kuruz Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 (edited) Inače, sećam se domskih obroka, kad me mrzelo iz Penezića da se vučem do Rifata - Čaša pavlake, kesica semenki i rum kasato za desert. A kad se natripujem da jedem "zdravije" - presna paprika i/ili šargarepa, sir ili neka slična mlečna prerađevina i crno vino. A onda ubrzo ogladnim, pa skoknem dole po pljeku/picu/lepinja-sendvič. Мене мрзи да идем ноћу до Рифата, па да вучем у Пенезу, наша проџа ради само до десет. Edited January 31, 2011 by Undertаker
El Karnisero Posted January 31, 2011 Author Report Posted January 31, 2011 Постао сам зависник. Ја имам периоде кад се навучем па нон-стоп пијем. @Kuruz - Batali to, bivši cimer dobio cirozu jetre sa 24 godine, a alkohol skoro da i ne pije. Naravno, barem dvolitra coce dnevno. Знам и ја пар таквих случајева.Зло.
Divlji Tigar Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 (edited) Mogu bez svega ali bez... nikako Najbolji slatkiš na svetu. Edited January 31, 2011 by Divlji Tigar
kuruz Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 Ја имам периоде кад се навучем па нон-стоп пијем. Kad sam kod kuće, skoro je i ne pijem, ali u domu sam za ove tri i po godine popio nekoliko stotina litara.
Footog Qpoos Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Постао сам зависник. ta koka kola je sranje zesce u plastikaneru...kao mesavina benzina,zemlje i vode... iz staklene flaje je valjana...samo sto toga nema...ima,al po kaficima...
WIZARD OF GORE Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Ako ste u ESP, ili negde gde se isto pravi, obavezno probajte choco&churros ja sistematski izbegavam jedan kiosk sa curosima u komsiluku ko prodje pored a ne kupi makar jedan sa cokoladom - taj nije normalan
Vuk Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Terao zapadnjake d ajedu bananice. Svi koji smo videli makar malo Jugoslavije volimo bananice. Ostali... hejt
SweetNurse Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Nedostaje mi neki kvalitetan keks sa cokoladom. Ne kao Oreos, to je suvise cokoladno. Kao Domacica samo s kvalitetnim sastojcima Probaj neki od ova dva keksa: Zakon.
MissionVao Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Probala sam skoro sve i od Krasa, suvise mi je masno (a nedovoljno ukusno). Baksuz, znam U Veru prodaju lesnik stangle (ima i sa susamom, pistacima itd, meni je lesnik najbolji). Samo kosta oko 110din za <100g. Moze i da se napravi kuci, nije tesko (brittle recipe na google). 1
SweetNurse Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Mhm,i mnogo je ukusno... Steta sto vise proizvodjaca ne pravi susam stangle,koliko je to dobar slatkis
Routasydän Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Ja sam kao dete voleo one zajebancije iz siptarskih poslasticarnica, jabuka prelivena secerom, ceten alva i boza Ali devedesetih su im ove uglavnom popalili lokale ili demolirali pa odavno nisam klopao te zanimacije .... jbg
MissionVao Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 (edited) Alve makar ima pregrst (doduse opet u Veru, ne vidjam onu dobru po drugim prodavnicama). Oko 600din/kg. Opusteno smazem 400g za dva dana Bozu imas pravu 'domacu' kod Zlate (pominjali smo je vec), izmedju Slavije i Beogradjanke. Edited February 7, 2011 by MissionVao
Routasydän Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 A jel to ona prava bela alva koja je kao lepak za drvo, znaci lepljiva, rastegljiva? Ja sam nasao u nekoj samoposluzi alvu, ali neka gadna braon boje, nije to - to
Night's Blood Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Ja sam kao dete voleo one zajebancije iz siptarskih poslasticarnica, jabuka prelivena secerom, ceten alva i boza Ali devedesetih su im ove uglavnom popalili lokale ili demolirali pa odavno nisam klopao te zanimacije .... jbg Rumski vasar, ima svega tamo. Ti si bar blizu.
Routasydän Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 hehe, pa onda eto me tamo, klopa pa onda pravac Vrdnik na kupanje
MissionVao Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 (edited) Ne brate jedemo govna Naravno da je prava alva, kakva treba da bude (mrzim sve dodatke, jedem iskljucivo obicnu). edit: ovakva Samo nemoj uzimati u ambalazi, ta je 350din/400g (na meru je 600/kg) Edited February 7, 2011 by MissionVao
Routasydän Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Ne takva, znam za tu, ima po prodavnicama. Ova od Shipaca je bila bela, lepljiva kao lepak, totalno drugacija od te sa slike
MissionVao Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 E pa ne znam al ove nema po prodavnicama (probala i ono je vise usecereni secer). Jedem alvu otkad znam za sebe i ova je najbolja (u svetu gde lepljiva alva ne postoji). Daj neki info, kako mislis lepljiva?
Zen Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Ima li ko kakav dobar recept za saltkish u kom nema secera A ima kakao ?
SkullKrusheR Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 ja na prvi pogled mislio da je na slici cigla horsa. 1
Shamandalie Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Indijski orah...preveliko iskusenje! 1
MissionVao Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 (edited) @Smorock: Jel sme vestacki zasladjivac, med? Suvo grozdje/urme? U cemu je problem uopste? U kalorijama, kandidi ili glukozi u krvi? Edited February 7, 2011 by MissionVao
Schneider Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Ima li ko kakav dobar recept za saltkish u kom nema secera A ima kakao ? Uf tesko jbt, neki zasladjivac mora imati.. Jel ne varis seker ili ne smes mozda? U svakom slucaju verovatno imaju neke kakao stanglice sa vestackim zasladjivacima.
Recommended Posts