Totamealand Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Evo malo finskog progressive metala koji dosta vrtim ove godine. Sećam se omota iz metal hammera pre petnaestak godina, ali nisam bio siguran za naziv. Međutim, iskočio mi godinama kasnije album na nekom prog forumu, pa rekoh da mu pružim šansu. Dobro je da jesam, vrlo je pitko i zabavno ali i dalje prog. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 Poprilično sam siguran da sam nekada davno ovuda kenjao po ovom albumu. I onda sam se prošle godine uz neka norveška proggy spiralna probavanja setio ovoga i dao novu šansu, pa samo da se ispravim da je fenomenalan album Scariot inače svaki album nešto za sebe zvuči, a ja sam vazdao bio Deathforlorn diehard, tako da kontam da mi zbog te razlike pre nije leglo. Ali za sebe svakako jedan izuzetno moćan album. Kao neki kvalitetan 90's mix Testament riffova, kasnijeg Deatha, Nevermore, etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 4, 2022 Author Report Share Posted January 4, 2022 vrhunski album, naravno. mada kao najveci Oyvind worshipper na svetu, nisam mnogo objektivan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 1, 2022 Author Report Share Posted March 1, 2022 juce sam ceo dan slusao Athena - A New Religion? idalje mi je bas strava. Rekao bih da mi je u top 3 Fabio-related albuma sigurno. Malo se secam njihovog prvog albuma, ali secam se da je bio neki pogubljeni prog. Ovde su valjda poslusali Fabia i ubacili malo i powerice. Ali osim power metal bombe Soul Sailor, muzika je uglavnom bas pravi prog/power nalik Conceptiona ili Sanvoisena. Savrsena sredina. Fabio takodje dosta vise eksperimentise sa glasom nego sto inace radi, sto je isto lepo cuti. Preporuka ako niste nikad slusali. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phallusifer Posted March 1, 2022 Report Share Posted March 1, 2022 E i ja ga slusao skoro, bas mi je dobar album 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted April 5, 2022 Author Report Share Posted April 5, 2022 Divebomb >>>> demosi sa originalnih DATova tako da bas dobro zvuci sve. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted May 10, 2022 Author Report Share Posted May 10, 2022 (edited) zanimljiv album, ekipa jos zanimljivija. Uwe iz Deathrow svira gitaru i peva, Dan i Norm iz Psychotic Waltz sviraju gitaru i bubanj. Neki proggy thrash sa klavijaturama. Ne bi trebalo da dobro zvuci, ali meni bas odgovara. Najvise podseca na prva dva Eldritch albuma meni, mada ne toliko. Imaju neki groovy momenat koji verovatno stize iz PW tabora koji Eldritch kao italijani nemaju. Edited May 10, 2022 by azal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted May 10, 2022 Report Share Posted May 10, 2022 Zanimljivo, ja sam zbog omota mislio da je to neki power.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted May 10, 2022 Author Report Share Posted May 10, 2022 da, omot bas nema veze sa svirkom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phallusifer Posted May 10, 2022 Report Share Posted May 10, 2022 Sjajan album. Naleteo mi je odavno na nekom mp3 disku zajedno sa PW, bas mi je bilo do jaja otkrice 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted May 11, 2022 Author Report Share Posted May 11, 2022 https://www.sonicperspectives.com/news/new-york-progressive-rock-metal-act-ice-age-returns-after-two-decade-hiatus/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted May 11, 2022 Report Share Posted May 11, 2022 Nikad cuo, na koji su fazon? Ovako na prvi pogled neki kasniji fates warning.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted May 11, 2022 Author Report Share Posted May 11, 2022 vise je Dream Theater svirka, dosta klavijatura posto je pevac/glavni baja i klavijaturista. Vokal mu malo lici na Denisa iz Styxa meni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted May 12, 2022 Report Share Posted May 12, 2022 (edited) Moram da opravim Spotify playlistu sa ovim kultovima, bas brdo kvalitetnog traditional proga, samo bacaj Lazo :D vidim da imaju i Liberation album iz 2001, overice se i to. Edited May 12, 2022 by ShinigamY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted May 12, 2022 Author Report Share Posted May 12, 2022 ne znam koliko ovog ima na Spotifyu 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted May 12, 2022 Report Share Posted May 12, 2022 Iskopah Ice Age srecom :D Videcu jos ove neke sa prethodnih strana. Desava se da jedno ime nosi nekoliko bendova, pa moras malo da kopas po diskografiji da nadjes :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 Dobar je End amen, mada mi ne bi smetalo ni da su otisli ful u tres. Ovako ima malo neuskladjenosti u idejama, ovi jedni hoće da cepaju trešinu ovi drugi bi neki prog koncept fazon da razviju ali svakako zabavan celom duzinom.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phallusifer Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 Meni se to i svidja, mislim da bi mi bili manje interesantni da su bili samo ful tres. Jedino sto mi se na albumu ne svidja je deo sa movie sampleovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted August 5, 2022 Author Report Share Posted August 5, 2022 ovo je neki one man band lik, pre jedno 10 godina je izdao album gde je pevao Andy iz Sorcerer/Lions Share i Zonder svirao bubanj. Sad je snimio novi album sa nekom mladjom ekipom, valjda onaj bubnjar iz Monuments i neki pevac koji ne znam ko je ali jako mi na ovoj pesmi zvuci kao pokojni pevac Dali's Dilemma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 Nekako mi se nista ne desava u pesmi, ali fin je zvuk.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 5, 2022 Author Report Share Posted September 5, 2022 (edited) kult Japanski prog iz 98. pustite da saznate da li ce carobnjaci uspeti da stignu do oka haosa kroz pustinjsku grmljevinu Edited September 5, 2022 by azal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bradilko Posted September 5, 2022 Report Share Posted September 5, 2022 na prvom sam minutu i već lomi 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted September 6, 2022 Report Share Posted September 6, 2022 Cu skinem.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted September 9, 2022 Report Share Posted September 9, 2022 A omot me podseca na Alogia - Price o vremenu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted September 28, 2022 Author Report Share Posted September 28, 2022 Divebomb opet udara sa nikad jacim unreleased kultom. prog/tech thrashy muzika u stilu Mekong Delta, Annihilator, Psychotic Waltz, etc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts