Jump to content

Recommended Posts

Posted

dajte neku preporuku za crno pivo, moze da bude i jace sa vise alkohola i da ima neki izrazen ukus.

ne volim blaga svetla piva, kako sto ne volim ni da mi se tetke motaju dok radim.

Posted (edited)

Young's Double Chocolate Stout

oko 450 dinara je 0.5l u Miners pub-u I Samo pivu

@ Oak

kao "ama", recimo

pokupio od nekih drugara iz Čačka, izgleda da to tamo svi koriste

dobar je i crni Memminger

Edited by Underkuruz
Posted

Chimay,imas ga u maksiju, ona debela plava flasica.

u jebenom mikro-maksiju nemaju, samo u vecim. ce da nadjemo.

Young's Double Chocolate Stout

jel ovo stvarno sa cokoladom? jbt.. ne znam sta da mislim, istovremeno mi se baca pegla, a i nije da ne bih probao.

Posted

Bilo već priče o tome, nema čokoladu, tj. nije slatko ič, koristi se kakao u procesu pravljenja piva. Meni je genijalna stvar, em ima gorčinu tamnog piva, em gorčinu kakaoa.

A i ovaj Memminger što koleza pomenu isto odličan, tamno ječmeno.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

jel ovo stvarno sa cokoladom? jbt.. ne znam sta da mislim, istovremeno mi se baca pegla, a i nije da ne bih probao.

Jeste. Ali nekad je bilo mnogo bolje. Pre par godina su zamenili stagod su prethodno koristili sa nekim cokoladnim extractom i usrali ga. Ima i mleka i kafe tu , extract verovatno. Probaj doduse, nije gadljivo koliko zvuci samo je pre bilo kvalitetnije. Probaj i neki porter ako hoces tamno pivo izrazene arome. Stone ili onaj Old Rasputin, yum.

porter.jpg

img_4325.jpg

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

ne!

u procesu spravljanja piva se dodaje kakao. ne kuva se običan lager/ejl pa da se meša sa hemijama.

ukus. zapravo, nije mnogo drugačiji od klasičnih tamnih ejlova. malo više čokoladnog ukusa i to je sve. meni se generalno ne sviđa - ukus je dobar, ali trebalo bi da bude dosta teže, gušće.

Edited by truliandedzombileš!
Posted

Bilo već priče o tome, nema čokoladu, tj. nije slatko ič, koristi se kakao u procesu pravljenja piva. Meni je genijalna stvar, em ima gorčinu tamnog piva, em gorčinu kakaoa.

A i ovaj Memminger što koleza pomenu isto odličan, tamno ječmeno.

A cokolada se pravi od bundeve. Ua kakao.

dersu, legendo, tu li si! :pivopije:

Namirisao sam pivo tematiku. :udri:

• Upvote 1
  • Downvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...