslac, ili maslinovo ulje (samo na vrhove). Za ispiranje - punomasno mleko. Kosu perite najobicnijim samponom, probajte da nadjete neki u kom nema sledeceg sastojka: Sodium Laureth Sulfate ili bilo koji domaci neutralni sampon, a kosu uvek perite tako sto cete sampon (razblazen, naravno) utrljati samo u koren kose, tako ce se krajevi oprati pri ispiranju korena, a nece se isusiti. Mozete i da uzmete Stillov preparat za suve krajeve, fantastican je, pise da je za kovrdzavu, sto je bolje, jer je po logici kovrdzava kosa isusenija, ali vam nece skoditi ako imate ravnu kosu. Umesto regeneratora mozete na krajeve da nanesete masku, i da je drzite 3-5 min. Preporucujem sampone sa alojom (NE Head & shoulders ni Palmolive, vec Merimin Glamur). Znate vec da aloja ima jako hidratantno dejstvo - do pet puta jace od ostalih preparata, + je antiseptik, te sprecava pojavu peruti. Sodium Laureth Sulfate je iritant. Inace, zli jezici kazu da je kancerogen. Oko njega se dize velika prasina, ali ako se lozite na to- pogledajte u sastav vasih gelova za tusiranje, gelova za intimnu higijenu, i videcete SLS. Tako da, ako vam nije iritirana ... khm Gospodja, onda tesko da ce da vam sjebe glavu. Inace nigde drugo objasnjenje nisam nasla vezano za SLS, sem da je iritant i kancerogen mozda, ali ne i dokazano. Evo nekih uputnih saveta sta treba izbegavati u samponima & kondicionerima: - sve sto ima zavrsetak na cone, ili conol, ili u sredini reci ima "silo", tj. silikone - sve polimere (ono sto ima rec poly) - otezavaju kosu i mnogi su kancerogeni za zivotinje, moguce i za ljude - sve vrste ulja i vosak ako vam je dlaka tanka i fina (eventualno na krajeve, ili u obliku maske do 2 puta mesecno), jer je i to oteza, te se lakse kida. Silikon i ulje rade istu stvar. Ne otezavaju sva ulja kosu, npr bademovo slatko ulje je meni stvarno ok. Osusim kosu na vazduhu ili difuzerom bez ikakvih preparata i bukvalno KAP DVE ulja razmazem u dlanove i zalepim kosu onako u tankom sloju izmedju ruku i prodjem tako svuda. I odlicno je. Maslinovo je tesko, ali meni je i ono ok povremeno. To je skroz individualno Naravno, uvek svacije savete uzimajte s rezervom, jer ne reaguje svacija kosa / koza na isti nacin na neki preparat. Generalno preporucujem najblaze sampone, jer je cilj sampona da ocisti "losu masnocu", odnosno sebum pomesan sa prljavstinom iz vazduha, ali ne da lisi kosu prirodnog sjaja i potrebne masnoce. Opet, neki se kunu u silikone, ali su oni generalno los izbor ako imate tanku i osetljivu dlaku. U samponu Gliss Kur nema silikona, ali u pakovanju i regeneratoru ga ima! Samo Still, Genera i Nivea (valjda, posto znam samo za onaj za suvu kosu) nemaju silikone. Da, ima i Lush pakovanja bez silikona, ali su dosta skupa. Izbaci L'Oreal, to je moj savet. Kosa se sigurno zasitila silikona. Ne znam za Dikson, trazila sam na netu sastojke da analiziram, i nisam uspela nista da pronadjem. Iz nasih udzbenika hemije svakako ne mozes bog zna sta da naucis o kozmetickim preparatima. Ja imam dobro znanje hemije, a snabdevam se informacijama s neta. Npr. pogledaj: http://www.makingcosmetics.com/store/index...;target=d3.html Plava, e da, taj sampon sto ga pravi Zdravlje je odlican, oni generalno imaju dobru liniju preparata za negu kose/koze, jer su blagi. Inace, masna perut je kada imate perut samo pri korenu, a suva kad je razbacana svuda po kosi. Da, Pantenol rastvor je oko 80, 90 din, u bocici kao sirup, nista ti nece skoditi, obican vitamin B, stavljaj ga kad pozelis. U uputstvu pise da moze da se mesa s alkoholom, ali ja ne bih to preporucila, da se vlasiste ne bi isushilo, bolje je s vodom. Recimo, ako koristis silikonske preparate, onda kad ti se kosa "spusti" i opusti, izgubi volumen i pocne da opada malo vise od normalnog. Mozes komotno na tri, cetiri meseca, a ako na svaka tri, cetiri pranja silikonskim preparatima dodas jedno pranje cistim samponom bez silikona i bez regeneratora, mozes i jednom godisnje dubinsko da radis. Ako ti fali gvozdje ili vit. B ili A, svakako ce ti kosa opadati, ma sta koristila. A bez vit. E, kosa nema sjaj. E sad, cini mi se da sam rekla, ali da ipak naglasim jos jednom: dubinsko pranje zapravo nije klasicno pranje kose, vec "mazanje", dakle necete utrljavati sampone, vec cete kosu samo premazati (i koren i krajeve, bas kao farbom). Onda se taj silikonski omotac oko vlasi raspadne i spere. Rekla sam da kosa moze da vam izgleda bezivotno posle toga (ako ste navikle na efekat koji daju silikoni), ali sve dodje u normalu brzo . Uzmite i ovaj a i moj savet sa rezervom Za preporuke dalje stvarno ne znam. Inace najkorisnija stvar koju sam pokupila sa longhaircommunity je ACCIDIC RINSE ili kiselo ispiranje. Oni stavljaju sirce, apple cider vinegar, ali ja ne volim da mirisem na tursiju, pa skuvam jak caj od kamilice, a trneutno isprobavam ruzmarin, od dejonizovane ili destilovane vode i u njega stavim limuntus (kada je ukus blaaaago gorkast, eto toliko od prilike) i time prelijem kosu posle pranja i ne ispiram. To pokupi kamenac, a nasa voda je jako tvrda, i zalepi kutikulu na dlaku pa kosa manje pusta vlaznost. To svakome preporucujem da proba. Edited December 19, 2008 by Machka Naopachka
MissionVao Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 zadrzacu odusevljenje kad je u pitanju neko ko spominje vezu izmedju mladog meseca i cvetanja kose... btw jel ono pise da treba 6x da nasapunjas kosu ili sta?
Kokopelli Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 Da, i mene to zbunjuje. Jer kaže "potom", pa opet "potom" Možda je trebalo "ili" umjesto toga Marijo, svaki ti dao!
MissionVao Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 inace u ovom salonu posto je keva bila samnom, zapela da me oni farbaju "jer su profi". I tako ja reko ajde da me farbaju, a oni "znaci da zakazemo pramenove". Ja reko wtf zasto pramenove "pa oni najbolje ispadnu na nefarbanoj kosi"... ja reko dobro, nijansiranje izmedju tamne i svetle crvene je bolje nego da se ofarbam u bordo... ajde "znaci tonovi bi bili crvenkasti" a oni "mi smo mislili na zlatno, boju cokolade... kakvi crveno! ma to je grozno na pramenovima! nista ti to ne valja, radicemo prirodno". okeeeej "ja hocu crveno." "dogovoricemo se kad dodjes u ponedeljak"... i tu me nekako smuvaju da zakazem. dodjem kuci, popizdim kad prevrtim film i otkazem MRZIM takve frizere. inace imala sam ovako nesto kao ideju ali ne na roze i ne tako svetlo/drecavo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e...album_cover.jpg
Kokopelli Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 Uh, ova boja je odlična, mada, pazi, trebalo bi ti dosta farbanja da iz prirodne izvučeš iole neku drugu boju. Bez blanša, 'course. Mada, khmmm, čini mi se da je tebi svjetlo smeđa? To je već izvodljivije Kreten, polazim od svoje nijanse
MissionVao Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 ma jok, meni se lako farba. nisam nikako svetla al nisam ni najtamnija. ne bih radila tako drecavo kao na slici jer gledam da kad se ispere pocne da lici na smedje (kao sto je sa bordo) a ne na izbeljeno isprano crvenkasto-rozikasto al kazem, izmedju svetlije bordo i tamnije bordo pa par nijansi izmedju... http://www.creative-settings.com/linens/solid-burgundy.jpg do http://www.hottubcovers.net/imgs/colors/color-burgundy.jpg
Kokopelli Posted December 19, 2008 Report Posted December 19, 2008 Da, ta nijansa je jako lijepa. Mama i ja smo imale na početku istu nijanse crvene, ja sam onda krenula ka drečavijoj, a ona ka upravo toj bordo nijansi. Jedino je problem ljeti, jer more uništi boju, ali dobro, i to se da srediti.
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ja se mucim sa kosom godinama... Uvek sam imala problem sa ispucanim krajevima... Tipa - odem kod frizera, skrati mi 10 cm, bude par dana okej, ali kako mi kosa raste, tako i cveta. Za mesec dana imam nove ispucane krajeve. I tako u krug! Trebalo bi svakih mesec dana da skracujem 5-10 cm, ako bih tako gledala. Sto je nemoguce! A i kosa mi raste u proseku 1-2cm mesecno, a puca 5x vise. Od sampona sam maltene sve isprobala i sve su to ista sranja. Sad koristim Gliss kur za farbanu kosu, a pakovanje/balzam su za ispucalu. I ono, kosa bude lepsa na dodir, dobije neki sjaj, ali kvalitet nista. moram napomenuti da se redovno farbam vec, hmmm... 4 godine mozda. Pre skoro 4 godine (posle 8. razreda) sam, budala, sa blansom izvlacila pramenove sto mi je prilicno unistilo kosu. Posle par meseci sam se prefarbala i od onda se farbam. Sad sam pocela kolor sampone da koristim, da mi malo kosa odmori od farbanja, ali oni se prebrzo ispiraju i svaki jastuk/fotelja/pidzama/itd. u kuci je jebeno crven! xD A tesko mi kosa prima boju... Znaci, vec 2 godine se farbam u crveno i TEK SAD je relativno drecava... tj. uz pomoc kolor sampona + drecavija farba. Kontam da bi trebalo da prestanem sa farbanjem ukoliko hocu zdraviju kosu, ali mi je bas lepa boja ovako. Ne pamtim vise kako mi izgleda prirodna. Nesto tamnije braon :S Al' ipak mi se ovo svidja (mislim na boju, da se razumemo ) http://i220.photobucket.com/albums/dd68/Go...idAngel0261.jpg Na suncu je mnogo drecavija.
мать Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 na duze staze: probaj sa kvalitetnijom isxranom, posebno ako si anemicna. na krace staze: pakovanja, pantenol, kapi od koprive+ricinusovo ulje, mada valjda valja i bagremovo i kokosovo.. znaci neka pakovanja sa tim sastojcima.. da, kvasac (tablete ili da pijes), puno B vitamina (u vidu ampula ili dodatka u isxrani..) i probaj da se manje sisas na stepenasto.. to moze isto da utice.
Denny Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ja, evo, nisam prao kosu dve nedelje i super je!
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 alx - e, vidis, jesam anemicna i sisam se na stepenasto... Mada, to moram, jer ne znam sta bih radila sa ispucalim krajevima napred koji su mnogo kraci od ovih pozadi, a da skroz poravnam - morala bih da se sisam na paz A ti prednji krajevi mi najvise i pucaju. I strasno mi se masti kosa... Posle 2 dana je prilicno masna.
Sugar Overdose Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 ko zheli da izvuche drechavo crvenu boju kose preporuchujem Farcom-seri vatreno crvenu farbu (ima u lily-u da se kupi) ne treba ni blansh ni nishta slichno x)
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ja ne znam da li mi je to ipak previse drecavo (ako je to ona koju si ti imala) Mozda i probam jednom... xD
Ni! Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Umm, ja sam imala isti problem (losha ishrana + anemija, shishanje na stepenasto - da, utiche) i na kraju sam morala da skratim vishe od 20 cm kose odjednom. -.-
angels deserve to die Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 (edited) Osim shto sam nekoliko puta menjala boju kose, menjala sam i frizuru- kao mala sam prvo imala duzu kosu, pa me sa 4-5 godina oshishali kratko, tako da je jedna zena pitala moju mamu "a koliko bata ima godina" da bi posle par sekundi u tvrdila da "iju, bata ima mindjushe!" Posle sam nosila kosicu najduze do ramena, da bi do sedmog razreda znatno porasla, a onda sam je oshishala paz- do malo ispod brade, da bih je zatim oshishala do nosa, a onda, negde u osmom razredu, skroz kratko- kao pechurka. U prvoj godini gimnazije je bilo bombardovanje, pa, kako nam nisu davali da idemo do grada, a u selu nije bilo frizera, pustila sam je opet negde do ramena chini mi se, pa sam je posle opet oshishala kratko. Posle sam je, do chetvrte godine gimnazije, shishala sve krace i krace, da bih pre upisa na fakultet reshila da je pushtam. I uspela sam- do pre neki mesec sam imala kosu do ispod ramena- dosta dugachku- klasichnu dugu kosu. Sad imam kosu opet do ispod ramena, ali mi je frizura takva da em je dugachka, em je i kratka, t.j. kad je pustim onda je dugachka, kad je vezem onda mnogi, koji ne primete da imam rep, misle da je kratka Mozete je videti ovde: www.myspace.com/lacrimosa2 Inache, imam veoma gustu i zdravu kosu bez preteranog negovanja. Jednostavno, [perem je dva puta nedeljno, a ne kao neki- svaki drugi dan- to isushuje kosu. Fen koristim shto redje mogu. Edited December 20, 2008 by angels deserve to die
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ja moram da je perem svaki drugi dan zato sto 3. dana mogu da cedim mast sa nje.
Recommended Posts