Jump to content

Sta najviše volite da pijete?

Melodicus Deathus...

Recommended Posts

Ne znam, kod mene u Dalmaciji mešaju i crno vino sa vodom, iako su tamo vina uglavnom kvalitetna

To piće zovu bevanda, čak ima muška i ženska (light) verzija :haha:

JA ZABOŠĆU SVOJ PERUN U KILO LEŠOG MESA

POPIĆU BEVANDU I CILU NOĆ ĆU PLESAT

I PIVAĆU SAMO

DALMACIJO

DALMACIJOOOOO

Guest HEFEST

Talvi pritajeni uča. :haha:

Ja belo vino uz pecenje popijem po 2 ili 3 litra. Kud cu vise da pijem? Nisam kamila da mi stane vise, a ni Haile Gebreselassie da idem 1000 puta u WC.

Edited by HEFEST

Guest HEFEST

Ja kada mi donesu u kaficu Koka Kolu sa ledom vratim ih nazad. Led nisam narucio. I sa drugim picima isto. Takodje vracam u zadnje vreme i kada mi krknu limun i pomorandzu u casu. WTF? Koji ce mi kurac to u koka koli. Da sjebe ukus? Neka hvala.

Inace pio sam skorije neke singl malt viskije i mogu reci da tek sada znam sta je pravi viski.

Guest HEFEST

Kad vraćaš zbog tih stvari konobare, dobiješ klot, ali s pljucom. :)

Trazim flasu i pijem iz iste.

Koka kolu pijem jer ne znam sta cu drugo. Drugi sokovi mi sranje, a kafe vise ne pijem. Prestao da pusim. 14 dan. :mhihi:

P.S.

Inace u mom gradu znaju da kada bi neko pomislio na pljucu da poturi da bih ga vezao na Bukulji i sekao 3 dana jer nije da nisam to ranije radio.

Edited by HEFEST
  • Downvote 1

Bilo koje vino mešano sa sodom se naziva špricer, od nemačkog špricen guzen cvaj minuten, jer prska, jelte. Kada se meša sa kiśelom, ondak je gemišt, a u slučaju razblaživanja običnom vodom, naziva se bevanda.

U Vojvodini nije česta bevanda, jer su naša vina lakša i slađa, pitka i volemo da se opijemo. Za Dalmaciju je to često, jer pijuckaju po celi dan, a i vina su aromatičnija i jača.

• Upvote 1

Guest HEFEST

Kod nas bajo nema tijeh naziva jer se to i ne pije. Inace ne pamtim da sam ovde negde video neku soda vodu. To je posle 80-ih izaslo iz upotrebe u Srbiji.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...