Jump to content

Sta najviše volite da pijete?

Melodicus Deathus...

Recommended Posts

Jadno je u principijelnom smislu, ruku na srce probao sam to mozda jednom, tako da i nisam merodavan. Obzirom da sam veliki (po)stovalac pive, imam nekakva (pred)ubedjenja kako se to radi. Uostalom, ja sta god lanem, uvek se pojavi neko ko mi protivureci :lol: . Komparativnom metodom (licnom) tijekom vise desetljeca, sam ustanovio sta (mi) valja. Znaci, probah nekih, pa sigurno 300 raznih proizvodjaca piva (i ovde sam maaaaksimalno skroman, verovatno preko hiljadu, racunajuci i micro-breweries). Pivo se ne pakuje u plastiku, svi to znaju. Ni u aluminijum, ***pas mater. Ali sta da se radi. Nije da nisam pio pivo iz konzerve. Staklo, brate. I to ne boca, nego moras apsolutno da pretocis pivo u casu da bi usao oxygen/kiseonik a bogami i vazduh u isto. It's meant to be.

...već mešam crno sa koka-kolom...

Ouch. Bambus, sto kazu Heruvati.

Vino iz plastike....Isuse Gospode.

Ne znam da li je jadno, ali nije skupo, uglavnom. I ja ne primećujem nikakvu razliku, niti bih da se tripujem oko toga, ako sam već zadovoljan ukusom i efektom piva koje nije iz stakla. I da, samo poredite plastiku i staklo, a nikako da se osvrnete i na limenke, koje sam takođe pomenuo, konkretno na Lav 7.

Taj otrov sam prestao da pijem 1. Maja prosle godine.

Nije ni limenka kao staklo, losija je, ali je prakticnije od stakla kad negde ides.

Jadno je u principijelnom smislu, ruku na srce probao sam to mozda jednom, tako da i nisam merodavan. Obzirom da sam veliki (po)stovalac pive, imam nekakva (pred)ubedjenja kako se to radi. Uostalom, ja sta god lanem, uvek se pojavi neko ko mi protivureci :lol: . Komparativnom metodom (licnom) tijekom vise desetljeca, sam ustanovio sta (mi) valja. Znaci, probah nekih, pa sigurno 300 raznih proizvodjaca piva (i ovde sam maaaaksimalno skroman, verovatno preko hiljadu, racunajuci i micro-breweries). Pivo se ne pakuje u plastiku, svi to znaju. Ni u aluminijum, ***pas mater. Ali sta da se radi. Nije da nisam pio pivo iz konzerve. Staklo, brate. I to ne boca, nego moras apsolutno da pretocis pivo u casu da bi usao oxygen/kiseonik a bogami i vazduh u isto. It's meant to be.

Ouch. Bambus, sto kazu Heruvati.

Vino iz plastike....Isuse Gospode.

Evo ja se slazem sa tobom (verovatno po prvi put).

Pivo iz plastike je bilo dobro kada se pojavilo, nije bilo neke razlike (BIP je prvi poceo sa tim, flasa od 1,5 litara). Onda se ukus pokvario, a i miris. Kad poijes jednu dvolitru, kao da si jeo govna, a sutradan boli glava, ubija, kao da si popio 10 piva. Mada, u zadnje vreme se pivo ovde toliko pokvarilo, da boli glava od svakog (staklo, limenka, toceno).

I jos jedna stvar vezana za plastiku. Moj drugar je skoro radio u Celarevskoj pivari, neke cevi su postavljali. Kaze da se ne puni isto pivo u plastiku i staklo, a da se (kao sto vec 100 puta rekoh) prometiti po ukusu i mirisu, tako da Prince, ne lupaj.

a je plastika dobra vinari bi u Francuskoj svoja vina cuvali u plasticnium flasama a ne u staklu. A ako imas nekoga ko radi u toj industriji taj moze lepo da ti objasni koje pivo se sipa u flasu, koje u limenku a koje u staklo. Ako nemas nikoga ko taj posao radi, onda uzmes lepo po jedan primerak od svake ambalaze i lepo procitas rok trajanja, a zatim i kolicine konzervansa i aditiva koji se dodaju u pivo. Najmanje aditiva i dodataka ide u pivo koje se odmah trosi i ima jako kratak vek a to je ono u buricima koje se toci u pivnicama i ono mozda ima i najbolji ukus, i tako redom.

Uzmi koka kolu iz limenke, flase ili plastike, otpij gutljaj iz svake pa oceni. Razlika je ogromna. Isti slucaj je i sa pivom. Stric mi radi u koka koli i bas sam sa njim pricao na ovu temu.

E sad ako nekome lezi to pivo iz plastike to je odlicno, ja sam probao par puta i glava me je bolela, u stomaku tornado i neka hvala, vise ne bih.

I jos jedna stvar vezana za plastiku. Moj drugar je skoro radio u Celarevskoj pivari, neke cevi su postavljali. Kaze da se ne puni isto pivo u plastiku i staklo, a da se (kao sto vec 100 puta rekoh) prometiti po ukusu i mirisu, tako da Prince, ne lupaj.

upravo tako, to sam i ja cuo kad sam bio u apatinu

brate kakav tamo jelen ima ukus, to nema veze sa ovim djubretom sto ga nama dovoze

najbolje ture sacuvaju za sebe i komsije, dabome.

Samo picke gase zestinu. To nije pijenje, to je zdrokanje. A rakija dobija pravi smek tek posle trece casice.

Onda sam pička svaki drugi put kad pijem. :)

Jebe mi se, pijem kako mi prija. Ne bunim se ni kad nema kisele, ali kad ima, onda što kažeš "ždrokam". ;)

upravo tako, to sam i ja cuo kad sam bio u apatinu

brate kakav tamo jelen ima ukus, to nema veze sa ovim djubretom sto ga nama dovoze

najbolje ture sacuvaju za sebe i komsije, dabome.

Znam, pio sam u Apatinu. Beogradjanima je isto Jelen dobar, kad god sam ga tamo pio, bio je odlican. Kod mene u Rumi, vec slabiji kvalitet.

Onda sam pička svaki drugi put kad pijem. :)

Jebe mi se, pijem kako mi prija. Ne bunim se ni kad nema kisele, ali kad ima, onda što kažeš "ždrokam". ;)

Picko. :P

Zezam se, jbg, ali ja ne gasim nikad. Nije isto kad gasis i kad pijes bez gasenja.

Au, tragedija. Sad kapiram da smo se pretvorili u Amere, ali onu najgoru felu. Jel' se neko uopste seca kad su kod nas na pivu obelezavali datum proizvodnje, a ne rok trajanja. Ja sam to gooodinama pricao ovima na zapadu (pa jedno 20 godina sigurno) i ovi kao, ma ne seri, to ne postoji. Ljudi moji, odes u radnju, biras nase pivo i gledas u etiketu, a tamo recnu kog datuma je pivo napravljeno, po obodu etikete. Bio kalendar po obodu. I onda kao cirkas obicno pivo koje je nedelju dana staro, ali te neki put usere 3-4 dana staro pivo (ne valja mladje, i ne prodaje se mladje, tojest nije se prodavalo. Pivo mora da 'odgugla' dva dana u flasi minimum. Dobro bre, jel pravio neko pivo?).U tom slucaju, ma joj feste. E sad, yours truly je ucio skole preko puta BiP-ove radnje u Narodnog Fronta. Nista se ne prodaje sem piva. Naveliko, ali moze da se udje i cimne tu on the face of the place pivce, nikad svezije, ima pozadi dvoriste za pljuganje i cirkanje. Kirhofovi zakoni su лаћа kad se popravis pivdzom na odmoru.

Au, tragedija. Sad kapiram da smo se pretvorili u Amere, ali onu najgoru felu. Jel' se neko uopste seca kad su kod nas na pivu obelezavali datum proizvodnje, a ne rok trajanja. Ja sam to gooodinama pricao ovima na zapadu (pa jedno 20 godina sigurno) i ovi kao, ma ne seri, to ne postoji. Ljudi moji, odes u radnju, biras nase pivo i gledas u etiketu, a tamo recnu kog datuma je pivo napravljeno, po obodu etikete. Bio kalendar po obodu.

Da, secam se toga. Toga vise nema, sad si zakonom obavezan da stavis rok trajanja, a ne datum proizvodnje.

i ne prodaje se mladje, tojest nije se prodavalo.

Bogami, za bombardovanje se prodavalo. Nema piva ceo dan, samo vidis stize kamion sa pivom u podrum pica, pivo jos uvek VRUCE, verovao ili ne. E, tih dana sam popio najvise razlicitih piva u zivotu.

Sinoc sam bio na na zurci(Greece party) pa sam pio metaksu...bas mi je isla kao voda...kasnije sam presao na pivo, i nisam se napio, taman malkice, kako treba, svaka mi cast :D

Ali sam kreten uspeo da posecem prst igrajuci se cepom od piva, to samo ja mogu :udri:

Ne znam da li je jadno, ali nije skupo, uglavnom. I ja ne primećujem nikakvu razliku, niti bih da se tripujem oko toga, ako sam već zadovoljan ukusom i efektom piva koje nije iz stakla. I da, samo poredite plastiku i staklo, a nikako da se osvrnete i na limenke, koje sam takođe pomenuo, konkretno na Lav 7.

Eto, sad imate i vino u plastici i tetrapacima, pa možete i o tome. Ja čisto vino ne pijem, već mešam crno sa koka-kolom, belo sa Sprite. Mada ima nekoliko meseci kako nisam pio vino, ipak je pivo zakon.

pa nije bas ni plastika jeftina toliko...160 dinara u diskontu,a u flasi je 36...kada se sracuna,ispadne ti jeftinije u flasi...jedino ti trebaju flase...limenke su gore od stakla,a bolje od plastike...vino je najbolje iz bureta :)

pa sve se razlikuje...najveca razlika je kod kokakole...uzeti litar u plastici i litar u flasi...neverovatna razlika...kao da nije to isto u pitanju...ja nisam neki posebni ljubitelj kokakole,ali ono je stvarno dobro...posle toga vise ne mozes piti iz plastike jer znas koji je pravi ukus...

E sad, yours truly je ucio skole preko puta BiP-ove radnje u Narodnog Fronta. Nista se ne prodaje sem piva. Naveliko, ali moze da se udje i cimne tu on the face of the place pivce, nikad svezije, ima pozadi dvoriste za pljuganje i cirkanje. Kirhofovi zakoni su лаћа kad se popravis pivdzom na odmoru.

Gde je bila ta radnja i jesi Teslas ili MG kolega :D ?

Ono u šta se umače.

pavlaka, feta sir, beli luk u prahu, vlasac, biber beli, biber crni.

Tortilja čips...

Ujutru soba u kojoj spavaš smrdi na beli luk :)

Ja kad bih se toga najeo, smrdila bi i na jos nesto. :)

Nisam nikad pio crno Niksicko, ali jesam svetlo toceno u NS-u na SpenIsu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...