Zen Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Kakav proracun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 photoshop, znam ali ipak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 (edited) dominiram na temi dakle petrol zeleno plava opet my color preporuka: garnier super ash blonde natural colors 219 cak na moju kosu izvlaci ash pramenove edit PALETTE, ne garnier sta cu kad su im pakovanja slicna Edited March 23, 2013 by Zen palette ne garnier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Čini da mi je kosa bolja i manje oštećena otkad sam se farbala ovim: Super je boja, baš je crna, bez onog crveno-ljubičasto-plavog odsjaja Ali mi je već dosadila, pa sam nabavila crvenu kanu. Probaću na nekom tankom pramenu, pa ako ne ispadne dobro da mogu da ga sakrijem. Nadam se da ću izvući neku normalnu boju, mada ne očekujem da će crvena prekriti ovo crnilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Yvette, to što nazivaju crnom kanom često sadrži PPD. Alergijske reakcije umeju da budu grozne. Ne želim da te tripujem, ali ti preporučujem da obidješ the henna page. Inače crna kana kao takva ne postoji, biljka kana daje crveni pigment. Crna boja dolazi od druge biljke, indigo, ali on je sam po sebi zelen tako da se koristi prvo kana pa onda indigo da bi se dobila crna. Na tamnu kosu ovo i ne mora ponekad, ali plavuše ispadnu zelene. U svakom slučaju, dobrano se informiši. Kana je odlična stvar za kosu, značajno je jača, ali ima toliko proizvoda na pijaci i sl koji se samo prodaju kao kana a u stvari su da prostiš, govna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 To sam i pročitala kasnije, pa sam sad rešila da uzmem pravu, crvenu. Srećom, pa sam dobro reagovala kad sam se farbala time (pre dva meseca sigurno). Nisam mogla da se načudim, s obzirom da nema na šta nisam alergična. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 (edited) ... samo se prodaju kao kana a u stvari su da prostiš, govna. какве резултате даје код плавуша? Edited February 16, 2013 by Генеральный Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Yvette, PPD alergije i nastaju nakon ponovljenog kontakta. Što je najgore ima ga u komercijalnim crnim farbama za kosu. Ako nadješ čistu crvenu kanu kod nas, javi gde. Ja nisam našla. Inače, ne bih verovala ničemu što je u malim kesicama kojima ništa ne piše na deklaraciji, s obzirom na to da za jedno kaniranje (meni) treba oko 200-300 grama kane, a korisitm manje nego što svi kao preporučuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ja sam uzela ovu u nekoj prodavnici zdrave hrane: http://www.ajur-veda.rs/proizvodi/indijska-kana-hena/ Deluje mi ok, i vidim da nemaju crnu, plavu i tako te lažne kane. Stvarno se teško nalazi išta sem ovog prokletog Ram Gopala i sinova mu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Vredi proveriti Znaš kako se priprema kana? Ne očekuj čuda ako si crna, dobićeš samo neki odsjaj, tek tek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 tek tek. http://www.youtube.com/watch?v=0D-el7IjUv8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Vredi proveriti Znaš kako se priprema kana? Ne očekuj čuda ako si crna, dobićeš samo neki odsjaj, tek tek. Znam. Drugarica mi se farbala dva puta plavom preko crne i i dalje je tamnosmeđa. Al' ću da pokušam nešto. Kako se pravi (osećam da je nešto odvratno)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ma jok, samo ljudi obično preskoče... Umutiš sa vodom, konzistencije blata (bukvalno tako izgleda), staviš na toplo (ne vrelo ali na primer na radijator preko krpe) mesto i ostaviš preko noći. Zato što mora boja da izadje iz biljnog praha u vodu. Proveriš da li je pustila boju tako što kapneš na kožu i obrišeš nakon par sekundi, ako ostaje narandzasto, onda OK Samo da te upozorim (pošto sam imala neko iskustvo sa indigom) da ako budeš pokušavala da ga izblediš (hidrogenom ili blanšom) da će možda izaći ona čuvena zelena. Ali ne brini jer zelenu ubija kana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ja sam crnu mešala sa kafom, izgledala je kao blato, a tek kakav je divan miris imala... A nikako neću da pokušavam ništa sa hidrogenom i blanšom, ostaću bez kose. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Najgrdje skinuti narandzasto sa koze lica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 navodno kiselo pomaže da više boje difunduje. ovo sve ostalo su jako privremene boje... mislim na kafu i ostalo. meni je isto bilo šta god da sam mešala pa sam prešla na vodu. A miris kane volim... to narandzasto s kože lica nisam nikad imala problem jer obrišem odmah dok stavljam kanu. Ja se kanim već oko godinu dana da se posvetlim hidrogenom pa da stavim kanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Da li neko ima iskustva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Ja nemam iskustva ni sa čim za plavu kosu, ali to koristi moja rođaka (i prirodna i farbana plavuša) već godinama. Kapiram da ne može da bude loše, pošto ima najlepšu kosu koju sam ja videla. Edited February 18, 2013 by Yvette Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 bil je pitala da li posvetljuje... i u kojoj meri...? hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Nema na čemu. Pitaću je, mada teško da njenu kosu išta može da posvetli, pošto je skoro pa bela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night's Blood Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Prirodno plava kosa je prelepa, zato bi neko to farbao, i to u plavo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 зато што је женско Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Zato što je luda. Prirodna kosa joj je baš svetla, ali njoj to nije dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night's Blood Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) @Kuruz Pa, da. Edited February 18, 2013 by Night's Blood Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Isto tako su i mene pitali zašto tamnosmeđu (čitaj:crnu) kosu farbam u crno. Zato što sve mora komplikovano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts