Jump to content

Recommended Posts

Posted

све ћеш то једнога дана да спалиш на гомили. као што је куруз спалио силне емпетројке пре десетак година.

• Upvote 4
Posted

ne. ja kupujem diskove da bi ih slusao, ne da ih skupljam, nekako mi uvek tako bilo. a kutije promenim kad se sjebu.

volim dozivljaj kad uzmem disk i pustim i slusam ceo album od pocetka do kraja. volim da pogledam po polici sta imam i sta bi mogao da slusam.

sve diskove koje sam kupovao otkad sam krenuo da kupujem sam nosio po zurkama, stajali mi u kolima, pozajmljivao ortacima, citao sam tekstove iz bukleta masnim teenagerskim rukama, bitno mi je da disk radi i da mogu da ga slusam a ne da ga prodam za 20 godina u mint stanju nekom nemcu.

Posted

Ja se trudim da cuvam diskove sto vise mogu ali ih u isto vreme i slusam, ne kapiram one varijante da se disk kupi i drzi na polici u celofanu, ne bih mogao da izdrzim da ga ne otvorim. To mi i jes najveca car, da citam lirike, listam buklet itd.

OT: The moon and the nightspirit - Metanoia, digao na certu.

• Upvote 1
Posted

Čak i kada su digipak? :haha:

Poštujem tvoj stav, međutim ja ne mogu, volim da su mi diskovi u mint stanju, a stoji to i da se neki i dalje nalaze u celofanu, jednostavno mi je lepo da ih izložim na polici, a za slušanje uvek imam mp3 ili FLAC. Najviše mi smeta kada se ljudi dohvate diskova i nezgrapno ih hvataju, ostavljaju otiske ili ne daj bože da saviju stranicu bukleta. :ph34r:

Ulete Grobodan, ništa ne fali ni tvojem stavu.

Ali što više razmišljam o sakupljanju, sve mi se više čini da je isplativije preći na ploče, duže traju od diskova (za tih 20 godina koliko si spomenuo verovatno će biti oksidirani i neupotrebljivi) jedino je loše što dosta tih izdanja nije dobilo svoju šansu za vinile...

Posted

to držanje u celofanu me baš iritira

da ne pominjem to što ima ljudi koji ni ne otvore disk, nego ga kupe da im stoji na polici isto kao što bi stajao u radnji

• Upvote 1
Posted

Ali što više razmišljam o sakupljanju, sve mi se više čini da je isplativije preći na ploče, duže traju od diskova (za tih 20 godina koliko si spomenuo verovatno će biti oksidirani i neupotrebljivi)

sta mislis da radim sa diskovima? nije kao da se tusiram se sa njima, drzim ih na suncu :D zar nije standardna prica da 200 godina moze da traje?

imam Train of Consequences single koji sam kupio 1994, veceras cu da proverim da li mogu idalje da ga pustim :haha:

a kazem ti, to "isplatljivo" mi nikad nije bio trip. Kad umrem dacu sinu ili ako njega boli kurac dacu nekom koga ne boli kurac i to je to. nije mi ovo nikakva investicija.

Posted

Meni bas crkao Emperor - In the nightside eclipse, može da se sluša ali na nekim pesmama preskače pa mnogo iritira, dotrajao od mase slušanja.

Šta sad, uzeću novi, to svaka poštena kuća mora da ima.

• Upvote 2
Posted

I’ve seen some people comment that this is a reason to use vinyl. But that misses the point. For music, analog storage media still are at a disadvantage. They still suffer from physical degradation, and reasonably quickly.

ipak je Dropbox jedino pravo resenje :D

Posted

Мислим да је чланак без неког реалног основа. Вероватно ту има мало истине али ако се диск правилно чува у кутији и у нормалним условима готово сам сигуран да може да траје довека. Ко што неко рече горе,имам дискове старе по 20+ година па и даље шљакају сасвим нормално.

Posted

Malo me bilo sramota sa koliko diskova sam se vratio sad (a i malo frka da mi ne otvaraju kofer na granici :haha:), ali sad kad vidim ovaj Lazin mega-post na prošloj stranici, lakše mi :D

Elem, u slavu raznolikosti metala, takođe podeljeno u redove radi preglednosti.

cph_niletherion.jpg

red crveno-crni rani radovi

cph_redblack.jpg

pa red paradajza

cph_plost.jpg

pa red klasa '97e

cph_97.jpg

malo neki 90s power

cph_90power.jpg

red "nije neki buy, ali dopunjena kolekcija za male pare"

cph_coll.jpg

random kvalitet za pred kraj

cph_dojaja.jpg

i jedna za Kuruza

cph_hardwired.jpg

• Upvote 15
Posted

Malo me bilo sramota sa koliko diskova sam se vratio sad (a i malo frka da mi ne otvaraju kofer na granici :haha:), ali sad kad vidim ovaj Lazin mega-post na prošloj stranici, lakše mi :D

Elem, u slavu raznolikosti metala, takođe podeljeno u redove radi preglednosti.

al si zasrao sa metallicom na kraju :haha:

jel to sve iz soluna?