Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jebem ti forum kad ne mere edit. Svako sranje što pronađem ja posadim :D

Tm9siAj.jpg

Limun

pw8o2jL.jpg

Razno sranje što ne ište vode često

2tB5VNw.jpg

Lunaria ( ono što babe imaju po stanovima, kad se osuši izgleda kao da je od papirusa )

JlWI3xg.jpg

13P1G4o.jpg

Lavande koliko ti duša ište, a još ću da je množim

8Ukj8tN.jpg

Bosiljak

W66qjPx.jpg

Ovo mi je bilo zimsko klijalište za persimmon, ono što zovu japanska jabuka.

Usput, ako neko voli palme, i još voli da jede datulje ( urmice ), seme klija za par meseci. Ja sam posadio 10, i zaboravio ih, evo sad vidim ima 8 komada koji već puštaju i drugi list.

Edited by Сталкер
  • Upvote 2
Posted

@sale

Imam to :)

@macka

Ma da, al bice stiropor izgleda xD

Stalkeru, super su ti biljcice :) kako funkcionise lavanda? Jel to visegodisnja biljka? Treba joj puno sunca?

Posted

@sale

Imam to :)

@macka

Ma da, al bice stiropor izgleda xD

Stalkeru, super su ti biljcice :) kako funkcionise lavanda? Jel to visegodisnja biljka? Treba joj puno sunca?

Mnogogodišnja biljka, može i u šareni hlad, može i da je prži sunce, i ne zalivam je. ne treba joj puno vode. Sad bih do kraja septembra trebao da posečem pelcere, samo da kupim gel za ožilavanje i da rasadim. Lako se rasađuje, odsečes grančicu s malo lišća, može i bez gela, napraviš mix od kamenja i nekog treseta, voli krš više nego zemlju. Lepo raste, miriši, i hrani mi pčele :)

Naručio sam i pre nekog vremena semenke od gunnera manicata, tj. dinosaur food, nijsu još proklijale, samo da im nađem mesto gde da ih uglavim

gunnera1.JPG

Posted

Imas pcele!!!! :wub:

To u kad odem u penziju

Imas paprat?

Imam taj deciji trip, hocu veliku saksiju sa paprati i unjoj gumene dinosauruse :haha:

Posted

Nego, što je dobar onaj dinosaurus list :)

A sad, pitanje za fanove eko-living koncepta...

Da li mogu nekako da "ozelenim" spoljni zid terase, kako bi se terasa manje grejala?

Sunce je prepodne do 1-2h, direkt, ubi sve biljke na simsu sem muškatla.

Može li to izdržati neki bršljen?

Preko zime bih ga makla u hodnik zgrade (svetlarnik).

Posted

Imas pcele!!!! :wub:

To u kad odem u penziju

Imas paprat?

Imam taj deciji trip, hocu veliku saksiju sa paprati i unjoj gumene dinosauruse :haha:

Paprat imam ali moram da je krijem od sunca jer traži dosta vlage. Tako da je pod jelama i bambusima, trskom, pod koječim. U stanu bi joj bilo lakše da diše.

Ja planiram da me pčele dovedu do penzije ;)

zINTCZu.jpg

pAkFB3D.jpg

One japanse jabuke iz zimskog klijališta

q3O38JO.jpg

Otrov :D

Sz7V2Zt.jpg

Urmina palma

HxthRPN.jpg

Kameno čudo 1

NYX8Moc.jpg

Kameno čudo 2

9lbh7RA.jpg

Kameno čudo 3

ahIZn54.jpg

Hipsterske čuvarkuće

@Мačka: Pa baš bršljan bi trebao da izdrži, barem neke vrste, a i zimzelen je. No, on će služiti kao kuća još gomili bića pa ako ne voliš bube...

http://www.lepo-polje.rs/katalog/12_puzavice.html

• Upvote 1
Posted

Stalker Ferdinand of metal. :mhihi:

e papricice imam, jebu majku koliko su ljute

Ja sam posadio one papričice, čekam plodove. Što su onog nesrećnika naterale da plače...

Posted

Pustio si suze uz Foresta, pitacu ga dal' se to racuna majku mu

imam medveda, doduše

vodi se kao mlađi brat, ali može da prođe i kao grizli

• 2 weeks later...
Posted

Nema me deset dana i niko da postuje? Ne može to tako. Odem ja na more i vratim se sa oko 30 kila raznih kaktusa, agava i ostalih kamenih biljaka što sam ili ukrao ( čupno iz dvorišta ) ili ubrao sa neke litice... Mislio sam da će me apse na carini

• 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...