Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja sam se smorila. Necu vise da se farbam. iako sam mislila jos jednom onako da "potvdim" moju, vidim sad da se izrastak i ne vidi skoro posle mesec dana ...

Jel moze neko da mi preporuci neki dobar color shampon?

Na trzistu i nema vise pravih kolor sampona, koliko ja znam. Jedna dobra frizerka sa 30togodisnjim iskustvom mi je rekla da su mozda najbolje domace boje, ako uopste takve danas postoje, pa mozda da probas jeftinu varijantu i s godinama proverenu Helenton. Ako zelis da probas nesto skuplje, u apotekama ces naci Biokap Nutricolor (http://www.erboristeriablackberry.it/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=1383). Ne sadrzi amonijak, pa bi trebalo da je manje agresivan, mada mi mnogi kazu da su Garnier farbe nesto izmedju kolr sampona i prave farbe, ja ne znam, ali kod mene daju dobre rezultate. Ako uzmes Biokap, javi kako je ispalo.

PS. da, takodje ako si spremna da das sigurno 800-900 dinara, mozda pokusas sa Logonom (http://www.bewellstaywell.com/natural_hair_colors.htm)

Posted
Objasnice ti melinda, genetika u kombinaciji sa testosteronom. Puno testosterona- celav muskarac al treba i da bude valjda recesivan homozigot, ne secam se tacno :) :) :)

haha kako ti znas to :)

gdje je melinda,javi se bre lepojko

Posted
Preporucujem svima!

4495.jpg

e da, ja sam probala i odličan je.

ono što se meni pokazalo još bolje je foltene.

interesantno je da su foltene među prvim kućama razvili odvojen program za negu kose muškaraca i žena, jer kao što svi dobro znamo muška i ženska kosa obično pate od potpuno različitih problema pa ih samim tim i treba različito tretirati :) šampon je oko 490rsd i traje oko 1,5-2 meseca na kosu srednje dužine i frekvenciju pranja 2-3 puta nedeljno.

restructuring.gif

Posted

Kakvi su ti shamponi za farbu, jel ispiraju farbu puno?

Ucili smo to na prvoj godini, iz biologije. To je bilo pre sedam godina, zato se ni ne secam kako tacno ide :)

Posted

Na Wiki-ju sam pronasla lep clanak, koji nije dugacak, a povezan je muskim tipom celavosti i smatram da ga svaki muskarac treba procitati.

Androgenic Alopecia

Ono sto on kaze, je cak i vise nego sto smo Machko ti i ja ucile :)

Prica ide ukratko...

Muskarci najverovatnije celavost nasledjuju preko defektnog X hromozoma od majke, na kome se nalazi androgenski gen koji je ujedno i receptor za DHT (DiHidroTestosteron koji nastaje pod uticajem 5 alfa reduktaze iz testosterona i 5-10 puta je jaci od testosterona). Ovaj enzim se najvise nalazi u prostati (zato muskarci u starijim godinama imaju problema sa uvecanom prostatom) i u poglavini (otuda i celavost), takodje tu se pominje i SHBG (sex hormon binding globulin) ciji je nivo smanjen kod odredjenih muskaraca, a njegova funkcija jeste da veze testosteron i dok god je on vezan ne moze da se pretovri u DHT, ako je znaci nivo ovog proteina SHBG, smanjen ona ce biti vise DHT-a i mogucnost za razvoj celavosti je veca.

Pored genetike vazan je nacin zivota i ishrana.

Pozz ;)

Posted
Ja se juce osisah na kratko. Dosta je bilo. :)

gdje si druzhe moj,sad imamo kratku kosu pa da nas malo zezaju :)

melidna hvala,sad mi je malo jasnije.znao sam da je vezano nesto za testosteron......

Posted
Muskarci najverovatnije celavost nasledjuju preko defektnog X hromozoma od majke, ...

hehe eto dakle u pravu su kad kažu da ih mi žene upropastismo.

Posted

Palette kolor sampon, ima ih svuda i u kesicama je, ja sam uzela braon boju i skroz prirodno izgleda, samo sto se bas brzo ispere jer je bas blag, bez amonijaka i tih sranja..

Posted

Svaki dan?? Dugu kosu??? I posle su zene opsednute izgledom...

Ne da bi me mrzelo nego ... bi me mrzelo.

Jednom u tri dana bi bilo optimalno ali kad ubodem dobro pakovanje ovo kuhinjsko prirodno (kao sada) moze i nedelju dana da izgleda dobro. Svaki dan :udri: hahahha brate.

Posted (edited)
Ja svaki drugi a nekad i svaki jerbo se brzo masti... Još malo ću da je čuvam i ondak capara, nema više...

Peri je ređe... mnogo ređe... na nedelju dana...

Ti opereš kosu da ti ne bude masna i onda se žlezde upregnu i masti ti se duplo brže.

Psle par meseci... videćeš... neće ti se mastiti tako brzo.

Jednom u tri dana bi bilo optimalno ali kad ubodem dobro pakovanje ovo kuhinjsko prirodno (kao sada) moze i nedelju dana da izgleda dobro. Svaki dan :udri: hahahha brate.

Ja perem kosu jednom nedeljno, nekad je pustim i duže... jer jednostavno mislim da nije zdravo da se pere svaki dan.

P.S. Da ne bude zabune.

Samo kosu ne perem, inače, tuširam se redovno. :) :) :)

Edited by d4rk3lf
Posted (edited)

Meni nije toliko kako će da izgleda drugima nego se jednostavno ja osećam neprijatno kad mi je masna kosa... :da:

@DarkElf

Ne vrede ti fazoni, genestski imam lošu kosu...bilo je i dana da je ne perem duže al ne pomaže to. Moj rođeni brat je počeo da gubi kosu u šestom - sedmom razredu osnovne...

Edited by Dead Man Walking
Posted

nema to veze

ja perem svaki treći dan u proseku, a kad imam pms onda moram svaki drugi :) ženski 'ormoni drmaju a onda počnu cramps

i kad imam ispite isto svaki drugi jer su mi prsti u glavi dok učim. bad habit.

to koliko vam se masti kosa zavisi od nekoliko stvari, osim ovih koje sam navela, još i od količine vremena koje provodite u smogu dnevno. pogotovu zbog gradilišta kojih je beograd pun.. kad odeta na duže u prirodu gde je čist vazduh i nezagađeno, onda se i kosa sporije masti, bar se meni tako čini.

imam drugaricu koja pere svoju dugu kosu svakog jutra, kosa joj je potpuno zdrava i fenomenalno izgleda. ima 36 godina i skoro nijednu sedu, a boja kao da je farbana a nije, karamel-braon. ma potpuno sjajno.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...