Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja kod frizera nisam bio od aprila 2006. i mogu tako doveka, jer mi kosa stoji na sličnoj dužini sama od sebe već dve i po godine.

Pa stoji ti zato sto ju ne sisas, uopste ne znam kako je to i moguce, jedino da ti raspucali vrhovi otpadaju sami od sebe, taman za onoliko koliko poraste :D Ja dok sam imao dugu kosu isao sam svakih 5,6 meseci. Sad kad mi je kraca mnogo brze i raste, osecam da bi za 2 godine komotno bila ispod ramena.

Posted

Ne, već opada istom brzinom kojom raste. Štaviše, dobar deo dlaka i ne može da mi poraste, naročito oko razdeljka, jer ih kidam četkanjem dok su još kratke. Jednostavno, kosa mi je kovrdžava, nezahvalna za četkanje, što dovodi do toga da sejem pokidane i opale dlake svuda po stanu. Kad vezujem rep, kratke dlake obavezno štrče i to mi smeta - razmišljao sam da koristim neki gel da ih slepim, ali nemam hrabrosti da probam. :mrgreen:

Možeš da probaš otići kod frizera da se pobrine za te kraće. Generalno, ovo dvoje iznad mene su sve rekli - da bi kosa rasla moraš da je skraćuješ, a najgore što možeš da priuštiš kosi jeste da je stalno kidaš češljanjem i da je feniraš.

Posted

Blondes have more fun, right? Bilo mi dosadno pa rekoh aj da vidim jel njima zabavnije.

Poslednje brijanje glave bilo pred Egzit, znaci sad je ima oko 3-4 cm

farbanje i blajhanje i i dalje je zuto. sad sam ko anime crtani :haha:

veceras cu pokusati da ubijem zuto pepeljastosivim, ako ne uspe uvek mogu da prefarbam u nesto tamnije.

Mada, realno, smarachina je uzasna svo to lickanje i farbanje obrva, iskreno se divim crnokosim dugokosim devojkama koje su uspeshne plavushe. Ovo je meni zajebancija za nedelju dana a neko to radi ceo zivot.

koriscen je blansh i farba kao i hidrogeni firme FreeLimix (to sam nasla u nekoj radnji za frizere u Ns, niz ulicu u kojoj je Woby)

blansh uz hidrogen 12%

Farba 12.11 Ash blond, + kolor ton Grey

evo razultata

blonde-vr2-018.jpg

vidi se kako se "sedo" vishe primilo u korenu..Ne kontam kako jer mi kosa nije bila farbana pre ovog frizuralnog eksperimenta. Valjda se blansh bolje primio na te sitnije dlake uz lice. Bitno da je ubijena anime-elektro-zuta tako da je sad kosa na vestackom svetlu sivkasto plava, samo na suncu deluje "zlatasto".

blonde-vr2-014.jpg

.... Videcu koliko ce se to sivkasto brzo ispirati, zuto koje je dobijeno tretiranjem blanshom (40min) mi je presmeshno. Pile zuta. Tako da se nadam da se sivilo nece skoro isprati. Kosa je u relativno dobrom stanju, ocekivala sam da ce se vishe osushiti zbog svega toga. Pazarila Elseve sprej za regenreciju kose koji se nanosi na suvu kosu i ne ispira. Deluje ok.

HCa20_4.jpg

Isti ovakav al pishe Elseve.. wtf?

Posted

Khm... plavokose, koje žele sivkastu nijansu - a ne žele da

prže kosu svakog meseca - mogu da koriste stari fazon. Preliv, slovenački Ehoton br. 97, biserno siva bojica. Iznenađujuće dobar rezultat.

Ispira se, posle prvog pranja, što je cool ako vam se ne dopadne.

Ehoton "ubija" žute tonove.

Posted

da, da. ispira se, ali ne posle jednog pranja.

elem, ako hoces da ubijes to ''zuto'' predlazem one kene farbe ili kako se vec zovu (keune?) zaboravih. enivej, imala sam isti problem kad bejah plava, trebalo je mnoogo blajhanja i spaljivanja glave, ali uspela sam da budem bela :D no zavisi i od pigmenta i prethodne boje kose ( ja pametna iz crnog u platinasto htela, eee to je booool)

ma gde vise zabave, samo vise bola i przenja.

p.s. bolji ehoton je dimno sivi, onaj biserni ima nekako ljubicasti vajb xD

Posted (edited)

Keune je jaka farba za kosu ali izvlači boju, to je tačno.Posle par meseci korišćenja, bude kao žvaka.

Ehoton biserni je prelep i većini "umjetnih" plavuša, ispira se posle prvog pranja - opet, zavisi kakva ti je podloga tj. kosa ali def. "vuče" na sivo... u suštini, najbolje je konsultovati se sa iskusnim frizerom.

Moj izbor farbi i ostalih preparata za kosu je La Biosthetique, ponekad experimentišem sa drugim kozmetičkim linijama, ali uvek se vraćam Francuzima.

Edited by Amphitritê
Posted

igora royal 11/1 ftw.

makar za moju (prirodo pepeljasto plavu) kosu.

smorock - lepo ti stoji svetla kosa. aj lajk.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

Ovo sam davno pročitao na ana.rs forumu.A bivajući da je to ženski forum,a žene ko žene,djevojke ko djevojke,posvjećuju dosta pažnje svom izgledu kao oprvdano ljepšem polu u trci da bi očarale možda sebe ali više podsvjesno one oko sebe,u normlanim situacijama to su muškarci i ne toliko nenormalnim to su druge žene,kako bi ove druge postale zavidljive i trudile se da budu što ljepše.

Tako da je na tom forumu (ne pitajte me okle ja na njemu),postoji famozni "bojanin šampon" često naziv vitaminskom i okrepljujućom bombom za kosu.Taj šampon koji je ta dotična osoba Bojana jelte postavila kao predlog na forum,poprimio je enormne razmjere bivajući često spomninjan na svakoj temi koja se bavi kosom i njenom regeneracijom i njegom.Tako da ću i ja taj recept prenjeti ovdje,imajući na umu da je možda već bio kao predlog ali evo ponovo :

Devojke, probajte ovaj recept:

za sampon:

-sampom od koprive (onaj obican, domaci) 500ml

-pantenol 50ml

-kapi od koprive 30 ml (jedna bocica)

-AD kapi (vodeni rastvor, jedna bocica)

-B vitamin u ampulama (slobodno stavite 2-3 ampule) Sa tom mesavinom perite kosu i nakon pranja stavite balzam ili pakovanje koje inace koristite.

A kada imate vremena, upakujte kosu. Evo recepta za JAAAKO hranljivo pakovanje:

-1 ili 2 zumanceta

-nekoliko kasika ricinusovog ulja

-trecina bocice AD kapi (uljani rastvor)

-kapi od koprive

-B vitamin u ampuli

-2 - 3 kasike pantenola

Ovo lepo smuckajte, utrljajte u koren i na celu duzinu kose i ostavite na glavi sto duze.

Meni je to fenomenalna stvar.

b vitamin 1 apula 10 din.

ad kapi 10ml 82din.

kapi od koprive 30 ml. 169din

pantenol rastvor 100ml 119din.

sampon Afrodita kopriva i pantenol 1l 189din.

http://www.ana.rs/forum/viewtopic.php?p=777581#777581

Ajde ako neko proba ovo neka javi.

Edited by SixStepsOnTheMoon
Posted

^ sampon je jako dobar, ali kosa postane `imuna` na njega usled cestog koriscenja. misilim da bi cak trebao da se koristi kao maska(1-2 puta nedeljno). a i gore pomenutu masku sam koristila i zaista je hranljiva. cak posle drugog koriscenja se vide rezultati, ali mnogo ima neprijatan miris i ostavlja cudne fragmente u kosi :haha:

samo izbegavanje firmiranih sampona i maski je dobar pocetak. ili da se doda etericno lavande ili jasmina u sampon koji trenutno koristite da bi se ojacao koren.

sta te tacno muci?

• Upvote 1
Posted

Osisao sam se zimos i sad ponovo pustam kosu, i imam isti problem kao i ranije, kosa mi ide na gore i ne mogu da je spustim.

waynestaticsolo.jpg

:mhihi:

Posted

Osisao sam se zimos i sad ponovo pustam kosu, i imam isti problem kao i ranije, kosa mi ide na gore i ne mogu da je spustim. Imate li neki predlog?

Sad si me ubio u pojam, pustam kosu od Egzita i sve kontam jos samo malo p ace poceti da ne raste na gore... Stavljam neku penu za kosu i regenerator u spreju, pomalo pomaze tokom dana, al zato kad ustanem ujutru imam frizuru ko onaj plavi gej iz Dragonballs.

Posted

Ovako sad , ja imam kosu negde do polovine ... kad vi padne volumen , a nije vi mrsna , jednostavno uzmite fen i cesalj i uradite isto kako kad ste je sushili posle mijanja, kosa ce opet dobiti volumen koja ga je imala prije.Ja tako radim i mislim da je najbolje.

P.S kad je susite , navednite glavu kon zemlje :)

Posted

Sad si me ubio u pojam, pustam kosu od Egzita i sve kontam jos samo malo p ace poceti da ne raste na gore... Stavljam neku penu za kosu i regenerator u spreju, pomalo pomaze tokom dana, al zato kad ustanem ujutru imam frizuru ko onaj plavi gej iz Dragonballs.

ja se mučim sa jutarnjom maslačak frizurom nekih 14 godina. :haha:

kosa će prestati da "raste na gore" kad bude dovoljno duga tj. teška da se ne opire delovanju gravitacije. patience, young padawan.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...