Jump to content

Recommended Posts

Posted

Burbon se razlikuje od skotskog viskija,kremastiji je i sladji.Skotski viski je klasicniji alkohol...ja vise volim americki tj.burbon,ali obozavam i skotsko/irske varijante.

Najveca razlika je u cinjenici da se americanski pravi od kukuruza (fuj) a skocki od jecma (yay).

Posted

истина је да у Војводини не знају да праве ракију. једино ту и тамо са јабуком знају да се бакћу.

Ma šta Vojvođani znaju o rakijama

Koliko retardirano mišljenje, debilno reklo bi se. To isto kao kad bi neko rekao da ljudi van Vojvodine ne znaju šta je hleb.

Ne pijem rakiju, a i ono što sam pio je uvek bilo bolje iz Vojvodine.

• Upvote 2
Posted (edited)

A i šta je Vojvodina koji kurac? Kad mi neko tako kaže, dobijem ospice. Na stranu separatistički pederi, nego što se Srem, Banat i Bačka drastično razlikuju u nekim stvarima, a svi ostali ih trpaju u isti koš, kao da je to jedno te isto. Kao kad bih ja pričao o Beogradu, a mislio na Leskovac.

Edited by Sisus
  • Upvote 6
  • Downvote 1
Posted

Upravo tako, porediti na primer neku mentalno i privrednu zaostalu sredinu kakva je na primer Žitište u Banatu, sa najvećim gradom u Bačkoj, Suboticom, je besmisleno, to je kao da se poredi Pakistan sa Švedskom.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

@Hejl i Sisus

Ja mislim da ne poznajem nijednog Sremca niti Bačvanina, tako da na njih nisam ni mislila (mada nisam ni čula da se nešto razlikuju, zato i kažem 'Vojvođani'). Ali Banaćana znam i previše, pa mogu slobodno da kažem da veze nemaju sa rakijom, stalno nešto seru, šećere, razblažuju...

• Downvote 5
Posted

Rakija nema recept, da ima bila bi brend. To se razlikuje od komšije do komšije, moj ćale kad je pekao nije stavljao šećera, dok rođaci sa Cera stavljaju šećer, tako da sve je to individualno.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

@Hejl i Sisus

Ja mislim da ne poznajem nijednog Sremca niti Bačvanina, tako da na njih nisam ni mislila (mada nisam ni čula da se nešto razlikuju, zato i kažem 'Vojvođani'). Ali Banaćana znam i previše, pa mogu slobodno da kažem da veze nemaju sa rakijom, stalno nešto seru, šećere, razblažuju...

Onda lepo kažeš Banaćani (ili Lale) i mirna Bačka, ravan Srem. :bigblue:

Posted

Bio pre neki dan u Maxiju da uzmem hleb i mleko, vratio se kuci sa ovime:

winter-jack-whiskey-03.jpg

..bukvalno tek kad sam dosao kuci sam procitao sta je u stvari :haha: Ovako je nista spec, ali kada se zagreje, i-zu-zet-no :da: :da:

Posted

bacvani severni znaju da prepoznaju licane, ali ne znaju bosance, a juzni znaju da prepoznaju bosance (zato sto ih ima vise nego njih samih otprilike), a licane ako pogode da su 'hrvati' (nebitno sto su srbi) dobro je.

Posted

je l pio neko one stare sokolove rakije? pre svega mislim na odležane šljivovice.

пио ја шљивку. класа, свакако, али бих рекао да је цена више набуџена на основу самог имена.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...