_powerslave_ Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Daklem, rech je o bendu koji su osnovali Hansi Kürsch pevach svima nama dobro poznatog benda Blind Guardian, i Jon Schaffer gitarista Iced Eartha....do sad su izdali dva studijska albuma, Demons & Wizards iz 1999. i Touched by the Crimson King iz 2005. oba albuma kidaju, i ko god voli Blind Guardian nemoguce da ne voli i Demons & Wizards...shta da kazem josh...bacajte komente i sha mislite o njima.... Quote
Grob Bez Dna Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 cekaj, bre!ne mogu da verujem da nije bilo teme o ovim GENIJALCIMA!da, 2. album mi je bolji, a pesma gunslinger Quote
Tanya Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Ma bilo je teme, samo sto se odavno ispisalo o njima sta je bilo bitno da se kaze, pa je tema zamrla kao i mnogo drugih... Quote
_powerslave_ Posted April 24, 2008 Author Report Posted April 24, 2008 (edited) Pa eto vidish, ni ja nisam mogao da verujem da nema teme...inache kad vec ti pomenu Gunslingera, da kazem da su neke pesme na 2. albumu uardjene po delu The Dark Tower... EDIT: Ovo se odnosilo na Amonov post... Edited April 24, 2008 by power slave Quote
Grob Bez Dna Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Pa eto vidish, ni ja nisam mogao da verujem da nema teme...inache kad vec ti pomenu Gunslingera, da kazem da su neke pesme na 2. albumu uardjene po delu The Dark Tower... EDIT: Ovo se odnosilo na Amonov post... mislim da ima i vise od dve...sad cu da vidim TDT je mama, tako da su inspirisani dojajnim delom Quote
DBrave Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 (edited) sta bese to ako se nisam istripovao Dartk tower je knjiga Stivena Kinga jel tako? Edited April 24, 2008 by DBrave Quote
_powerslave_ Posted April 24, 2008 Author Report Posted April 24, 2008 ako se nisam istripovao Dartk tower je knjiga Stivena Kinga jel tako? Jeste. Quote
Grob Bez Dna Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 "Touched by the Crimson King" is a reference to the Crimson King, the main antagonist of the series. However, the song itself seems to be about Randall Flagg, one of the King's many servants. "The Gunslinger" is referring to Roland of Gilead, the protagonist of the piece. Throughout this piece there are references to the fifth book of the series, 'Wolves of the Calla' (e.g., 'come-commala', 'say thankya') "Terror Train" is a reference to Blaine, the insane train in the Dark Tower. "Beneath These Waves" was directly inspired by Moby Dick and one's man struggle with nature and which ties in with repeated references in the Dark Tower novels drawing parallels between Roland of Gilead and Captain Ahab. "Wicked Witch" is Kürsch's interesting interpretation of the Wizard of Oz, which is also referenced in the fourth installment of the "The Dark Tower" series of novels Wizard and Glass "Dorian" was inspired by Oscar Wilde's novel The Picture of Dorian Gray, which again bears some relation to the character of Roland of Gilead. Quote
Bata Trokrilni Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Projekat je znatno slabiji od BG, a nešto slabiji od IE. To je moja ocena. Quote
Angelystor Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Izgleda stvarno nema tema Ili je search totalno zabrljavio.. anyway, Prince, opet su mi jebao kevu. Glupo je porediti ovo i sa BG i sa IE, ne zbog nekih razlika, koje nema, jer ochigledno da Schaffer mora da bude Schaffer, vec zbog jednostavnog kvantiteta kvalitetnih izdanja oba benda, naspram samo dva kvalitetna albuma ovog projekta. Meni je prvi bolji, a i drazi, drugi je dosta, dosta izvukao Hansi. Quote
:matija Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 meni se oba albuma svidjaju.. mada vise volim prvi ali i touched je odmah tu Quote
_powerslave_ Posted April 25, 2008 Author Report Posted April 25, 2008 Meni je prvi album ipak bolji... Quote
Mita Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 (edited) oce li mi neko staviti link za prvi album drugi imam i do jaja je Edited July 3, 2008 by Mita Quote
Mita Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 xaxxaaxax hvala ti za link na google ali meni treba link za PRVI album a ne za drugi Quote
Sandman Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Au,zajeb'o sam se. No nema veze,link ce ti svejedno koristiti. Quote
Mita Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 pa da me ne mrzi da trazim ne bi pitao XD bilo bi najbolje za rapidshare kad bi bio linak posto se tu najbrze skida Quote
Sandman Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 E lenshtino evo ti. http://rapidshare.com/files/25801297/D_W1999__Demons___Wizards_MS_ByGasper.rar ://http://rapidshare.com/files/2580129...S_ByGasper.rar Quote
Sandman Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Jebote,pa nije ti ovo chat. Imash MSN pa tamo pitaj. Ali,da,idemo. I nek neko obrishe ovaj spam. Quote
_powerslave_ Posted July 3, 2008 Author Report Posted July 3, 2008 Moju temu ste nashli da spamujete Quote
Grob Bez Dna Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=_91MjPQZ6hM :) Quote
Grob Bez Dna Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 dajte neki komentar za ovo...ja vrtim neprestano... Quote
Recommended Posts