kuruz Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 jebeš zakon, treba nam polisa osiguranja da bismo videli uslove i odgovornosti
Berliner Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 defitivno nema u polisi osiguranja da ce se uzimati u obzir to sto ga je zakacila primena blazeg propisa u prekrsajnom postupku. a ovo za alkohol i obavezu osiguravaca je skoro sigurno, zato sam rekao 85%.
kuruz Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 granica u polisi može da bude i 0, nezavisno od propisa njih interesuje ta, a ne zakonska granica
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 da, ali razlika je 0.03 promila od dozvoljenog kako gdo da okrenes.... a zabavno je da mu nisu skinuli ni jedan poen nista idem po polisu da vidim sta pise upade kuruz ozbiljno???? svasta
Berliner Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 evo pise na sajtu dunava sta oni smatraju "pod uticajem alkohola", clan 5
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 da, granica njihova je 0.3, ovome je bila 0.33 Губитак права из осигурања у смислу ових Услованема утицаја на право оштећеног лица на накнаду штете од осигуравача. dakle sve potrazuju od njega. divota. onda nema veze sta pise u polisi? svejedno jedva cekam da je procitam
kuruz Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 treba videti potpisanu polisu, možda su opšti uslovi promenjeni u međuvremenu
Berliner Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 (edited) edit: mozda, da Edited October 10, 2014 by Čarli
kuruz Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 ovo što piše za gubitak prava znači da u i slučaju gubitka prava osiguranika, lice oštećeno radnjom ili propuštanjem osiguranika ima pravo na naknadu štete od osiguravača treba videti i ko je i na koji način utvrdio visinu štete, pa to eventualno osporavati
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 pa jes, ovaj postar je dobio odstetu od dunava, sad dunav to hoce da naplati da to i mene zanima, na to moze uvek da se zali
Schneider Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Iskreno, imao je alkohola preko propisane granice ( minorno al dovoljno da ga sjebu). Znam druga koji je pokušao od Triglava da se spasi ( da se žali tj) al nije prošlo na kraju. Nema čak ni 1 posto šanse da dobije to na sudu. Da budem iskren, ne znam samo odakle ta ideja o žalbi, jedino ako ima keša pa da plaća sudske troškove plus iznos koji mu potražuju. Bolje reći čoveku otvoreno, nego ga zajebavati.
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 ako mora da plati, bar da izvuce na neke rate ili tako nesto valjda ce to moci ako nista ko bre ima 300 000 u steku
Berliner Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 sto se tice visine, cak i ako su bezveze povrede tipa ogrebotine moze biti ozbiljna suma ako je bila "strasna" situacija, znaci lik pretrpeo strah recimo
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 nije nosio kacigu niti bilo kakvi zastitnu opremu, mogao je i da umre kako da ne mrsh. ali shvatam sta hoces da kazes
Sreta Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Postoje vozila kojima se lako pise totalna steta, kao na primer vozilu sa dvoja vrata ako je zaboden sa strane u zadnji deo. Mozda su mu nadrkali totalnu stetu za neko kljuse od vozila, plus lake povrede, plus pretrpljen strah, to je taman 300 000 soma. Dace mu na rate laganica, samo nek kuka. Njima bitno da dobiju.
Zen Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Udario je jugom postara na motoru, tj postar je naleteo na njega.
Guest Bata Životinja Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 mojoj rođaci napukao pršljen na vratu, nosila kragnu mesec dana, dobila 100 soma odštetu
Sreta Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Brate toliko sam ja dobio za masnicu od volana na grudima, trebalo je da uzme neku agenciju. Das 15 posto i cao, dobio sam za pretrpljeni strah isto toliko, kao da sam se ne daj boze ukenjao na licu mesta
Guest Bata Životinja Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 bila suvozač, pa je toliko na nju palo, dobili 3-4 stotine ukupno, možda zbog toga al baš je zaebana nesreća bila, da bi izbegli kretena koji je dao desni žmigavac i skrenuo levo, oni udarili u banderu šteta na autu jebena zato mi nije jasno šta bi ovom poštaru
Sreta Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Moja riba bila meni suvozac, napukla dva prsljena, 3 soma evra je dobila. To je od osiguranja. Uvek mozes privatno da tuzis nekoga, posle presude da je kriv.
Dark_Elf Posted October 17, 2014 Report Posted October 17, 2014 Imam neki sinth koji mi stoji kod ortaka, i koji planiram da (konačno) prebacim kod mene kući, povežem na komp, komponujem malko, zezam se, svirkam, i snimam recimo.. u sound forge. E sad, ja živim u maloj gajbi, a tehnologija je napredovala, je l' ima da se pazari tako neki USB sinth? Ono, prikačiš na komp, skineš neki softver koji ti daje boju, odnosno instrument, i snimaš se? Ja sam odavno van tih tokova, a lakše bi mi definitivno bilo na USB, nego da se petljam kablovima sa starom (dobrom) klavijaturom.
Dark_Elf Posted October 17, 2014 Report Posted October 17, 2014 Stara je klavijatura, ali je polu profi... sve ima. Ima slot za disketu, na koju mogu da snimim midi i prebacim na komp bez problema. Ipak, ja se ne bih jebao sa midijima, jer (zastareo sam u tome, istina (koliko ja znam, da bi lepo isproducirao midi, treba da budeš maher-muzički producent (ja nemam toliko vremena da učim)), hoću samo da snimim ono što čujem, i da umiksam. Neću midije. Hoću da ono što čujem na klavijaturi da usnimim na kompu. Kako ću ja to umiksati posle, moja je briga. Mogu ja da instaliram i q-base, da se podsetim kako sam ranije radio sa midijima, ali neću to.... mnogo vremena Zato i pitam za neko jednostvnije rešenje, poput neke USB klavijature. Moje konkretno pitanje je: - Imam recimo pesmu koju sam osmislio, i hoću da prebacim "ovekovečim" na kompu. - Znam q-base program (bar sam ga znao pre pola decenije), i da upišem midi, moje kompozicije tamo, ali problem je što midi uvek zvuči... kao midi - Ja znam da midi može da ne zvuči kao midi, ali mrzi me da to učim. - Postoji li način da ja nešto (realtime) odsviram na klavijaturi i dobijem mp3, ili wav? Onda opet odsviram... opet isto dobijem... i ja to posle umiksam... i dobijem šta hoću? Zar ne postoji USB klavijatura koja mi to omogućava?
Recommended Posts