Jump to content

Recommended Posts

Posted
i jedna zamerka "apeironu"; ili si slusao pogresnu stvar ili lose cenis zanrove, naime,

VXN je preteca EDWIN DARE-a i to je progressive heavy metal iz 80-ih, cak je i jedna pesma

kasnije snimljena na albumu gore pomenutog benda, i uzgred, VXN me je prijatno iznenadio,

hvala "apeironu" sto me je uputio na isti!

Iskreno, nisam dobro ni poslusao, priznajem :redface:

Provericu jos, a thanks za ove linkove, sad cu da poskidam.

@ Erlik - pa da, to je to, ima tih bendova i albuma koje je zaista steta sto nisu mogli biti nabavljeni kad je trebalo... Eto, dva koja sam godinama ganjao (Leviathan - Scoring the Chapters i World of Silence - Mindscapes) danas ne izazivaju reakciju kao sto bi pre kakvih 9 godina.

Ali dobro, bolje ikad nego nikad, stoga, Edwin Dare, na tebe je red :meshuggah:

Posted

Uhhh.. LEVIATHAN.. još se ježim pri samoj pomisli na, ovog puta, potpuno remek-delo, "Riddles, Questions, Poetry and Outrage". Takvi albumi se prave jednom u životu. Inače, taj Scoring... sam i ja dugo tražio, dolijao pre par godina, vrlo dobar album.

Što se tiče WORLD OF SILENCE, taj album nemam, ali imam prvenac i, sram me bilo, ne sećam se kako zvuči... :udri:

Posted
Uhhh.. LEVIATHAN.. još se ježim pri samoj pomisli na, ovog puta, potpuno remek-delo, "Riddles, Questions, Poetry and Outrage". Takvi albumi se prave jednom u životu. Inače, taj Scoring... sam i ja dugo tražio, dolijao pre par godina, vrlo dobar album.

Što se tiče WORLD OF SILENCE, taj album nemam, ali imam prvenac i, sram me bilo, ne sećam se kako zvuči... :udri:

Da, da, Riddles, Questions... je kvlt. Ne moze bolje od toga. Scoring je jak, ali bi mnogo bolji efekat bio da ga nabavih kad je trebalo.

Posted

Slusam ovaj Edwin Dare, The Unthinkable Deed. Just A Heartbeat Away je odlicna. Crimson Glory smek... a ovaj vokal jak bas. Tacno je valjalo ovo nabaviti nekada ranije, jbg. Ali dobro, posluzice za pijane trenutke :meshuggah:

Posted
mozemo da otvorimo temu za ne zapazene prog kvltove :D

Podržavam, a naslov topika bi bio nešto kao "Prog kultovi pre 2000.god.", jer ja mislim da govorimo o tom periodu, eventualno kasne 80e i cele 90te.

Eto, da ne razglabam sad o VODVILu (valjda se tako čita to komplikovano australijsko ime..), nego se može na tom topiku. Ajde Azale, otvaraj ga!

Posted

Braco progressivci i sestre progressivke morate biti malo progresivniji prilikom pretrage neta za omiljenim

vam albumima, ko sto rece Toma Nikolic: " Moramo da se vise okrecemo ka Rusiji, a manje ka trulom zapadu",

te vam u duhu toga predlazem da sve raritete prvo trazite na ruskom sajtu www.nnm.ru !

Evo linka za Trivial Act, koje upravo slusam, tu je i tehnika i melodija!

http://rapidshare.com/files/82299201/mindscape.rar

a za one koji uz progressive metal vole i prirodu, a posebno podzemlje nase planete, izvolte na

http://speleofanatici.blog381.com/

Uzivajte!

Posted

Et milanje:

Hvala za link :pivopije:

A fotografije na blogu su prelepe, nisam jos stigla sve da pregledam, samo par stranica, ali stvarno ima nenormalno dobrih :da:

Posted
taj iz 1998 je tako neki fazon, ali ova prva dva imaju da melodic prog smek kao conception/sanvoisen

da, da, veoma si blizu.

ka ProgressiveRu: percipiranje žanrova je osetljiva stvar. Ne misle svi isto. E.Dare je tu negde, niti tamo niti ovamo, na slušaocu je da prepozna i iskopa progresivne deonice-rešenja, ukoliko ih ima. Ja ih negde nađoh, što ne mora da znači da one postoje 100%. :pivopije: