bo88gdan Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Vojvodjani peku rakiju nije dzibra odstojala 3 dana u kaci ...
Јарослав Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 истина је да у Војводини не знају да праве ракију. једино ту и тамо са јабуком знају да се бакћу.
Antikristina Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Nije istina, Bosanci (i dođoši generalno) prave dobru Nisam spomenula Vojvodinu, nego Vojvođane (one Aboridžine)
Talvi Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 moja domaća nije loše ispala ove godine, nisam džabe krivio kičmu celo leto
Antikristina Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 I moja je dobra, ali vino mi je ipak bolje ispalo, oduševljena sam
Oak Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 (edited) Probao neko? Edited December 11, 2013 by Oak
Kendall Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 ^ mogli su i da obrnu red reči pa da bude "tetka" "oleših se od tetkice sinoć."
Dersu Uzala Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Burbon se razlikuje od skotskog viskija,kremastiji je i sladji.Skotski viski je klasicniji alkohol...ja vise volim americki tj.burbon,ali obozavam i skotsko/irske varijante. Najveca razlika je u cinjenici da se americanski pravi od kukuruza (fuj) a skocki od jecma (yay).
VoivodBG Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Ne veolim Rum, ali ovaj ima bas dobar smek.
Hail Metal Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 истина је да у Војводини не знају да праве ракију. једино ту и тамо са јабуком знају да се бакћу. Ma šta Vojvođani znaju o rakijama Koliko retardirano mišljenje, debilno reklo bi se. To isto kao kad bi neko rekao da ljudi van Vojvodine ne znaju šta je hleb. Ne pijem rakiju, a i ono što sam pio je uvek bilo bolje iz Vojvodine. 2
Sisus Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 (edited) A i šta je Vojvodina koji kurac? Kad mi neko tako kaže, dobijem ospice. Na stranu separatistički pederi, nego što se Srem, Banat i Bačka drastično razlikuju u nekim stvarima, a svi ostali ih trpaju u isti koš, kao da je to jedno te isto. Kao kad bih ja pričao o Beogradu, a mislio na Leskovac. Edited December 14, 2013 by Sisus 6 1
Hail Metal Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 Upravo tako, porediti na primer neku mentalno i privrednu zaostalu sredinu kakva je na primer Žitište u Banatu, sa najvećim gradom u Bačkoj, Suboticom, je besmisleno, to je kao da se poredi Pakistan sa Švedskom. 1 1
Demon Seed Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 To je kao da se poredi Indijaaaa Pakistaaan 1
Dead Man Walking Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 Limenka piva sa koncerta. Solidno je i pivo, Koff se zove, ne vidi se na slici.
Antikristina Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 @Hejl i Sisus Ja mislim da ne poznajem nijednog Sremca niti Bačvanina, tako da na njih nisam ni mislila (mada nisam ni čula da se nešto razlikuju, zato i kažem 'Vojvođani'). Ali Banaćana znam i previše, pa mogu slobodno da kažem da veze nemaju sa rakijom, stalno nešto seru, šećere, razblažuju... 5
Hail Metal Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Rakija nema recept, da ima bila bi brend. To se razlikuje od komšije do komšije, moj ćale kad je pekao nije stavljao šećera, dok rođaci sa Cera stavljaju šećer, tako da sve je to individualno. 1 1
truliandedzombileš! Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 je l pio neko one stare sokolove rakije? pre svega mislim na odležane šljivovice. inače, kafić šoljica na trgu nikole pašića toči sjajno škotsko pivo, a imaju i super kafe i čajeve.
Sisus Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 @Hejl i Sisus Ja mislim da ne poznajem nijednog Sremca niti Bačvanina, tako da na njih nisam ni mislila (mada nisam ni čula da se nešto razlikuju, zato i kažem 'Vojvođani'). Ali Banaćana znam i previše, pa mogu slobodno da kažem da veze nemaju sa rakijom, stalno nešto seru, šećere, razblažuju... Onda lepo kažeš Banaćani (ili Lale) i mirna Bačka, ravan Srem.
Angelystor Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Bio pre neki dan u Maxiju da uzmem hleb i mleko, vratio se kuci sa ovime: ..bukvalno tek kad sam dosao kuci sam procitao sta je u stvari Ovako je nista spec, ali kada se zagreje, i-zu-zet-no :da:
Antikristina Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Onda lepo kažeš Banaćani (ili Lale) i mirna Bačka, ravan Srem. Pa i oni svi mešaju Bosance i Ličane, pa nikom ništa. Ovaj Winter Jack mnogo dobro izgleda Pošto je? 1
Sisus Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Pa i oni svi mešaju Bosance i Ličane, pa nikom ništa. Ko, Banaćani?
Antikristina Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 Da, a rođaci mi kažu da i Sremci isto tako. Za Bačvane nemam pojma. Ako su onakvi kao u 'Državnom poslu', onda i oni.
Berliner Posted December 15, 2013 Report Posted December 15, 2013 bacvani severni znaju da prepoznaju licane, ali ne znaju bosance, a juzni znaju da prepoznaju bosance (zato sto ih ima vise nego njih samih otprilike), a licane ako pogode da su 'hrvati' (nebitno sto su srbi) dobro je.
Јарослав Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 je l pio neko one stare sokolove rakije? pre svega mislim na odležane šljivovice. пио ја шљивку. класа, свакако, али бих рекао да је цена више набуџена на основу самог имена.
Recommended Posts