Jump to content

Održavanje domaćinstva (život bez matoraca)

Zen

Recommended Posts

meni je sve do sad crklo, osim orhideje pa ti vidi :) kad cveta zaliva se 1 nedeljno, kad otpadne skreses do prvog "kolena" ispod cveta i kad zalijes (isto 1 nedeljno) prospes vodu koja iscuri iz zemlje. S obzirom da mi je opet cvetala posle te procedure kontam da je dobra :D kazu samo da ta zemlja treba da se menja valjda 1 godisnje.

e blago vama kad možete da gajite biljke.

meni to dobro ide, al čim krenem na puteve, pocrka mi sve jer ne uspevam da uhapsim nekoga da dolazi i zaliva. najžalije mi je za lepog jovu, imala sam punu terasu i odem na 6 dana nakon čega je sve bilo sprženo... gubim želju da ponovo zapatim nešto...

da ne zaboravim, možda nije loše što je kaktus uginuo, oni su po feng shuiju loši za držati u kući... probaj nešto što češće cveta :) i ne bode

jeste ja sam jedno vreme imala preko 30 vrsta kaktusa.

prosto rečeno izgustirala sam. sad mi se iskreno više sviđaju biljke koje brže rastu i više se vide promene na njima (npr češće cvetaju)

ali setih se.. a ne znam gde sam to videla. postoje neki sistemi za navodnjavanje sobnih biljaka, jel neko ima nešto slično?

Sistemi za navodnjavanje??? :) to je toliko tesko uraditi? Zaliti cvece??? Aj ako nadjes okaci slike da vidim kako izgleda.

Ja volim kaktuse, imam dva, zovu se Rale i Fred.

Fred je nov, pre par dana sam ga uzela i crven je :D sreca. Alfred (macak) ga je upravo srusio i prosuo mu zemlju, posle dva presadjivanja (duga prica), jadan mozda i pobeli od stresa.

A veceracu supu od macora.

Ma, nije, sad sam procitala post sa prethodne strane gde se zali da nema ko da joj zaliv cvece kada ode od kuce. :(

Jbg, to jeste smor.

yess.. upravo tako .

ma ne bi ni taj vargov recept bio loš, da nije na otvorenom cveće, pa samo nek malo dune vetrić (a nisam baš nisko+ terasa mi je tačno iznad ulaza!) te nije zgodno da usmrtim nekog :confused: a oprobano je dobra fora

e ovo sam tražila :) samo još to da nađem!

GARDENA Holiday Watering Set (1265) trans.giftrans.giftrans.gif01265-20_gr.jpg Up to 36 pot plants can be watered.

Watering is activated for 1 minute per day via the transformer with built-in

timer.

Water flow per outlet:

light-grey distributor 15 ml/min.

medium-grey distributor 30 ml/min

dark-grey distributor 60 ml/min.

Fully sealed low-voltage transformer (14 V) for indoor and outdoor use.

Pipe pegs for fixing of up to 3 drip pipes per pot.

Contents: Transformer with timer, pump with dirt filter, 3 drip distributors

with 12 outlets each,

9 m (30 ft.) distribution pipe, 30 m (100 ft.) drip pipe, 36 pipe pegs, 20 end

caps.

4-colour display carton.

Sad sam stavio čaj da se kuva i zaboravio. Stajalo je jedno pola sata. Ne da je sve isparilo nego sam jedva odlepio džezvu od ringle. :)

hahaha a ti si kralj.

meni se isto tako desilo par puta pa se opametio sacekma te 5 min dok ispari nego da psoel imam muke kako da odlijepim serpu od ringle i da smrdi ,bwah

^ Je l' tako da nisi bio trijezan kad si ovo otkucao? :P

Et DMW

Otkad sam jednom umjesto kuvanog spremila ugljenisani krompir, takve mi se stvari ne deshavaju. :)

Edited by Diaboli Juna

^ Je l' tako da nisi bio trijezan kad si ovo otkucao? :P

Et DMW

Otkad sam jednom umjesto kuvanog spremila ugljenisani krompir, takve mi se stvari ne deshavaju. :)

ma trijezan sam nego radim nesto dodatno pa onda u brzini pogrijesim.....

ma ja kad sam spremao pomfrit pola krompira bacim a pola ogulim i isprzim a to isprzeno je bilo za splacine :)

pa bio sam jos mali a interesovalo me da se oprobam u kuvarstvu

Ja sam jedno vrijeme stalno zaboravljala na mlijeko koje stavim da se "samo malko ugrije", jer ne volim miris jako vrelog. I kao za inat, ne da mi prekipi, nego, brate, smrdi stan na kilometar. Džabe otvorim sve prozore i smrzavam se k'o kreten (mada to i jesam) na promaji, miris nikako da nestane :mrtav: Kako to mrzim... Kao, fora, opet babski recept, navodno posuti soli po toj ringli... Jes, k****, ništa to ne pomaže...

Sa čajem već nemam problema. Imam čajnik koji se gasi nakon što zagrije vodu. Jako je dobar i baš me sluša :D

Edited by Kokopelli

Pravi muski recept :) :) :)
Pa to ti je, ako hoces da ti raste moras da ga nabijas. :)

Ja sam jedno vrijeme stalno zaboravljala na mlijeko koje stavim da se "samo malko ugrije", jer ne volim miris jako vrelog. I kao za inat, ne da mi prekipi, nego, brate, smrdi stan na kilometar. Džabe otvorim sve prozore i smrzavam se k'o kreten (mada to i jesam) na promaji, miris nikako da nestane :mrtav: Kako to mrzim... Kao, fora, opet babski recept, navodno posuti soli po toj ringli... Jes, k****, ništa to ne pomaže...
Isti slucaj sa mnom kad "podgrevam" mleko za kornfleks (hehehe). Stavim mleko u neku serpicu na sporet, odem u sobu i kad dodjem za jedno sat vremena od mleka ni traga jer je isparilo. A da ne spominjem nemoguci smrad u celoj kuci.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...