Night Prowler Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 ^Nije lose. Ovo nemojte probati NIKADA!!! :puke: Meni super, pijem svako jutro
Talvi Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 e probao sam i to, šta znam, kao tečna krem bananica, pa ko voli...
Antikristina Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 tečna krem bananica Da, otprilike kao krem bananica u pet litara vode 1
Guest HEFEST Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 Kafu bez secera piju samo neznalice. U Turskoj te pljunu kada im to spomenes. Coffee A Poem by Guillaume Massieu of the French Academy (A literal prose translation from the original Latin in the British Museum.) How coffee first came to our shores, What the nature of the divine drink is, what its use, How it brings ready aid to man against every kind of evils, I shall here begin to tell in simple verse. You soft-spoken men, who have often tried the sweetness of this drink, If it has never deceived your wishes or mocked your hopes With its empty results, be propitious and lend a willing ear to our song. And may you, O Phoebus, kindly be present, to acknowledge As your gift the power of herbs and healthful plants, and to Dispel sad diseases from our bodies; for they say you are The author of this blessing, and may you spread your Gifts among peoples, and everywhere far and wide throughout the entire world. Across Libya afar, and the seven mouths of the swollen Nile, Where Asia most joyfully spreads in immense fields Rich in various resources and filled with fragrant woods, A region extends. The Sabeans of old inhabited it. I believe indeed Nature, that best parent of all things, Loved this place more than all others with a tender love. Here the air of Heaven always breathes more mildly. The sun has a gentler power; here are flowers of a different clime; And the earth with fertile bosom brings forth various fruits, Cinnamon, casia, myrrh, and fragrant thyme. Amid the resources and gifts of this blessed land, Turned to the sun and the warm south winds, A tree spontaneously lifts itself into the upper air. Growing nowhere else, and unknown in earlier centuries, By no means great in size, it stretches not far its Spreading branches, nor lifts a lofty top to heaven; But lowly, after the manner of myrtle or pliant broom, It rises from the ground. Many a nut bends its rich branches. Small, like a bean, dark and dull in color, Marked by a slight groove in the centre of its hull. To transplant this growth to our own fields Many have tried, and to cultivate it with great care. In vain; for the plant has not responded to the zeal And desires of the planters, and has rendered vain their long labor; Before day the root of the tender herb has withered away. Either this has happened through fault of climate, or grudging Earth refuses to furnish fit nourishment to the foreign plant. Therefore come thou, whoever shall be possesed by a love for coffee, Do not regret having brought the healthful bean from the far Remote world of Arabia; for this is its bountiful mother country. The soothing draught first flowed from those regions through other Peoples; thence through all Europe and Asia, and next made its way through the entire world. Therefore, what you shall know to be sufficient for your needs, Do you prepare long beforehand; let it be your care to have collected Yearly a copious store, and providently fill small granaries, As of yore the farmer, early mindful and provident of the future, Collected crops from his fields and garnered them in his barns, And turned his attention to the coming year. None the less, meanwhile, must the utensils for coffee be cared for. Let not vessels suited for drinking the beverage be lacking, And a pot, whose narrow neck should be topped by a small cover And whose body should swell gradually into an oblong shape. When these things shall have been provided by you, let your Next care be to roast well the beans with flames, and to grind them when roasted. Nor should the hammer cease to crush them with many a blow, Until they lay aside their hardness, and when thoroughly ground, Become fine powder; which forthwith pack either in a bag or a box made for such uses. And wrap it in leather, and smear it over with soft wax, lest Narrow chinks be open, or hidden channels. Unless you prevent these, by a secret path gradually small Particles and whatever of value exists, and the entire strength, Would leave, wasting into empty air.
Talvi Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 ja šećer ne konzumiram više nikako, ne samo u kafi jbg
Guest HEFEST Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 I pity them greatly, but I must be mum For how could we do without sugar and rum? Especially sugar, so needful we see; What! Give up our desserts, our coffee and tea?
Night's Blood Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 Kuci pijem uglavnom ovu sa mlekom i bez secera. Odlicna kafa.
El Karnisero Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 Од тих 3 у 1 зајебанција добра ми је она чоко поморанџа и ледена кафа и то је то. Мада у 90 посто случајева јака турска без шећера.
sale 3sm Larry Flynt Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 od 3 u 1 kombinacija, cas'ca rakije, kava i casa vode, kisele ako more. 4
truliandedzombileš! Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 da li postoje reči da objasne koliko mi se jebe kako se pije kafa u turskoj? u kafu samo alkohol od dodataka inače domaća, čista nes, espreso (ovo poslednje retko gde u gradu ima da se popije kvalitetno)... što čemernije, jače i laksativnije. bez šećera, bez mleka i ostalih gluposti.
Guest HEFEST Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Opet se ja vracam univerzalnoj teoriji mazohizma. Mnogi vole ljuto, gorko i govnavo, a mogu imati nesto slatko i ukusno. Cist mazohizam. Svako sada moze prosuti razne teorije, ali cinjenica je da je kultura pijenja kafe takva. Jos lik koji je prvi u arapskom svetu uveo pijenje kafe rekao - Najveci greh koji covek moze uraditi prema kafi je taj da ne stavi secera u nju. To je citat iz knjige umetnost pijenja kafe koju je on napisao pre hiljadu godina. To nije tek tako napisao po svom hiru nego je cela knjiga zbir svih iskustava covecanstva sa kafom. Utvrdjeno je da kafa bez secera ima los uticaj na organizam. Evo tek pre neku godinu na Stenfordu ili slicnom univerzitetu dokazase i to tako da se njihovo iskustvo pokazalo kao tacno. Posmatranje je keva nauke. Posto smo mi nakaradan narod mi pijemo i kafu bez secera i jos se pravimo pametni kako je tako bolje. Naravno da nije. Kafa=gorko cemerno pice=lose Kafa+secer=cokolada novog doba(kako su je nazivali)=sladak i fin napitak=+ ja šećer ne konzumiram više nikako, ne samo u kafi jbg Dokazano da ljudi koji ne unose secer gube mentalne sposobnosti.
Talvi Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 ne bih nešto rekao, evo godinu dana već bez šećera a učenje ne da mi ide ovih dana nego odvaljujem k'o nikad ranije što se kafe i šećera tiče - tebra, ti shvataš da ne moraju svi da vole to što ti voliš? što lepo reče čovek, koga zabole šta je neki Arapin napisao u srednjem veku jebote? ajde sad za svako jelo/piće na svetu da kopamo te stvari i da se samo tako prave, nikakvih varijacija da nema samo gorčina, samo crnilo, anger and coffee feeding me
Guest HEFEST Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Ne shvatam. Ukusi nisu individualni nego su konstanta za svaku namirnicu ili tekucinu. Till the day I die!!!!
Talvi Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 pa eto, i pivo se pilo toplo/vruće sve do 19. veka, pređi i na to onda
Antikristina Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Ja baš ne volim da pijem slatka pića, samo sok od višanja, mada i to više volim kiselo Od slatke kafe mi bude muka @talvi udrobiš leba u toplo pivo i jedeš kao musli 1
El Karnisero Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Људи се обично јебу у топлим просторијама па шта сад, неко јебе и на -17.
Guest HEFEST Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 То када мора. Када мука натера. А човек са избором је друга ствар. Треба бити хедониста.
Berliner Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Opet se ja vracam univerzalnoj teoriji mazohizma. Mnogi vole ljuto, gorko i govnavo, a mogu imati nesto slatko i ukusno. Cist mazohizam. Svako sada moze prosuti razne teorije, ali cinjenica je da je kultura pijenja kafe takva. Jos lik koji je prvi u arapskom svetu uveo pijenje kafe rekao - Najveci greh koji covek moze uraditi prema kafi je taj da ne stavi secera u nju. To je citat iz knjige umetnost pijenja kafe koju je on napisao pre hiljadu godina. To nije tek tako napisao po svom hiru nego je cela knjiga zbir svih iskustava covecanstva sa kafom. Utvrdjeno je da kafa bez secera ima los uticaj na organizam. Evo tek pre neku godinu na Stenfordu ili slicnom univerzitetu dokazase i to tako da se njihovo iskustvo pokazalo kao tacno. Posmatranje je keva nauke. Posto smo mi nakaradan narod mi pijemo i kafu bez secera i jos se pravimo pametni kako je tako bolje. Naravno da nije. ja sam oduvek voleo gorko, crnu cokoladu, cokoladu za kuvanju, sa tipa pet godina sam prvi put probao sveps tonik i bio mi je super itd. u tom periodu su mi dali prvi put i pivo da probam i to mi se odmah dopalo. takodje kafu sam probao kao mali, doduse bila je sa secerom i tad mi se dopala, a sad pijem bez secera. u espreso jedino stavim malo. osim toga u kuci smo pekli masline. verovatno ste probali svi one crne smezurane na pici recimo. to kad se napravi kod kuce od svezih maslina bude prilicno gorko a i to sam kao mali jako voleo. inace nije me niko nutkao, opterecivao niti ispirao mozak sa "ovo ti je super znas" tako da je nemoguce da sam kao malo dete bio mazohisticki nastrojen i tu ti teorija odmah pada u vodu, hefeste. takodje sam oduvek voleo ljuto ima neka moja slika kako kao bukvalno beba sedim u basti i zderem sve u sesnaes veliku glavicu crnog luka. ja imam suprotnu teoriju od tebe. ja smatram da su ljudi koji tolerisu ogranicen dijapazon ukusa, tipa ne tolerisu nista gorko (ne vole masline npr), nista kiselo (turaju gomilu secera u limunadu npr), nista ljuto (tipa kad im serviras normalno napravljenu paradajz corbu bude im ljuto) pojedinci sa traumama iz detinjstva i ozbiljnim psihickim problemima. npr svi ljudi koji su tako ograniceni u ishrani koje ja poznajem su narcisoidni razmazeni egocentricni ograniceni zatucani i naprosto debilni na najrazlicitije nacine a ljudi koji su na nekom normalnom nivou u pogledu gastronomije i koji uzivaju u hrani i raznim ukusima su tipicno prijatni i uravnotezeni 1
Antikristina Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Ovo kao da sam ja pisala Samo ne bih bila tako stroga prema ovima što jedu šećer sa šećerom 1
Guest HEFEST Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Ne slazem se u potpunosti. Ovo bas kao da ja nisam pisao. Opet ti pricas o drugim ukusima dok sam ja objasnio da ljuto nije ukus nego osecaj za bol. Nee kontam kako nekome moze da se svidja bol. Po meni su ti ljudi vecinom psihicki poremeceni jer su verovatno u mladosti dobijali takve batine da su postali zavisnici od bola pa ga sada makar i preko ljute paprike traze. Ako cemo da radimo psiholosku analizu jednog i drugog ugla posmatranja mislim da bi tvoja teza glatko dozivela fijasko.
Berliner Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Nema veze sto nije ukus u fizioloskom smislu, covek to percipira kao jedan od ukusa. Dok naucnici nisu rekli da na jeziku nema deo za ljutinu, ljuto je bilo ukus. U aziji se ljuto oduvek i jos uvek smatra osnovnim ukusom. Ja mislim da ti previse pretpostavljas i izleces sa nekim teorijama koje ne mozes da potvrdis. Na to tvoje neutemeljeno prozivanje drugih ljudi da su nenormalni iako se ponasaju normalno i uobicajeno ja samo mogu reci - whatever. To vise govori o tebi nego o bilo kome drugom. edit: znaci po tebi je normalan samo onaj ko jede isljucivo zelenu salatu a cim krene malo da ubacuje rukolu taj je mazohista ili cim neko umesto slatkog kupusa jednom skuva kelj - mazohista. ili recimo srpski narod je znaci narod mazohista jer jedemo tursiju sto je jedna od najkiselijih stvari medju svetskim kuhinjama, ta kiselina iz tursije ti je u rangu ljute paprike po jacini nadrazaja. a kiselo nije samo po sebi nista prijatnije od ljutog, i jedno i drugo je neprijatno u cistom obliku. 1
Demon Seed Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 Ukupan dozivljaj koji iskusis kad jedes zavisi i od tih aroma mirisa cuda, cvrstine i teksture hrane, golicanja u ustima, ljutine, ovoga, onoga, tu ima bezbroj komponenti, nije stvar samo u osnovnim ukusima za koje postoje specificni receptori. Hefeste, pomiri se s tim, bdsm i ljuto su do jaja
Toki89 Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 pa eto, i pivo se pilo toplo/vruće sve do 19. veka, pređi i na to onda ja najviše volim pivo na sobnoj tem. ,i bez trunke pene ukusi su različiti ,jbg
Berliner Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 nije samo do ukusa, zavisi i kako koje pivo, nasa piva su generalno gadna ako nisu rashladjena, ali u zapadnoj evropi i britaniji su kao voda kad su rashladjena a na temperaturi blize sobnoj su ok.
Recommended Posts