Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

ja imam regeneration, a nemam ovaj novi (ne znam kad je taj drugi izasao)

moram da priznam da mi nije neki kvalitet od albuma, dosta je sablonski i oslanja se na ne bas jake refrene, ali ima par solidnih pjesama

al mogao bi da cujem taj drugi album

Posted

imam konacno novi album adramelech-a (italijanskog)

adramelech - 2005 - broken history

inace, nije u pitanju progressive nego power metal(doduse, izuzetno nestandardan), ali ovaj bend je od odredjenog interesa fanovima progressive metala zbog svog prvog (i osim ovog comeback albuma jedinog) albuma koji je izasao 1988, a na kojem je muzika definitivno bila progresivna u smislu da je imao je dugacke pjesme (po 8 minuta - retkost za 80-te) sa slozenom strukturom i raznim clean interlude-ovima i neke cak progressive rock elemente. inace taj prvi album je keva i dosta je uticajan, ali ovaj drugi je totalno promakao svim mogucim radarima (vec par godina bih se u vise navrata povremeno bio setio da ga potrazim ali nista) a fenomenalan je. vr' vrhova.

ako nekog zanima, kacim

Posted

evo dok se upload-uje. inace pjevac tog benda je car. lik ima glasinu. da je onda jos dok je imao taj nevjerovatan raspon samo malo bolje mogao da kontrolise glas (i da malo bolje izgovara engleski haha) bio bi najbolji metal pjevac ikad po mom misljenju

Posted

"Broken History" mi se mnogo dopao, naravno. Zreliji je, oni akustični pasaži su stvarno zanimljivi, vokal me na "high" podseća na Kiskea. Prvi album mi nije toliko legao, ovaj drugi je vrlo dobar. :da:

Posted

Ako moja arhiva ne laže, ja sam (oba) Adramelcha nabavio negde krajem 2005.god. Koliko se sećam - na prvencu se radi o svirci na tragu matorijih i tehničkih Fates Warning radova, otprilike u fazonu Awaken the Guardian ili slično. Iskren da budem, ne sećam se kako zviči Broken History. Podsetiću se oba albuma kad stignem, ali fino da se njih neko dosetio.

Posted
Ako moja arhiva ne laže, ja sam (oba) Adramelcha nabavio negde krajem 2005.god. Koliko se sećam - na prvencu se radi o svirci na tragu matorijih i tehničkih Fates Warning radova, otprilike u fazonu Awaken the Guardian ili slično. Iskren da budem, ne sećam se kako zviči Broken History. Podsetiću se oba albuma kad stignem, ali fino da se njih neko dosetio.

i meni je bio pao na pamet awaken the guardian ali sam ipak skontao da je to samo zbog te muffled produkcije i duzih pjesama. ipak to nije to, mozda ti adramelch i jesu slusali fw, ali ne vjerujem da su im oni bili uzor, drugacija je to svirka

inace zvuk gitare na tom prvom albumu, koliko god bio cudan mi je zakon. totalno zvuk bez ikakve mase, kao aero cokolada. totalni fijasko sto se tice produkcije, ali barem je jedinstven zvuk i mnogi delovi na tom albumu imaju jedinstven smek bas zbog toga. npr uvod u irae melanox (title track) je prestrasan. mocan je taj prvi album, epican preko svake mjere, treba ga par puta poslusati; meni je bolji od drugog, pogotovo sto je iz '88

inace bend je kao bio cijenjen i slusan u italiji, ali nisu imali publiku u inostranstvu

Posted (edited)

Hah, ni ja nikad cuo, skidoh, i oseca se kvlt potencijal, odlicno sviraju, i dobra atmosfera. QR+FW+Maiden.

EDIT: preslusah jos koji put, znaci, vene bih rezao na ovo da sam nabavio kad je izaslo :)

Edited by Apeiron
  • 1 month later...
Guest HyperionD
Posted

New link to HEAVEN'S CRY - Food For Thought Substitute ?

PLEASE :(

Guest gotmog
Posted

Nisam bio na yumetalu... ne pamtim, ali ova tema me je primorala... Nadam se da vas necu razocarati :)

Fifth Season - Journey Through An Open Mind 1997...

Samples... http://www.myspace.com/fifthseasonuk...

Opet sam pokusao da ga nadjem... Nista na rapid, mega, i ostalima....

Nista na slsk-u, torrentima... Album nije genijalan, ali sam zapeo da ga iskopam...

Ako nekome trebaju, iskopacu linkove za dva Sanvoisen-a...

@HyperionD -

http://rapidshare.com/files/84057460/Heave...itute.part1.rar

http://rapidshare.com/files/84065274/Heave...itute.part2.rar

Pass: therion