Jump to content

Recommended Posts

Guest HEFEST
Posted

Nego špricer, po čisto srbskom :D

Ovo je ko ona rasprava o Bureku. Ovde je sve burek. Nema sirnice i picke materine. Tako je ovde Spricer sve sto nije vino, a jeste vino. :mhihi:

Guest HEFEST
Posted

Sa takvom je gust rvati se. One metiljave moras da pazis da ne povredis.

Guest HEFEST
Posted

"sve oko mene je grijeh"

napolju plus, kreće sa hendikepom.

E ko sto covek kaze plus je. Hvataj priliku dok mozes, Za mesec dana svaki otpor je uzaludan.

клакер има и дан данас, бар у Јагодини, у једној содаџијској радњи

Ču sodadzijska radnja. Ja nisam ni čuo da tako nešto postoji. U mom gradu bar ne zadnjih 40 godina.

Guest HEFEST
Posted

Ako svratim zovem da mi budes vodic. Nikada nisam bio u Jagodini tako da bi mi samom trebalo 2 dana samo da nadjem centar grada. :da:

Posted

Bilo koje vino mešano sa sodom se naziva špricer, od nemačkog špricen guzen cvaj minuten, jer prska, jelte. Kada se meša sa kiśelom, ondak je gemišt, a u slučaju razblaživanja običnom vodom, naziva se bevanda.

U Vojvodini nije česta bevanda, jer su naša vina lakša i slađa, pitka i volemo da se opijemo. Za Dalmaciju je to često, jer pijuckaju po celi dan, a i vina su aromatičnija i jača.

mislim da jedan detalj valja ispraviti - gemist se sirom srbije odnosi kako na gaziranu tako i na obicnu vodu, a bevanda je regionalni dalmatinski izraz koji se nije posebno odomacio kod nas.

Posted

Tako je, slažem se. Ali ozbiljno. Uostalom, vi ste isključivi i neinformisani, surovi, hladni racionalisti i plašite me. :wub:

• Upvote 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...