Jump to content

Sta najviše volite da pijete?

Melodicus Deathus...

Recommended Posts

Uticaj pića na želudac i procese varenja je drugo pitanje.

ti si covek koji sve zna...u narodu poznat kao MUDROSER....da sada si bio covek koji se bavi medjunarodnim pitanjima,osvajac vrhova,zamenik ministra,princ tame,nindza osvetnik...sada si i homeopata...tvoji talenti me odusevljavaju...

Prince of Darkness je retko mudar Srbin, pogotovu u svojim mladjanim godinama ali i u najsirem smislu, i sigurno ce citavog zivota biti optuzivan da je 'mudroser' a cudilo bi me da dosad nije. To je sudbina mudrih i intelektualaca u Srbiji. Nijedan drugi jezik ili etnos koga sam svestan nema slican epitet u svom jeziku/kulturi. Mi ni nase mudre ljude ne postujemo. Mi imamo taj epitet mudroser, koji je mozda i pratija smislila, a mozda i ne, ali nemamo neki istorijski ili naucno/analiticki spis gde se tvrdi da je neko bio mudar. To je u srpstvu boljka. Marko Kraljevic ikad nazvan 'mudrim'? Ne. Lazar Hrebeljanovic za svoju odluku ili zitija in general? Ne. Obrenovici, Karadjordejvivi? Ne. Vuk? Ne. Mi ne postujemo mudrost, ali nam je omiljena zabava proglasavanje 'mudrosera'. Neko ima Sinjsku alku, neko ima Trneta. Kvazi 'MUDROSERA'.

Edited by Kalifa nad kalifama

Kapiras da je prethodni post 'uzalud'. U kategoriji 'nema pojma'. 'Sta je pisac hteo da kaze'. Jel ti imas nesto pametno da kazem ili samo koristis opciju u softveru koja ti omogucava da se eto i ti javis?

Prince je zasad siva eminencija ekono-politickih dijaloga na ovom forumu, i to svi koji imaju bilo kakav 'input' vizavi teme kapiraju. Nije rec o tome da studira, nije rec o tome da je diplomirao, nije rec o tome da li ima diplomu. Njegova razmisljanja su koherentna i ispravna. Za razliku od mnogih. Pa i tovjih. Eeeej, nemoj se ljutis, neki put se razlikuju i od mojih. Ne krenem da ga karam, nego krenem da ga masiram da mi objasni kako je dosao bas do takvog i takvog zakljucka.

Moguce da to tebi nema smisla. Moguce da to drugima nema smisla. Ponekad, ni meni nema smisla. Ali imamo novu temu za mozak ('food for thought').

Tesko je biti friendly, kad nam je tako malo vremena ostalo... U sustini, ti i ne bi trebao da se javljas po bitnim pitanjima, nemas neki track-record, ne znas uopste mladicu o cemu mi ove raspravljamo.

Neverovatno je koliko ljudi misle da su pozvani da pricaju o ovom ili onom, a imaju osnovnu skolu Studija B.

Kapiras da je prethodni post 'uzalud'. U kategoriji 'nema pojma'. 'Sta je pisac hteo da kaze'. Jel ti imas nesto pametno da kazem ili samo koristis opciju u softveru koja ti omogucava da se eto i ti javis?

Prince je zasad siva eminencija ekono-politickih dijaloga na ovom forumu, i to svi koji imaju bilo kakav 'input' vizavi teme kapiraju. Nije rec o tome da studira, nije rec o tome da je diplomirao, nije rec o tome da li ima diplomu. Njegova razmisljanja su koherentna i ispravna. Za razliku od mnogih. Pa i tovjih. Eeeej, nemoj se ljutis, neki put se razlikuju i od mojih. Ne krenem da ga karam, nego krenem da ga masiram da mi objasni kako je dosao bas do takvog i takvog zakljucka.

Moguce da to tebi nema smisla. Moguce da to drugima nema smisla. Ponekad, ni meni nema smisla. Ali imamo novu temu za mozak ('food for thought').

Tesko je biti friendly, kad nam je tako malo vremena ostalo... U sustini, ti i ne bi trebao da se javljas po bitnim pitanjima, nemas neki track-record, ne znas uopste mladicu o cemu mi ove raspravljamo.

Neverovatno je koliko ljudi misle da su pozvani da pricaju o ovom ili onom, a imaju osnovnu skolu Studija B.

jedan manje... još par stotina ostalo...

ako si se dovoljno odmorio možeš da pređeš na fejsbuk temu i tamo da pwnuješ ostatak raje...

a možeš prvo mene...

prince je jedan od prvih ljudi koje sam skontao na ovom forumu, a skontao sam ga po količini nebuloza koje je prosipao... ako ti uspevaš među svim tim glupostima da iščeprkaš neke mudrostu, blago tebi...

prince...ako ti uspevaš među svim tim glupostima da iščeprkaš neke mudrostu, blago tebi...

Ne znam coveka, pa sam mozda zato objektivan. Mozda si ti subjektivniji. Mozda ga znas, pa ti nije lep ili dovoljno visok ili jebac. Mozda ga i ne znas ali si cuo ovo ili ono.

Ali mi je neverovatno da mislis da to sto on prica jesu gluposti. Covek manje vise ima napravilniju sliku o svetu barem na ovim prostorima. Naravno, to je moje licno misljenje. Kao i svacije licno mislenje, bazirano je na nekim mojim iskustvima i prema mojim afinitetima, kako drugacije.

Da uprostim, licno sam bio na mnogim mestima ako ne bas svim o kojima pricaju ljudi okolo i prosao krzo mnoge situacije o kojima ljudi pricaju. Posto sam bio na mestima i prosao kroz situacije, meni od svih hipoteticnih prica, posto vecina ostalih sagovornika nije bila na tim mestima i prosla kroz slicne situacije, ljudi imaju pravo da hipotetisu jelda, elem meni je od svih tih prica jedna od najblizih prica Princeva, kao da je i on bio na svim tim mestima i prosao krzo ista iskustva. O cemu god da pricamo. A covek je krajnje nacitan i obrazova, elokventan i pre svega dzentlmen. A ljudi se prema njemu ponasaju skandalozno kao da su iste ovce cuvali. Zato ga postujem cak i kad se ne slazem sa njim a to je kazem retko. To o cemu on prica cesto, ja to prozivljavam na dnevnoj bazi i zato mislim da jeste jedan od onih koji je objektivno sagledao situaciju. Svetsku, domacu, vojnu, ekonomsku, politicku, tehnicku itd itd. Ima naravno jos nekolicina drugih kolega (imaginose, 'de si druze :rockdevil: ) koji su po meni rame uz rame sa Princom. E sad, po nekima su svi oni kretijeni, ali meni je ta ekipa za krajnji respekt. Tol'ko.

Vidim da ima i Facebook tema odskora. Ima i na Facebook Yum tema. Neka, fala :pivopije:.

Ne znam coveka, pa sam mozda zato objektivan. Mozda si ti subjektivniji. Mozda ga znas, pa ti nije lep ili dovoljno visok ili jebac. Mozda ga i ne znas ali si cuo ovo ili ono.

pazi, ja ne znam princa niti mi je iko išta pričao o njemu... ja sam naleteo na ovaj sajt, učlanio se i ne znam apsolutno nikoga ovde i to mi savršeno odgovara... tako da što se tiče subjektivnosti, tu nema govora o tome...

a nema svrhe sada da se ubeđujemo oko toga, imamo poprilično izgrađene stavove po tom pitanju i to je to...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...