Grobodan Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Pa dobio sam "NOT FOR SALE" albume, sa kutijama polomljenim, ogrebanim i sl. Poslao sam email Inside Out-u. Zajebano, možeš žešće sranje da mu napraviš. Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Ja sam računao da se radi o rasprodaji originala, i za ta dva albuma nigde nije stajalo da se radi o promosima. Trebalo je da ispadne čovek i da mi napiše u mejlu, jer smo razmenili mejlove. A ne, otvaram koverat, vadim gomilu stickera i flyera, poster i diskove koji se raspadaju. Detaljno sam objasnio InsideOut-u o čemu se radi, dao sam im serijske brojeve za oba izdanja (barkodove). REX-u sam poslao mejl takođe u kome sam napisao da sam očekivao albume, a ne promose. Kapiram ja da njemu stalo da uzme pare, ali, jbg brale, ne može tako. Quote
Talvi Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Ali stvarno je neverovatan, jbt. Grobe, zamisli da mi sad uzmemo da tako rasprodajemo promose? Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Još u onom katalogu "sa preko 17000 naslova", cene su toliko visoke, da nemam reči. Quote
Lunar Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Ja sam računao da se radi o rasprodaji originala, i za ta dva albuma nigde nije stajalo da se radi o promosima. Trebalo je da ispadne čovek i da mi napiše u mejlu, jer smo razmenili mejlove. A ne, otvaram koverat, vadim gomilu stickera i flyera, poster i diskove koji se raspadaju. Detaljno sam objasnio InsideOut-u o čemu se radi, dao sam im serijske brojeve za oba izdanja (barkodove). REX-u sam poslao mejl takođe u kome sam napisao da sam očekivao albume, a ne promose. Kapiram ja da njemu stalo da uzme pare, ali, jbg brale, ne može tako. Pravilno si postupio. Nego neces valjda za one Dream Theatere onoliko da puknesh, verujem kada bi naruchivao sa neta proshao bi dosta jeftinije. Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Neću da dam tolike pare za DT. S njima više ne želim da radim, a ni drugima ne preporučujem. Quote
Grobodan Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Ali stvarno je neverovatan, jbt. Grobe, zamisli da mi sad uzmemo da tako rasprodajemo promose? Gde bi nam kraj bio Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Ja ću da vam kažem... Zaglavili biste zatvore, obojica. Quote
oʞɾoƃ Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Šta, znači ne valja Rogošić? A ja baš planirao da kupim 1349 promo za 840 din Quote
Imrahil Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 (edited) Tako je meni stigla sad jedna kaseta. Omot sve super, a unutra obicna kaseta na kojoj je hemijskom napisano ime benda. Edited May 15, 2009 by Imrahil Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Doduše dobio sam plakat Mastodon - Leviathan, koji realno najviše vredi iz celog paketa. Samo, meni to ne znači mnogo, pošto nemam običaj da lepim plakate. Quote
Grob Bez Dna Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 ja narucio speed kill, valjda nije promo. haha xD Quote
Angelystor Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Drugar i ja smo narucivali od njega, drugar ploce ja diskove ('Clad, Coroner, WASP), ja dobio sve uredno, drugar isto. No promo, no homo. Tako da, nisi imao srece I guess Though cene su stvarno horror, te ne verujem da cu u skorije vreme opet nesto prek' njega da narucujem. Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Zavisi da li si naručivao baš od njih ili si čekao da stignu izdanja iz Nemačke ili odakle već... Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Evo odgovora od strane Branka Rogošića: Ciao, Zao mi je sto si razocaran, i mozes diskove da vratis, pa cemo ti vratiti novac. Inace, za tvoju informaciju - SVUDA u svetu su promo diskovi 5-100 puta skuplji o obicnih koji mogu da se kupe u svakoj radnji. InsideOut pravi samo po 1000 promosa za ceo svet - i ti si dobio jedan primerak po SMESHNOJ ceni od 6-8 EUR za dupli disk, jer zivimo u zemlji Srbiji, a mene mrzi da ih stavljam na E-bay i uzmem makar 50 EUR po komadu. Inace, u "nemackom" katalogu si mogao da vidis koliko kostaju dupli diskovi FLOWER KINGSa i THRESHOLD (1850 - 2400 din), pa si i po tome mogao da shvatis, ili makar da me pitas u cemu je stos, da li smo ludi pa ih prodajemo za 30% cene ili je nesto drugo. pozdrav branko p.s. otkazana ti je narudzbina DREAM THEATER. Ja ne znam da li iko prodaje diskove na kojima piše "FOR PROMOTIONAL USE ONLY - NOT FOR SALE!" Quote
oʞɾoƃ Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Da, Rogošić je poznat kao čovek koji bi mogao ladno da uzme 50€ po disku, nego ga mrzi... Jebote, kako me nervira to. Po sistemu, fanovi su idioti, pa ih treba zajebati, a onda kuka kako se od poslovanja sa metal diskovima ne može živeti. Umesto da ode u istoriju sa Mordorom, on izvlači pare od neinformisanih klinaca koji ne znaju šta je to promo. I još je toliko drzak i bezobrazan da te ubeđuje da je on sam sebe odrao kada ti je prodao nešto što ne sme da se prodaje. Strašno. Quote
Uruk Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 (edited) SVUDA u svetu su promo diskovi 5-100 puta skuplji o obicnih koji mogu da se kupe u svakoj radnji. InsideOut pravi samo po 1000 promosa za ceo svet - i ti si dobio jedan primerak po SMESHNOJ ceni od 6-8 EUR za dupli disk omg ahahaha dada promo mu dodje kao neki limited edition u stvari, koji oni besplatno dele novinarima da bi ih oni prodavli po vecoj ceni od prodajne cene diska i oni zaradjivali na radu iside outa tj izdavaca, dok izdavac ne dobija nista od toga logicno Edited May 15, 2009 by Uruk Hai Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Da, Rogošić je poznat kao čovek koji bi mogao ladno da uzme 50€ po disku, nego ga mrzi... Jebote, kako me nervira to. Po sistemu, fanovi su idioti, pa ih treba zajebati, a onda kuka kako se od poslovanja sa metal diskovima ne može živeti. Umesto da ode u istoriju sa Mordorom, on izvlači pare od neinformisanih klinaca koji ne znaju šta je to promo. I još je toliko drzak i bezobrazan da te ubeđuje da je on sam sebe odrao kada ti je prodao nešto što ne sme da se prodaje. Strašno. Mogao je ladno da napiše "a mene mrzi da odgovaram zbog toga što prodajem promo izdanja". Quote
AstralliS Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Mala dopuna: Ciao Nikola, kao sto smo i napisali, a o cemu si i bio obavesten - svi diskovi koji se nalaze u nasoj ponudi su povuceni iz radnje MORDOR koja je zatvorena 31.12.2008. Zato je i logicno da imaju cene na sebi i da su poneke kutije ostecene, sto je i logicno kada je rasprodaja u pitanju - bilo gde u svetu, pa i kod nas. Diskove koje prodajemo po punoj i normalnoj ceni porucioci dobijaju u "mint condition", sto se podrazumeva. Sasvim se slazem da nije u redu prodavati diskove na kojima pise "do not sale, for promotion only", ali ako to rade urednici i novinari sirom sveta, sto ne bi i ja (iako sam se duuugo uzdrzavao to da cinim). Na taj nacin mogu da omogucim iskrenim ljubiteljima muzike i kolekcionarima da za sitne pare nabave raritete. Sasvim podrzavam tvoj stav da zelis nove i neotvorene diskove - i ja sam takav. Samo to kosta svugde u svetu, a pogotovo kod nas (na ino-cenu treba dodati i troskove transporta, carine, taksi, PDV, porez na dobit...). E onda ljudi kazu, uuuuh, skupo. Kod nas bi svako da kupi mercedesa, ali po ceni polovnog fice. No, duskusija je otisla u sasvim drugu stranu. pozdrav Branko I na kraju, pokušaj pwn-a: p.s. ajd' sto ja sa 43 godine i zenom & cerkom petak uvece provodim uz komp, ali zasto ti?! Quote
oʞɾoƃ Posted May 15, 2009 Report Posted May 15, 2009 Jao, mica mala, pa on bi samo da mi dođemo do rariteta za smešne pare, baš je divan Quote
Recommended Posts