Jump to content

Recommended Posts

Posted

pisali smo o tome, kana jeste prirodan način i ne oštećuje kosu kao h2o2 i ostale kemije što ih mi žene turamo na glavudže, ali sa druge strane kao što ti reče double fire, kana se ne skida. nema blanša niti razređivača koji nju može da ukloni. tj ima, zove se makaze. znači, ako se ikada budeš farbala kanom, računaj posle na šišanje i ružnih nekoliko meseci negovanja izrastka. zavisi koliki je kontrast između prirodne boje kose i kanirane, možda će ti neki kolor šampon ili preliv rešiti to, pa posle njega izvlači...

na dugi rok, kana može da znatno proredi kosu.

još jedna ne-prednost je što ćeš teže nego za farbanje naći dobrovoljca da te zamazuje kanom jer ne podnose baš svi njen ... khm.. biljni miris. možda je to samo moje iskustvo, ali znam iz svog okruženja bar 5 žena koje ni za brdo karamela ne bi farbale kanom uslužno.. dalje, nema garancije da će ti boja baš ispasti kako si mislila. svakome ista nijansa izađe malo drugačije, u zavisnosti od osnove...

prednost je što je jevtinije od farbe, i što je prirodno. :da:

Posted

Kanom mi nije ni palo na pamet da se farbam, nema teorije da postignem tu boju sto hocu.:P A ja sam htela (posto sam stepensto osisana,2 sloja) da ofarbam donji u tamno ljubicastu :P a gornji sloj da ostane crn,pa da izgleda kao da se preliva ^^ Nasla sam i boju (neka "crazy colors:dark purple"-valjda se tako zove) ali moram prvo da se blansiram da bi je nanela :\ Pa ce to da mi sjebe kosu....

And,hvala na savetima :)))

Posted

Ovako samo obrnuto? :D

3482704893_63752e0155.jpg

To uopste nije frka, kad sam razmisljala o takvim kombinacijama palo mi je na pamet da mozda taj 'kolor' deo samo dosta posvetlim da bih mogla da stavljam i rozu i plavu i koju god pozelim, naravno ne trajnu farbu. Posto je svetla osnova sve bi izgledalo drecavo i bez prave boje (kolor sampon, maskara i sl).

Al to bi bio problem ako bi dosta (tipa pola kose) htela da napravis u ljubicasto.

Posto se radi o tamnoj boji ne bi trebalo da puno skodi kosi, ne mora da se posvetljuje.

Posted (edited)

Znam da je palette imao te neke posebne boje za kosu (ja sam koristila neki flaming red) i cak i bez blansha se postizu jako dobri rezultati. A kako se farbash u tamno ljubicasto a ne u svetlo verujem da ce biti ok. Moja prirodna boja kose je tamno smedja i bez blansha sam uspevala da izvucem jako dobru svetliju crvenu boju.

I Garnier ima veoma zanimljive tamno ljbicaste pa mozes i tu da pogledash, bolje su bolje nego palette (barem su se meni tako pokazale).

npr ovih ima u svim lilly radnjama

3600540317681_pack.jpg

3600540506856_pack.jpg

3600540179739_pack.jpg

3600010011552_pack.jpg

Druga stvar koaj je tebi olaksavajuca okolnost - hoces da farbash donji sloj, tj nece se videti israstak tako da mozes dosta redje da se farbash i time postedish kosu.

Edited by Smorock
Posted (edited)
jel su 100% color stvarno bolje od Nutrisse recimo?

Po mom iskustvu zavisi koja je boja.

Nutrisse ne moze da izvuce recimo toliko dobro crvenu koliko moze 100% kolor, ali zato je boja postojanija i imam utisak kao da je manje ostecena kosa (pri cemu je prirodna boja tamno smedja ili skoro crna). Na svetlu kosu nutrisse crvena se rekordno ispira u odnosu na 100%.

Ako su u pitanju smirenije boje (smedja, smedje crvena ili razne ljubicaste) onda je nutrisse pun pogodak.

Koriscenje bilo koje maske za kosu (one instant koja se drzi jedan minut, imaju garnier i elseve recimo sasvim ok maske) umesto regeneratora je pod obavezno za ocuvanje kose koja se farba intenzivnijim bojama, cak i na duze staze (pored obaveznog pakovanja sa maslinovim uljem jednom u dve nedelje).

Color naturals su se pokazale u proseku kao bolje i od Nutrisse i od 100%, i podjednako pokrivaju sede. Preporucujem ako se farbash u nesto par nijasi gore/dole od prirodn eboje kose ili se prefarbavash u tamnije.

Nisam frizer ali farbam vec godinama moju majku, par prijateljica i farbala sam sebe.

Edited by Smorock
Posted

Hm pa da takvo je i moje iskustvo... samo ja sam cudo prirode jer mi se crna Nutrisse isprala :) jesam tamno smedja ali pobogu :D Nisu toliko postojane i to mi se svidja jer mi se samo posle nje kosa nije menjala - nije bila neko vreme suvlja nego inace.

Posted (edited)

Moja prijateljica koja ima dosta suvu kosu imala je fazon da posto se ofarba i malo prosushi kosu odmah je "umasti" u maslinovo ili hemelovo ulje i tako drzi dva sata te opet opere kosu. Meni njena kosa izgleda jako fino i zdravo, a sad da li je to bas zbog te fore ili ne ne znam. U svakom slucaju ne moze da skodi.

Df koje si boje sad uopste? :D

Edited by Smorock
Posted

Vec godinama prirodne :D imam oko 50cm kose prirodne boje :D

Zato mi i nije tako laka odluka da se ofarbam :D Imam jos par cm mini vala pa kad to ode videcu sta cu.

Posted
Moja prijateljica koja ima dosta suvu kosu imala je fazon da posto se ofarba i malo prosushi kosu odmah je "umasti" u maslinovo ili hemelovo ulje i tako drzi dva sata te opet opere kosu. Meni njena kosa izgleda jako fino i zdravo, a sad da li je to bas zbog te fore ili ne ne znam. U svakom slucaju ne moze da skodi.

jebem li ga, kad oprin frizer kaze da jedina valjana "maska" jeste zapravo maslinovo ulje, ne znam koji moj se pucaju pare na silne preparate.

ja koristim maslinovo otkako znam za sebe cini mi se i nikad nisam imala ispucalu suvu kosu, da opada ili sta god.

naravno, shisham se redovnije, mada i to redovnije kod mene je mozda 3-4 puta godisnje u vr` glave :)

samo je fora sto je malo teze oprati kosu poslije ulja, ali sjaj, i jacina i sve ostalo - nenadjebivo.

jasna stvar, ima tu genetike ili sta ja znam, ali sto manje preparata a vise maslinovog ulja i nema sanse da se omasi.

i ja (plava) i moja sestra bliznakinja (ridje smedja) i nasa treca sestra (crna ko meksikanka) - sve tri razlicite, isti metod, i nikad nismo imale frku s kosom.

a ko nas zna licno, zna da imamo tonu kose zajedno :)

a da, koristile smo sve najgore i najjeftinije farbe jer smo jedino te i mogle da priustimo. tako da.....

Posted

@ Black Label - Crazy color??? Oooo to zlo... Ako se mnogo izblansiras, ima boja da ti se ispira sa prvom kishom. Znaci boja je bukvalno kao tempera...

Ja bih htela da se ofarbam otprilike u neku ovu boju, mozda malo vishe smedju:

http://www.viona-art.com/pages/gothic/fairytale/taraelf.html

Tj hocu moju boju kose, samo malo crveniju... Hvala sto ste me na vreme upozorili na kanu, bas bih se smorila., posto ne zelim tu boju kose za stalno vec na par meseci, sta znam... Jel mi nesto preporucujute? A da ne steti mnogo kosu, mosto je moja tanka i mekana.

Tj evo vam i moja kosa:

http://i264.photobucket.com/albums/ii191/L...rt/IMG_0134.jpg

Posted (edited)
Ovako samo obrnuto? :D

3482704893_63752e0155.jpg

To uopste nije frka, kad sam razmisljala o takvim kombinacijama palo mi je na pamet da mozda taj 'kolor' deo samo dosta posvetlim da bih mogla da stavljam i rozu i plavu i koju god pozelim, naravno ne trajnu farbu. Posto je svetla osnova sve bi izgledalo drecavo i bez prave boje (kolor sampon, maskara i sl).

Al to bi bio problem ako bi dosta (tipa pola kose) htela da napravis u ljubicasto.

Posto se radi o tamnoj boji ne bi trebalo da puno skodi kosi, ne mora da se posvetljuje.

Eh pa da,ta fora, ali meni je kosa duza i nemam takvu frizuru: http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn...50_459986_n.jpg

@Leona: Tnx sto si mi to rekla,taman sam htela da uzmem 2 tube danas! :D Probacu sa ovim frbama sto ste preporucili, pa ako mi uspe,farbam celu kosu ;D

Edited by Black Label
Posted (edited)
samo je fora sto je malo teze oprati kosu poslije ulja, ali sjaj, i jacina i sve ostalo - nenadjebivo.

znaci stavis na sve osim korena i drzis koliko god imas vremena i onda peres dok se ne odmasti? :D kul.

verujem u te recepte jer i moja keva ima do jaja kosu (jacu od moje) i jedino sto je stavljala su zumance s rakijom (cini mi se, mada mi nije logicno da ide alkohol na kosu :D ) i maslinovo ulje.

Edited by Double Fire
Posted

Žumance i maslinovo je valjda najbolja varijanta. Da probam i ja to čudo, imam kući 5 vrsta maslinovog, i to sve handmade :da: Ova kupovna španska, grčka i italijanska im nisu ni za primać'. Mada, ima jedna prodavnica kod mene u kraju, u baba Višnjinoj, koja ima takav asortiman maslinovog ulja sa raznim kombinacijama da je to nejvjerovatno... skoro kao domaće! :da: Tu kupujem i vina, najbolja su, jer imaju veliki izbor crvenih polupjenušavih (shvatila sam da mi jedino takvo vino odgovara).. Dakle, od pašte (tj. paste :D) pa do soseva, balzamika, začina, do crne čokolade, bijelih i crnih vina... Postoje tek godinu dana, a prodavačica mi je rekla da je to mala ital. kompanija koja više voli da gaji taj svoj prepoznatljivi stil (i ukus), pa nisu ni toliko rasprostranjeni u svijetu koliko u samoj Italiji. Nešto kao i sa kafom sa kojom radim.

Posted

Postoji toliko različitih ulja i drugih prirodnih stvari koje možete koristiti, meni nije jasno zašto bi iko davao pare na preparate, ali to sam samo (ponovorodjena) ja.

Isto kao i preparati, ne odgovara svkao ulje svakoj kosi.

a kojom to tacno kanom dobijas crnu s ljubicastim odsjajem? :lol:

plus koliko znam crnu kanu ne mozes da oteras ni vlaskom magijom (tj gora je od obicne crne farbe :D ).

"Crna kana" je kombinacija praha kane i praha indiga. Obično se prvo kanira pa se onda stavlja indigo (ovo je da ne bi ispalo zeleno).

Većini ljudi se indigo manje ili više ispira i ostaje boja kane ispod.

evo puno informacija o kani, koga interesuje:

/www.hennaforhair.com/

pisali smo o tome, kana jeste prirodan način i ne oštećuje kosu kao h2o2 i ostale kemije što ih mi žene turamo na glavudže, ali sa druge strane kao što ti reče double fire, kana se ne skida. nema blanša niti razređivača koji nju može da ukloni. tj ima, zove se makaze. znači, ako se ikada budeš farbala kanom, računaj posle na šišanje i ružnih nekoliko meseci negovanja izrastka. zavisi koliki je kontrast između prirodne boje kose i kanirane, možda će ti neki kolor šampon ili preliv rešiti to, pa posle njega izvlači...

Potpuno tačno.

na dugi rok, kana može da znatno proredi kosu.

Ali ovo je potpuno netačno. Bez veze mi je da širiš priču tog tipa, koju si predpostavljam čula od profesionalaca zvanih frizeri... jednostavno nije istina. Čista kvalitetna kana, dakle prah kane, ima jako dobar uticaj na kosu.

Kana koja je mešana sa ko zna čime (a kakvu ljudi često uzmu jer je lako naći je - indija shopovi) može da uništi kosu i skalp, ali to nije do kane, nego onoga sa čime je mešana...

još jedna ne-prednost je što ćeš teže nego za farbanje naći dobrovoljca da te zamazuje kanom jer ne podnose baš svi njen ... khm.. biljni miris. možda je to samo moje iskustvo, ali znam iz svog okruženja bar 5 žena koje ni za brdo karamela ne bi farbale kanom uslužno.. dalje, nema garancije da će ti boja baš ispasti kako si mislila. svakome ista nijansa izađe malo drugačije, u zavisnosti od osnove...

prednost je što je jevtinije od farbe, i što je prirodno. :da:

Subjektivno :) moja drugarica koja se farba u plavo je prvi put uzela da me kanira i oduševila se. I mirisom i činjenicom da je kao da pravi kolače od blata :)))

Ja volim miris kane.

Posted

al ne to od jaja nego iz boce :P

uzeh kad sam bila u grčkoj neko kažu dobro je, male serije skoro pa domaće, baš ću da probam. sutra bih mogla.

žumance komada 1 i koliko ulja?

i ne ide na koren?

Posted

Ja sam stavljala po 2-3 kasike maslinovog ulja (duga i gusta kosa). Pozeljno je da se ulje malo zagreje ali ne previse, jer ce da se skuva ovo zumance koje stavite :mrgreen: i ne moze da se izmesa tj. nije ujednacena smesa. Ne stavljajte puno ulja jer se tesko ispire. Moze i mleko u prahu da se ubaci u smesu (ono takodje ima masnoce + proteine). Ja ulja stavljam kao 'pre-wash' tj. na suvu kosu pre pranja.

Meni su ulja za kosu dosta pomogla prilikom oporavka... Ali uz dodatak hemije :mrgreen: tj. isla sam na kombinaciju. Posle par stavljanja nekog ulja kosa se zasiti i oslabi efekat.

Koga ne mrzi da cita, evo jedan tekst sa Pubmed ("Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage"): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094

- The findings clearly indicate the strong impact that coconut oil application has to hair as compared to application of both sunflower and mineral oils. Among three oils, coconut oil was the only oil found to reduce the protein loss remarkably for both undamaged and damaged hair when used as a pre-wash and post-wash grooming product. Both sunflower and mineral oils do not help at all in reducing the protein loss from hair

Ja sam kupila Logonino kokosovo ulje (organsko dza bu) ali nisam ga isprobala jos, planiram da sutra odsedim sa tim na glavi sto duze mogu :> A moze i da se prespava (sa plasticnom kapicom)..

Posted

jel imaš neki problem ili samo preventivno pitaš ;) koristi kondicioner ako ti je suva kosa. trebalo bi da koristiš neki blaži šampon, znači ne p&g hemikalije :) standardno, ne bi trebalo da je češljaš mokru, a ako već moraš onda svakako kreni od krajeva da razmrsuješ ne od korena. ne zaboravi da redovno opereš četku/češalj :pivopije:

samo da javim, ja napakovala žumancem+maslinovim uljem, super je! tačno mi je čvršća kosa sada, ali jedno žumance je malo za mene na ovu dužinu :P zaboravila sam kako je to imati dugačku kosu pa se sve zavaravam da imam "poludugu"...kad malo bolje razmislim stavljala sam sastojke za majonez na glavu :) :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...