Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja nikada nisam voleo spricer. Spricer je izmisljen da bi voda ubila ukus loseg vina. Dobro belo vino nemo guja da vas ujede da ikada pravite spricer. To je najveci greh koji postoji pri alkoholisanju belim vinom i uopste pri alkoholisanju.

Zavisi koliko ti je debeo budjelar i od ponude/potraznje.

Mene u'vate spriceri jednom u 3-4 godine na oko mesec dana. Ne vise od mesec, u ludilu. Posto nemam pristup domacem vinu petljam nesto sa uvoznim nemackko/francuskim rizlinzima koje volim brate da pijem i klot. Sto kaze Bijelo Dugme, 'ne pijem bevandu - cista voda - cisto vino'. Ja pijem sve. Ali volim dobro da pijem pa kad mi dune da pijem spricer/gemist (ili soda/mineralna, whatevs) isprsim se za 9-12-17 a ponekad i 20 baka za rizlimg za spomenoto raboto. I uvek mi prija vise onaj skuplji, mada naravno necu da ludujem pa da kupim rizling od 30-40 baka da gi mixam (dobro desilo se mozda jedamput-dvared).

Ali spricer od dobra rizlinga (spricer i mora da bude rizling, ne tamo neko belo vino, Svabo je to) je svakako bolji od ne znam tamo nekog sirketa. Samo ne budes glup oko cene, ali ono sto mozes da priustis. U Amerigi je pitje iz Europe skupo. Muy expensive.

NIje uopste ni poenta da postoji neki limit u kvalitetu vina ili budzetu vecma, ako mozes da si priustis neko vino (belo/rizling) neki put te spopadne da gucnes spricer. Spricer je recimo sports friendly, I've known people to drink it and play sports. Stoni tenis, da, ali i sire. Bilijar, sah a bogumi i kuglanje.

Ima seljaka veruj mi. Par puta samo sto nisam zaplakao kada sam video skrnavljenje predivnih spanskih vina.

Ay Caramba. Spanska bela vina za spricer. Where's the Spanish inquisition when one needs it.

Edited by Dersu Uzala
Guest HEFEST
Posted

Ko hoce da mu pice bude pitkije imaju ona gazirana bela vina koja klize niz grlo ko izvorska cista voda. Ja litar stukao za pola sata u kolima na putu do Mladenovca skorije. Kao sokic, ali udara.

Posted

kod mene u maksiju (na samom kraju jebenog beograda) ima i zajc oridžinal i badvajzer, što otprilike zatvara ponudu jeftinih, a pijenja vrednih piva u srbiji.

dodajte tamno nikšićko i BiP i to je to. sve ostalo ne bih ni na kaktus sipao.

e badvajzer sam vido i kod mene dima....nisam u orascu(radnji) bio skoro, tamo je izbor veci no na beer festu u najboljim godina MAAAAA VARALA SI MEEE....

Posted

Izgleda nema u svakom maksiju.Kod mene samo ima druga verzija, isto i u podrumu pića.

Hehe, napravimo aplikaciju Zaječarac, mesta kude ga ima. :mhihi:

to bi bilo totalno moderno..

prilažem dva maxija, jednu ideju i kafanu.

doduše u kafani i u idei mora se pita mali od palube za crvenu etiketu.

Posted

El Pibe de Oro, na Cvetnom trgu

ne znam tačno pošto je, znam da sam veliko točeno Amstel, ceđenu narandžu i malo Zaječarsko platio 600 dinara

a pio sam i točeni Karlsberg pre neki dan, to je bap fino

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...