Jump to content

Recommended Posts

Posted

Volim jednostavne cajeve. Crni caj. Indijski caj. Hibiskus. Kamilica. I ponekad onaj aromatizovani sa ukusom tresnje/visnje ili sta je to vec.

Najvise volim caj da pijem kuci u trenucima odmora. Opustim se, gledam kroz prozor i pijuckam.

Mada hibiskus zovem i "radni caj" jer ga najcesce pijem kada radim na kompu.

Caj mi se mnogo vise dopada zbog kafe.

Ritual spremanja caja u mom slucaju je potpuno ocekivan i glup, uzmes dzezvu, stavish vodu, stavish kesicu i secjer u solju i sipas vrelu vodu. Big deal. Ali nije u tome stvar. Kada pocnem da pijem caj imam celu solju odmora. U tome je ceo stos. I ne volim da me neko prekida. Ali je lepo piti caj u drustvu. :D

Pre par godina sam pocela da praktikujem "caj u pet" foru, da mi popodne dodje neko od prijatelja na caj i keks ili sta vec ima. Jeste "englesko" foliranje, ali je lepo objasniti ljudima da ne mora svako dolazenje u goste da se zavrshi ujutru u 04 kada nema vise piva....

Vruca voda i travke. Nije neka filozofija. Ali sve zavisi kako se ko odnosi prema tome.

Posted

Nikad ih nisam voljela, ali sad imam faze kad ispijam litre dnevno (i zhivim na tome).

Posted

Sedaju crnka i plavuša u jedan kafić,

prilazi konobar i pita ih šta žele da popiju.

Crnka: ja ću hibiskus!

Plavuša: A jel' šta ti je to hibiskus?

Crnka: pa to je čaj...

Palvuša (konobaru): Ok, daćete meni jedan hibiskus od nane!

:) :) :)

Posted (edited)

Crni i zeleni su zakon, popijem bar dve sholje dnevno, kupujem ih na meru. Od domacih su lepi rtanjski i od matichnjaka. Kod vocnih cajeva je problem shto to ipak nisu cajevi od susenog voca, vec hibiskus sa malo arome, Al uprkos tome nisam uspeo da odolim caju od crvene pomorandze i djumbira koji sam video na polici u radnji zdrave hrane :D

Edited by GrowlBoy
Posted

Earl Gray sa kasicicom meda,ni malo mleka niti secera.

Cajeve konzumiram svakodnevno tako da imam nekog znanja sta ovde valja a sta ne.

Takodje je mnogo dobar i pustinjski caj. A dobar je i od hibiskusa koji ovde pominju ali NIKAKO onaj  iz kesice.  Ko voli gorcinu neka kupi Lincuru.

Posted

zeleni pijemo svi u kucji, manijakalno. uvek imamo skuvanog u bokalu. pijem skoro ko vodu.

volim i jabuka cimet, vocjne i tako to..

Posted

Mene mrzi da cedim caj pa zato pijem onaj iz kesice... Ali kupicu tu cediljku vec jednom, stvarno nema smisla :)

Posted

Caj on nane i bilo koji MIlfordov! Pijem uglavnom kada sam bolestan ili kada se ocesam k'o Englez pa jedem 'leba, pekmez od sipka i caj :P mmmmmm

Posted
... nisam probao taj, al trava Iva je neshto najgorche shto sam probao.

Skoro sam dobio neki crni arapski chaj i jedno 3x je jachi od ovih nashih na meru.

Ma koren lincure je smrt... Ja nista gorce nisam pio u zivotu...

Posted

"Chaj" od nara je smrt, ili eliksir zivota za one koji prezive :)

Narodni lek protiv esherihije u beshici. Nedo bog.

Apsolutno obozavam earl gray sa mlekom, mada svaki crni moze da prodje sa mlekom. Volim i zeleni, klot ovako, samo ne volim shto posle moram biti blizu wc-a :)

Posted
Caj on nane i bilo koji MIlfordov! Pijem uglavnom kada sam bolestan ili kada se ocesam k'o Englez pa jedem 'leba, pekmez od sipka i caj :P mmmmmm

Nemojmo se zavaravati ipak Lipton pravi bolje cajeve. Milford u sve trpa hibiskus.

:D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...