Jump to content

Sta najviše volite da pijete?

Melodicus Deathus...

Recommended Posts

Joj,prosle god neki lik me je ubio u pojam sa zajecarskim pivom,cak i nekog norvezanina koji je doso kod njega u goste u BG.Taj lik je tolki patrijota da donosi flajke zrenjaninskog u torbama kad god ide tamo.I samo sere o jebenom zrenjaninskom pivu.Bah....

nije los ovaj jelen,red je da se promeni posle Lava

Zajecarsko pivo sam dvaput pio i nikad vise... Ono je po meni gore i od MB-a.

Skopsko pivo je nekad bilo dobro. Nisam ga pio sto godina, ne znam ni da li jos postoji.

Ih sad ako cemo o tome koje je najbolje pivo, onda to mora biti ono koje se dobija iz najcistije reke u Srbiji- Rzav (najveci index cistoce ima).

Dakle govorim o Valjevskom odnosno Valjevackom kako kaze tamosnji narod.

38626.jpg

Edited by Schneider

Za curice, kazesh? 180 pivara u Belgiji. Prosechno pivo je sa 6-7% alkohola. Nadrkan ukus. Ako se neko trudi da pivo valja, to je Belgijanac. Bio sam tamo u februaru i hteo da umrem kad je doshlo vreme da se vracam kuci. Za mesec i po ponovo idem i necu se trezniti :D

• Upvote 1

Знају и Баварци да пију јака пива, а знају и када (Starkbierfest), али пиво је много више од процента алкохола. С једне стране имаш фини кафић, фенси белгијску флашицу од 0.33l, чоколаду и француске шансоне, а са друге огроман шатор, криглу од литар, кобасице и дувачки оркестар. Поштујем ја и Чехе, Немце, Ирце, па и Белгијанце и сав остали свет који прави добра пива, али постоји други, пивски универзум, где испијање пива има сасвим другу димензију - Freistaat Bayern!

Zato i napisah "nadrkan ukus". :D

Nisam nigde probao bolja piva nego u Belgiji. A zaista, gde god da sam putovao, obavezna stavka je bila isprobavanje domaceg piva :)

Ni u Nemachkoj nisam pio bolja + shto se i u Francuskoj trudim da trazim uvozna od kojekuda, poshto su francuska piva bljak.

Leffe svetlo ima vrlo slican ukus nekim tamnim pivima :D

Al ga nesto ne gotivim, podseca me na Ginis koji me podseca na trop od kafe.

Lasko export pijem kad god uspem da ga nadjem. Vise ga nema ni u Mercatoru (ne racunam 0.33 staklo), prodaju samo obicno svetlo.

Ukinuli su mi i omiljeno belo vino (Sladki Muskat vinarije Bric, isto Slovenija), nema smisla :icon_ne:

Kad smo vec kod piva, jel' zna neko da li i gde mogu u BG-u da se kupe Nemacka piva? Ne mislim na ove sto se prave kod nas (Becks, Löwenbräu...) nego made in Germany (Paulaner, Krombacher, Veltins...)!

Mislim da sam spominjao i ranije na ovoj temi, ali evo ponovo:

duckstein_bier.jpg

Ovo mi je najbolje Nemacko pivo koje sam imao prilike da pijem. Ali promenice se to sigurno prilikom nekoj sledecoj poseti Deutschland-a :da:

Edited by Triad_1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...