Jovan Cvijic Posted January 3, 2010 Report Posted January 3, 2010 (edited) Slušah i ja ove Corume, lepo je iskopati bend takve opskurnosti, kova i svetonazora. Elem, definitvno su u "polu" progressive metala zvanom - tehničari (as opposed to "emotivci"). I nešto mi ih neće srce, jetra, bubreg. Nekad ću ih poslušati temeljnije, al šta da radim kad sam trenutno u fazonu Subsignala, Triggera, Steel Panthera i Heathena! Edited January 3, 2010 by Jovan Cvijic Quote
In The Flesh Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 uzasno je, momentalni obris Nejasni obrisi,nikad dublja tisina,nema odgovora,nema ni pitanja. Quote
Ајлин Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 Omot je low budget, ali prvi album ipak rastura. @PTM- Videla sam šta je napisao, pa dobro ne sviđa mu se, pobrisa čovek šta sad. Quote
In The Flesh Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 Pa nista,samo me asociralo na ovu super stvar od Bjesova A i dobro paše... Quote
Ајлин Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 Toliko o mojoj asocijativnosti u sitne sate 'Noć Quote
Guest TužneUši Posted January 11, 2010 Report Posted January 11, 2010 (edited) moon of steel(ita) - passions(1989) rs.com 320 (mozda remaster '95) nije strogo progresiv ali ima takav prizvuk u cjelini i neke itekako progresivne dijelove (za ono vrijeme) - bice vam kontam zanimljivo a i mozda su vec neki od vas culi. pjevac je odlican; produkcija i zvuk instrumenata vuku na CG; bas interesantan; par dobrih solaza; svirka tajt p.s. onaj italijanski bend adramelch o kojem smo nekoc pricali na ovoj temi ako se neko sjeca izdaje novi album i bice zakon sudeci po privjuovima edit: sad sam u stvari cijeli album preslusao i progresivno je ovo bome. pozitivno sam se iznenadio ovim albumom, dajem mu visoku ocjenu Edited January 11, 2010 by TužneUši Quote
Jovan Cvijic Posted January 11, 2010 Report Posted January 11, 2010 moon of steel(ita) - passions(1989) rs.com 320 (mozda remaster '95) nije strogo progresiv ali ima takav prizvuk u cjelini i neke itekako progresivne dijelove (za ono vrijeme) - bice vam kontam zanimljivo a i mozda su vec neki od vas culi. pjevac je odlican; produkcija i zvuk instrumenata vuku na CG; bas interesantan; par dobrih solaza; svirka tajt p.s. onaj italijanski bend adramelch o kojem smo nekoc pricali na ovoj temi ako se neko sjeca izdaje novi album i bice zakon sudeci po privjuovima edit: sad sam u stvari cijeli album preslusao i progresivno je ovo bome. pozitivno sam se iznenadio ovim albumom, dajem mu visoku ocjenu Iam ja oba Meseca u arhivi, ali se uopšte ne sećam da sam to slušao, nabavljeno u vreme poplave muzikom, očigledno. Valja se to overiti, imaju dakle i noviji album iz 2002 (kršten je kao Insignificant Details), overićemo nekom prilikom.... Inače, ja se njih sećam kao benda koji je učestvovao na onom DT tribjutu Voices, i to sa pesmom You not me, valjda su to oni, jer tu ima talijanskih bendova. Lepo osveženje za Temu, dakako. Inačea, slučajnost, baš sam hteo da temu lično osvežim, pribavio sam jedan album koji duuuugo tražim, iz zlatne je godine, 1994., a ne verujem da smo ga uzimali u usta i druge organe... Kad ga budem svario - konaččno! - izneću svoj sud... Otomepotome! Quote
Guest TužneUši Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 '94? zlatna godina svakako. ...da to su oni bili na kompilaciji, ta obrada je interesantna (nista posebno doduse kao i sve ostale dt obrade...) drugi album nisam ni pominjao jer mi se ne svidja a i ne pripada bas koncepciji ove teme jer niti je iz doticnog perioda niti zvuci kao da jeste ali eto postoji tu i drugi album kao sto ti rece, a i ep iz '99 na kojem se nalazi ta obrada dt-a i jos par insignifikantnih (odnosno unvrtvajl) numera. btw. na tom albumu i ep-u je zenski vokal pa ko voli to... meni je jedini iole uzbudljiv female fronted progmetal bend - charisma (sa albumom Karma iz 1999); ne znam jeste li pominjali to? Quote
Jovan Cvijic Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 jes, mislim da je TA karizma spominjana negde baš na ovoj temi, al ko će znati gde, i ja nešto ne mirišem mnogo te femaleprog bendove... a ovaj noviji album talijana sam spomenuo radi dodatnog obrazovanja, ne znam kakav je... btw, spiking ov '94, meni je dovoljno što je tad izdat moj sadašnji avatar-album... Quote
Jovan Cvijic Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Ma jebeš godine, slušajmo dobru glazbu! Quote
imaginos Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 jes, mislim da je TA karizma spominjana negde baš na ovoj temi, al ko će znati gde, i ja nešto ne mirišem mnogo te femaleprog bendove... charisma nema nikakve veze sa standardnim female-prog zvukom, i pricamo o jednom u top5 albuma prog metala uopste: 1. nema operskog pevanja ni jedne sekunde, a u pitanju je najbolji zenski vokal u metalu. svih vremena. 2. nema besmislenog soliranja u beskraj (cini mi se da neke pesme nemaju ni solo) 3. prizvuk albuma podseca na arkov burn the sun, a ne na nightwishov oceanborn. ;-) Quote
Ајлин Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Ček ček.. jel' to ona Karizma koju smo pominjali onomad...? Quote
azal Posted January 12, 2010 Author Report Posted January 12, 2010 ima Laki da te podrzi takodje, on se bas przio na taj album. Quote
imaginos Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 istina, on mi je i rekao za charismu. Quote
Ајлин Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Moraću ponovo da preslušam to, davno je bilo. Mada ni ja nešto ne ljubim ženske vokale u progu, ali naravno gde bi bio ovaj svet bez izuzetaka Quote
Guest TužneUši Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 meni je 1994 godina kad se nekako ucvrstio progressive metal sa svojim zvukom, pojavili su se neki bendovi, te godine je izaslo dosta jakih albuma a FW DT QR i symphony x su svi te godine izdali po album ivanhoe je izdao album house of spirits izdali prvi album sanvoisen - exotic ways ... naravno 1997 je izaslo puno vise albuma, ali razumemo se, ne mora biti jedna zlatna godina da nije bilo 1994 ne bi bilo ni 1997 Quote
Jovan Cvijic Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Већ ме је срамота што не могу да се сетим како звучи каризма, то је зато што је нисам чуо "оних дана".... већ у новој, поплављеној ери. Исправићу то ез сун ез посибл. Quote
Jovan Cvijic Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Evo već uživam u Charismi, dobri su, dobri.... Inače, onaj "lost gem" što sam spominjao da sam tek nedavno nanjušio na netu jest : INFERNO - PSYCHIC DISTANCE ...tragah za njime odavno, bilo je odavno na netu rivjua koji su ga okarakterisavali kao technical power-prog band from Florida, bla bla. Uglavnom, to stoji, zika jest tehnička, a opisao bih opšti prizvuk benda kao mešavinu Queensryche i Watchtower uticaja. Preslušah jednom samo, doduše, tek ću ispirati ušesa ovim, ali ne zvuči loše i solidno se drži za svoje godine. Definitivno lost n forgotten prog cult. Ehlem, evo vam i linka ako oćete da se faćate sa Infernom: http://rghost.ru/download/788119 Quote
Guest TužneUši Posted January 16, 2010 Report Posted January 16, 2010 bome dobro ovo, ima hot momenata, a i pjevac je kul ima tu dosta us power vajba i to je ono sto mi se najvise svidja nivo "progresivnosti" bih uporedio sa bendom anacrusis recimo; kontam da bi neki tech-thrasheri odlepili na ovo Quote
Jovan Cvijic Posted January 16, 2010 Report Posted January 16, 2010 Ухх.... не спомињи ми Анакрузис! Каква бендчина! Тотални опскуритет (код нас, у Србији) а тако занимљив бенд! Баш сам пре неки дан уживао у споту за I love the world! Каква разбијачина! Иначе, ИНФЕРНО јест, рекао бих, мало нежнији од Анакружана.. Но, закопао сам се са једним бендом који ми не да мира (покренућу топик о њима ако га нема) па не стижем да се посветим Паклу и проучим га ваљано... Јел скинуо и слушао неко другиовај Инферно? Ајде бре, дао сам вам квлтдрагуљ на тацни Quote
Guest TužneUši Posted January 16, 2010 Report Posted January 16, 2010 e jel bilo reci o wicked maraya - cycles albumu nisam mogao naci, neko je mozda doduse okacio cover/link ali ne da mi se da listam elem, nasao 320 rip sad cu da kacim Quote
Jovan Cvijic Posted January 16, 2010 Report Posted January 16, 2010 Да, да, говорили смо о Викид Марији! Quote
Jovan Cvijic Posted January 18, 2010 Report Posted January 18, 2010 Подсетисте ме на Каризму, те је наново простудирах.... дакако, ради се о занимљивом бенду, умереном и непрепотентном у музици коју креирају, а опет поједине ноте и вокали (дакле не много високи женски) достижу краљевство 90з прог звука. Врло добар албум, по мом мишљењу. Завређује пажњу итекако и обрада Абина (мани се, мани се, мани се...) а мање ме се дојмила Ајванхоова на крају (Дипер Граунд) Слушах опет Инферно, квалитетна глазба, али мислим да остају у рангу просека-врлодобрих албума.... Тамз ап, свакако и за њих! Остаје онај Мун Стил да сварим, али ме ухвати друга грозница, отом-потом..... Quote
Recommended Posts