Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ultra-realna simulacija njemačke podmornice iz Drugog svjetskog rata. Da li je igrao neko?

Teško je opisati jednu ovoliko dobru igru. Recimo samo da je sve skoro savršeno, a ono što nije bilo su sredili momci koji su uradili The Grey Wolves Expansion. Modifikacija koja u GB teži skoro koliko i sama igra.

Da se ne raspisujem za sada, ako niko nije igrao.

59306-Sh4_screen_p3_1.jpg

Edited by Thule
Posted

Ne znam zašto, ali ove ultrarealne i ultrateške simulacije me uvek razvesele... Prvo sedim frustriran mesec dana i učim svakojake cake i kerefeke, a onda kad se ubaciš igranje postaje tolika milina da je to neverovatno... Silent Hunter III je (uz Richard Burns Rally) igra uz koju sam proveo hiljade sati, a i dalje mogu da je igram bez prestanka!

Nema lepše stvari na svetu kad deset godina posle gledanja raznih dokumentaraca o pomorskim bitkama na Atlantiku i listanja raznih pomorskih enciklopedija sam virtuelno učestvuješ kao podrška Bismarcku i Prinz Eugenu i doprinosiš potapanju Hooda... Igra je meni u top 5 svih vremena definitivno!

Posted
Ne znam zašto, ali ove ultrarealne i ultrateške simulacije me uvek razvesele...

Vala baš tako.

Sjediš i učiš, kao za ispit. Te kako uraditi ovo, te kako uraditi ono. Pravo je uživanje kada nakon nekoliko dana čitanja i par sati vježbanja napokon naučiš da bez ičije pomoći potopiš neki brod, tj. da primjeniš sva ona geometrijska i matematička pravila za koja si u srednjoj školi mislio da ti nikada neće trebati. Nekako ne možeš da ne osjetiš ponos kada vidiš da ti se torpedo kreće u pravom pravcu, a znaš da je sve to rezultat praćenja broda pola sata, raznih računjanja i proračunavanja, skrivanja. Pa onda čuješ i posadu koja slavi pogodak.

Ili kada čuješ pingovanje, pa znaš da ti se razarač primiče. U kontrolnoj sobi gori crvena sijalica, oko tebe par članova posade, mukla tišina samo se čuje - ping... ping... ping. Pa kako se približava, kako napteost raste, posaad ti šapteći saopštava nove izvještaje, a ti onda izdaš naređenje za naglo poranjanje, posada počinje da urla, a oko sebe počinješ da slušaš eksplozije, podmornica se zatrese, popucaju stakla na instrumentima, neka cijev počinje da pušta vodu, a oficir ti govori da voda ulazi. Uh!

Jedna od rijetkih igara koje imaju fantastičnu atmosferu, a da nije avanturističkog tipa. Da li si igrao GWX2.0 (Grey Wolves Expansion)? Priručnik za ekspanzuiju ima, ni manje ni više, nego 600 strana (!).

Posted
Da li si igrao GWX2.0 (Grey Wolves Expansion)?

Nisam se ni trudio to da nabavljam pošto u principu uopšte ne jurim te modove za igre... Jel' toliko dobro?

Posted
Nisam se ni trudio to da nabavljam pošto u principu uopšte ne jurim te modove za igre... Jel' toliko dobro?

Dovoljno je dobro da zavredi čitavu stranu u Svetu Kompjutera. Naravno, Kuzma je radio opis. Nema na netu još uvijek čitav tekst, ali i ostatak teksta je u ovom tonu u kom je i započet.

http://www.sk.co.yu/2008/02/sisn02.html

Što se tiče mog utiska, apsolutno je fantastičan mod. Bukvalno prava ekspanzija za igru, ne samo još jedan u nizu modova. Ako hoćeš, baci pogled i na zvanični sajt, pa pogledaj čisto tekstualno koje su sve promjene unesene Grey Wolves Expansion

• 2 months later...
Posted

Igra koja mi je ulepsala mnogi dan zivota.Grey Wolves stvarno dize stvari na visi nivo i jedna je od retkih modifikacija koja je bolja od pocetne igre u svakom pogledu.Ali pred kraj rata postaje bas frustrirajuce :mad: Al opet, tako je i bilo pa ne mogu da se bunim

Posted

Odlicna igrica! Secam se mog odusevljenja kada sam prvi put uspeo da zapravo potopim brod(naravno, igrao sam na full realizmu), neverovatno!

Mogao bi opet da je instaliram, sacu prvo da odgledam Das Boot, da se malo nalozim :D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...