ProgressiveR Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Meni je najpotcenjeni kult prog bend SHADOW GALLERY Quote
Apeiron Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Definitivno potcenjeni, ili u najmanju ruku, zasluzuju mnogo vecu paznju nego sto su dobili: DREAMSCAPE - Trance-Like State DREAMSCAPE - Very Tu naravno mislim i na solo albume vokala ovog benda: HUBI MEISEL - Kailash (fenomenalno) HUBI MEISEL - Emocean A jos niko nije pomenuo ni kakav Digital Ruin Quote
ErliK Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 (edited) Uh ja obožavam te Dreamscapeove, ali i End Of Silence (kome si ti valjda dao 3.5 u Butcherianu?) i ovaj poslednji manje više... Hubi sam skorije nabavio nakon što si ih pomenuo na nekoj drugoj temi a Tanya obezbedila linkove I tad sam se cudio kao i sad koliko u stvari ima dobrih (i anonimnih) prog ostvarenja!!! Digital Ruin baš odavno nisam slušao mada vidim i da sam ih pomešao sa Dynamic Lights... slušao sam oba albuma Digital Ruina ali moram priznati da mi se sad već sve pomešalo čime se nisam baš drogirao. E ove likove sam gotivio jedno vreme: Divided Multitude - Falling To Pieces Divided Multitude - Inner Self Edited April 14, 2008 by ErliK Quote
Apeiron Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Uh ja obožavam te Dreamscapeove, ali i End Of Silence (kome si ti valjda dao 3.5 u Butcherianu?) Jesam li? Ne secam se Ali, cini mi se da nisam recenzirao nikakav Dreamscape u Butcherianu do sada... Mada, napisah za zivota stotine recenzija, mozda se i omaklo... Quote
In The Flesh Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Ovo je vrh !Ne moze se stici da se odslusa ovoliko prog muzike ni za godinu dana! Quote
Toksa Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Anguish, Magnitude 9, Natural Science.. Quote
dragon-attack Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 AAAAAAAA Ko to ima Trival Act??? auuu jebemti to moram nabaviti nekako!!!!!!!!! Kako samo pjesma Mindscape jebe sve po spisku sjecam se da sam je skino sa mp3.coma jos daleke '99 kakav jebeni kult!!!!!!! Ali nikada ne nabavih cjeli album. Tad sam skino jos neke kao: Defyance- Turn to yesterday Sea od dreams - Strong winds Crises - Save me World of silence - Eyes ; Mirrors of contempt Pensive fear - nekoliko pjesama (ubi DT klon) .......................... Ima li ko cjele albume ovih bendova? Sjeca li se ko bendova KHALI, THE QUIET ROOM, HOLLOW, LETHAL, HEAVEN'S CRY, ASCENSION THEORY, MAGNITUDE 9, WATCHTOWER, ANOMALY, RIVER OF CHANGE............... Ali najjaci KULT iz '90-tih je LEVIATHAN - Riddles, questions.... NAJBOLJI PROG ALBUM IKADA Znam da sam citao jos tada na netu da sljedeci Scoring The Chapters jos 10x bolji ali ne nabavih ga do prosle godine :-) da da IMAM SCORING THE CHAPTERS skinog ga jedva i jos teze ga nasao... Threshold - Extinct Instinct je remek-djelo NIKADA vise niko nece nadmasiti velicinu ovog albuma.... ah evo jezim se Stigmata - Solum Mente Infirmis Soul Cages - Moments (naravno) Tad Morose - A Mended Rhyme Shadow Gallery - Tirany (svima znan ali mnogo mi drag album mozda zato sto ga imam na originalu i sto ga znam napamet) ........ lista je beskonacna, kad se sjetim postovacu jos Neko je spomenuo Heir Apparent - Sound of silence obradu, e cuo sam na satelitskom radiju jednu verziju koja se razlikuje od prve 2, zvuci mnogo bolje od prve 2, dodano je vise pozadinskih glasova, bolja produkcija.... Sa kog je izdanja ta posljednja verzija? Kad sam vec kod obrada ima li ko Dragonland - Neverending Story, u pitanju je obrada velikog pop hita iz '80-tih. Skinoh sve Dragonland albume s neta ali nema te pjesme DODJAVOLA (Dreamscape - Dancing With Tears in my Eyes JAOOOOOOOOOOOO) Apeiron Quote
azal Posted April 14, 2008 Author Report Posted April 14, 2008 (edited) uffff odakle svi ovi vukovi prepijan sam i mnogo sam srecan sto citam ovu temu. sutra grebem i bacam na net sa originala. Manitou, oba Dreamscape-a ta, i Digital Ruin - Dwelling in the Out i mozda vam slikam svoju Digital Ruin - Listen majcu najbolje tema na internetu trenutno! mogu jos i The Quiet Room - Introspect....kakav jebeni albooooooooooooooom! Heaven's Cry - Food for Thought Substitute, Hollow - Architect of the Mind, prva dva magitude 9-a i Lethal - programmed da zgrebem sa originala. Edited April 15, 2008 by azal Quote
dragon-attack Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 uffff odakle svi ovi vukovi prepijan sam i mnogo sam srecan sto citam ovu temu. najbolje tema na internetu trenutno! Heaven's Cry - Food for Thought Substitute HAHAHAHAHAHA Takodje, ali ja sam umjereno pijan, imam 2 gajbe piva u kuci uzeo bila neka akcija platis 1 gajbu uzmes 2 gajbe :-) Meni treba samo Heaven's Cry ovo ostalo imam ali trebao bi mi taj TRIVAL ACT Apeirone sta pijemo 19.tog u busu? Rum ili kakvu brlju? Quote
Jovan Cvijic Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 Aha! Postovala se gomila izvrsnih bendova, a najviše tome doprineo dregon-atak! Štaviše, pomenuo najviše bendova koje i ja gotivim. Pozdravio bih spominjanje Digital Ruin, Divided Multitude, Dreamscape (!!), Defyance, pa to su sve vrlo dobri bendovi, u najmanju ruku. a naglasio bih posebno KHALI – izvrstan laid-backmid-tempo prog, istoimeni album je negde s kraja 90ih... THE QUIET ROOM – na momente tvrd i agresivan a melodičan prog, amerikanci mislim, vredi LETHAL – pravi mali KULT! Metalskija verzija Kvinsrajha! Poison Seed je priceless! MAGNITUDE 9 – Prženje gitariste ovde vredi pažnje, sećam se razvaljujućih rifova! RIVER OF CHANGE – gde se setiste ovog? Album se zvao valjda Where Reality Cannot Enter, i poprilično je neobičan, neka mešavina proga i nekog ala gammaray powera... (ako se dobro sećam) TAD MOROSE – genijalan bend, ali ne na A Mended Rhyme. Ovde su DRAGOCENI prva dva albuma sa EP-em. Leaving the Past Behind što se tiče melodije a Sender of Thoughts što se tiče snage i teeeških rifova sa izuzetnim „stajkama“! Obavezno štivo! ... i na kraju STIGMATA – čiji je album Solum Mente Infirmis zaista VANVREMENO ostvarenje. Izuzetan vokal preko razarajuće teških i prog rifova a sve to zasoljeno prelepim melodijama. Stvarno bez konkurencije. THRESHOLDov Extinc... jeste remek, klasik al i kult. LEVIATHANov najbolji album smo već spomenuli, strava, jednom rečju. Eto, nadovezah se na ove bendove, niko ništa ne reče o bendovima koje sam spomenuo, NARITA i VISIONARY. Čuo ko? Evo još jednog malo zaboravljenog: PSYCO DRAMA i The Illusion. Lepota. (It’s beeen.... Long Time Forgooottteenn!!) Eto, dok postujem ovo, slušam Trivialne Činove!!! Eh, da sam ovo čuo pre nekih deset godina... Quote
ErliK Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 Haha tema drma ko Nightwish... Pa ono realno gledano ovde može da se napiše o bilo kom prog bendu (izuzev o DT i jos po nekom) jer su svi generalno potcenjeni! Baš sinoć gledam da napišem nešto o HOLLOW-u ali skontah da su oni ipak više heavy/power ali kad ste već pomenuli mogao bi neko da uploudije njihova 2 albuma na 192 ili 320 kbps? Psycho Drama - Illusion (mada onaj album Bent mi se nije svideo) P.S. Kopaj dalje! Quote
ProgressiveR Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 Hahaha ... e stvarno je čudno da ima nas ludaka ovde poprilično .. a nismo to ni znali Quote
azal Posted April 15, 2008 Author Report Posted April 15, 2008 aj nek neko uploaduje Psycho Drama, to bese gde ovaj pevac iz Mag9 prvo pevao? mislim da sam uvek planirao to da uzmem ali nikad nisam. Mozda i jesam, u svakom slucaju, sad mi treba Quote
Belaj Lama Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 laky nulerdo taj soul cages - moments koji nije sa kasete si mogao i i mene uzeti da si tražio! Quote
Apeiron Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 (edited) laky nulerdo taj soul cages - moments koji nije sa kasete si mogao i i mene uzeti da si tražio! Odakle ti budalo??? @ Dragon-attack - Imam Trivial Act, konacno, prebacicu ti A sa ovim postom covek moze samo da se slozi, i da ode i da se napije KHALI – izvrstan laid-backmid-tempo prog, istoimeni album je negde s kraja 90ih... THE QUIET ROOM – na momente tvrd i agresivan a melodičan prog, amerikanci mislim, vredi LETHAL – pravi mali KULT! Metalskija verzija Kvinsrajha! Poison Seed je priceless! MAGNITUDE 9 – Prženje gitariste ovde vredi pažnje, sećam se razvaljujućih rifova! RIVER OF CHANGE – gde se setiste ovog? Album se zvao valjda Where Reality Cannot Enter, i poprilično je neobičan, neka mešavina proga i nekog ala gammaray powera... (ako se dobro sećam) TAD MOROSE – genijalan bend, ali ne na A Mended Rhyme. Ovde su DRAGOCENI prva dva albuma sa EP-em. Leaving the Past Behind što se tiče melodije a Sender of Thoughts što se tiče snage i teeeških rifova sa izuzetnim „stajkama“! Obavezno štivo! ... i na kraju STIGMATA – čiji je album Solum Mente Infirmis zaista VANVREMENO ostvarenje. Izuzetan vokal preko razarajuće teških i prog rifova a sve to zasoljeno prelepim melodijama. Stvarno bez konkurencije. THRESHOLDov Extinc... jeste remek, klasik al i kult. LEVIATHANov najbolji album smo već spomenuli, strava, jednom rečju. RIVER OF CHANGE cak imam i na audio disku, isto kao i ANGUISH - Symmetry, dobri albumi. A STIGMATA, Solum Mente Infirmis, predobar jednostavno, nikad nisu snimili bolji, ni kao STIGMA IV, ni samo kao STIGMA, ne secam se vise koliko su puta menjali ime. Just a Nautic Tale - :rockdevil: A to za HOLLOW, najsmesnije je sto je onaj kikindski bend Amentes morao menjati ime, jer su se prvo zvali Hollow Hollow je bas zajeban, produkcija garaza, ali gaze rifologijom. Edited April 15, 2008 by Apeiron Quote
azal Posted April 15, 2008 Author Report Posted April 15, 2008 jel bila na kraju ona svrika virgin steele, stigmata u BG ili otkazana? neke 90 su bile u pitanju. Quote
Apeiron Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 jel bila na kraju ona svrika virgin steele, stigmata u BG ili otkazana? neke 90 su bile u pitanju. Otkazana!!! Ja bio spreman, i noc pre nego sto smo krenuli, cujemo otkazano. Virgin Steele, Stigmata, Riot i Annathema novosadska... skontaj postave, a karta nesto tipa danasnjih 300-400 din max. Secam se da sam Invictusa nagovarao da ide, tad sam mu prvi put i doneo da cuje Virgin Steele, i nije hteo... A gledaj ga danas Quote
ErliK Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 A to za HOLLOW, najsmesnije je sto je onaj kikindski bend Amentes morao menjati ime, jer su se prvo zvali Hollow Hollow je bas zajeban, produkcija garaza, ali gaze rifologijom. Mada ako pogledaš na Metal Archives ima jedno 7 - 8 bendova sa tim nazivom... Izgrebovaću ja Psycho Dramu i šinuću je u etar ako se ne nađe već neki link u međuvremenu. Quote
Apeiron Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 E da, jos jedan kvlt (meni licno), najblizi najboljim DT albumima, iako su se naizdavali, ovaj bih izdvojio, valja sve od prve do poslednje sekunde: Quote
Sale B.C. Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 Otkazana!!! Ja bio spreman, i noc pre nego sto smo krenuli, cujemo otkazano. Virgin Steele, Stigmata, Riot i Annathema novosadska... skontaj postave, a karta nesto tipa danasnjih 300-400 din max. Secam se da sam Invictusa nagovarao da ide, tad sam mu prvi put i doneo da cuje Virgin Steele, i nije hteo... A gledaj ga danas imam tu kartu i dan danas, jer mi se nije isplatilo da idem u bg da je vraćam, pošto je koštala manje od prevoza Quote
Jovan Cvijic Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 jel bila na kraju ona svrika virgin steele, stigmata u BG ili otkazana? neke 90 su bile u pitanju. Jao, sad se setih toga, dugo sam držao promo plakatčić za taj koncert negde u sobi... Na žalost, ja mislim da je to bilo otkazano, beše to u neko zajebano vreme, posle 1995 mislim... Nego, Azale, Azala ti, svaka čas na oriđinalima, ti ko da si ih lopatom tovario iz kakvog prog magacina Inače, taj Soul Cages odavno imam na kvalitetnom mp3ju, mislim da ga ima negde i na netu. A za odnos pevac P.Drama i Mag9 nisam siguran, sad ću da proverim na metal arkajvs: Jeste! Pevo taj i u Balance of Power, još jedan kultni bend, prva dva albuma su mi favoriti, ovo novo je prežvakavanje starih melodicprog kučina, kanda. Apeirone, ako ideš na Legacy fest, pa naćićemo se negde za to famozno prog piće... ipak od pravog oldskul proga tu su genijalci a danas "samo" odlični muzičari, THRESHOLD! E sad, da li da otvaram poseban topik, ako ne postoji, za jedan, po mom aršinu, unikatan bend. Radi se o FREAK KITCHEN. El da otvaram el će ga tupimo ovde (oldskul im je album Appetiser, a ostali vredni albumi su noviji, posle 2000te..) Quote
Sale B.C. Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 evo sad pogledah kartu - 6. Maj 98. skc u 20h Quote
azal Posted April 15, 2008 Author Report Posted April 15, 2008 E sad, da li da otvaram poseban topik, ako ne postoji, za jedan, po mom aršinu, unikatan bend. Radi se o FREAK KITCHEN. El da otvaram el će ga tupimo ovde (oldskul im je album Appetiser, a ostali vredni albumi su noviji, posle 2000te..) ja mislim da postoji tema vec. Quote
Apeiron Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 Jao, sad se setih toga, dugo sam držao promo plakatčić za taj koncert negde u sobi... Hehe, i ja, bas sad ga trazio da skeniram, ali ne mogu ga naci Jeste! Pevo taj i u Balance of Power, još jedan kultni bend, prva dva albuma su mi favoriti, ovo novo je prežvakavanje starih melodicprog kučina, kanda. UPRAVO! S tim sto ja postujem samo Book of Secrets, predobar album. Apeirone, ako ideš na Legacy fest, pa naćićemo se negde za to famozno prog piće... Naravno da idem, dogovoricemo kakvo okupljanje prog vukova ipak od pravog oldskul proga tu su genijalci a danas "samo" odlični muzičari, THRESHOLD! I meni isto samo Extinct Instinct vredi za sve pare, nijednog loseg momenta, to sam vec tupio negde po forumu ranije Posle toga, nista preterano revolucionarno, iako mi ovaj zadnji zaista vraca taj duh, odlican album, samo jos da ga je D. Wilson otpevao... Quote
Jovan Cvijic Posted April 15, 2008 Report Posted April 15, 2008 ja mislim da postoji tema vec. Ne nađoh u Searchu. Ako neko zna gde je, nek viče. at Apeiron: The God Thing od V.Plas im je, za mene, i najbolji album, mada svi dižu Far Off Grace u nebesa, koji je meni slabiji za nijansu. U to vreme odličan bend, mada i iz današnje perspektive. Imali su sve: melodiju, solidnu tehniku, ATMOSFERU. Da ne spominjem vokal. I meni isto samo Extinct Instinct vredi za sve pare, nijednog loseg momenta, to sam vec tupio negde po forumu ranije Posle toga, nista preterano revolucionarno, iako mi ovaj zadnji zaista vraca taj duh, odlican album, samo jos da ga je D. Wilson otpevao... Jebote, pa u najmanju ruku mora da se pobratimimo! Ovoliko se s nekim nisam slagao još od.... jebem li ga kad! Još jedan VELIKI a mali bend koji je neko tek spomenuo, Azal, mislim,... SANVOISEN!! Carevi! To mi je dugo bilo na vrhu liste most-craved-for, a kad sam nabavio albume, je** sam im sve po spisku! Quote
Recommended Posts