Ni! Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 ^ Divno, kad zavrshim sa degustacijom onih chuvenih uzhichkih lepinja sa pretopom, pridruzhicju ti se. xD
lithium Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 ovaaaaaaaj, kad si ti jela uzhichku lepinju ak nisi bila u Uzicu? ove vanuzhichke se ne rachunaju majke mi ako budesh dolazila na neki okup nechega pred neshto ponecju ti da probash autentichnu. a ovo mesto je prfekshn ^^ mnogo dobro mirishu chajevi, a najbolji momenat je bio kad sam se mesec dana voshtila od nekog chaja i sva se osula, pa sam u zlo doba saznala da je jedan od sastojaka bela chokolada na koju sam alergichna...
Ni! Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 ovaaaaaaaj, kad si ti jela uzhichku lepinju ak nisi bila u Uzicu? Pa, nisam. Chaj sa bijelom chokoladom? Chudne li kombinacije. :S
Shamandalie Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Ne pije se caj samo kad je neko bolestan, caj je za one momente hedonizma ili jednostavno pijemo ga kada zelimo. Da li cete brati biljke po Staroj planini ili Himalajima, ili to isto kupiti u radnji zdrave hrane, ili kupiti u filter kesicama, izbor je na vama. Ja sam danas uzela ovo: i uopste nisam nezadovoljna.
lithium Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Pa, nisam. Chaj sa bijelom chokoladom? Chudne li kombinacije. :S fantastichno, onda dobijash jednu...jednog dana na nekom okupu pred neshto, kao shto rekoh ^^ znam da zvuchi gadno, ali ima neshto vezano za belu chokoladu,ne bih ti bash tachno znala objasniti shta, a ja sam hyper alergichna na nju...u svakom sluchaju, taj chaj je chisto savrshenstvo;D iako ga ja vishe ne smem piti @Olja: Gde si kupila to?
Shamandalie Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 (edited) ima neshto vezano za belu chokoladu,ne bih ti bash tachno znala objasniti shta, a ja sam hyper alergichna na nju... @Olja: Gde si kupila to? Kupila sam u Tempu, uzela sam jos crnu ribizlu sa limunom i neki od sumskog voca, kao i domace mentu i zeleni caj fedela. Ipak, do sada isprobanih ukusa, najbolji mi je malina sa vanilom, ubedljivo. To sa cokoladom mislim da ima neke veze sa nekim masnim frakcijama u njoj, ili nekim proteinima iz mleka, jer je to vecinski sastojak bele cokolade....npr znam ljude koji ne smeju da jedu iznutrice jer je u njima povecan procenat holesterola. Edited January 11, 2009 by Shamandalie
lithium Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 ja imam uzasnih problema sa belom chokoladom, za sada mi je samo to zabranjeno, a pojma nemam koji konkretni sastojak je u pitanju..... pojavljuju i se bukvalno crveni pechati svuda, po rukama, nogama...:| ...a inache sam pokushala da objasnim da u tom chaju ima neshto sa belom chokoladom, iako se ukus i ne osecja ooooo, moram probati taj sa malinom i vanilom, zvuchi odlichno
ProgressiveR Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Teekanne rula! Osim čaja koji sam danas kupio ... "planinski raj" .. uopšte ga ne preporučujem!
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 11, 2009 Author Report Posted January 11, 2009 Biljka koju nije presovala baba svojim stopalima se ne rachuna bree!!
Axeanosilas Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 ovaaaaaaaj, kad si ti jela uzhichku lepinju ak nisi bila u Uzicu? ove vanuzhichke se ne rachunaju majke mi ako budesh dolazila na neki okup nechega pred neshto ponecju ti da probash autentichnu. Откад се то зове "ужичка" лепиња. И где је тако зову? :) Ћу'де, мала. Ретко пијем чај.
lithium Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 Откад се то зове "ужичка" лепиња. И где је тако зову? Ћу'де, мала. Ретко пијем чај. okej, zove se komplet lepinja, i tako je zove ceo ovaj kraj, u kome se najcheshcje i pravi :P cju'de ti. xD
Grob Bez Dna Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 komplet lepinja je vrh.drogiram se njom kad odem kod kumova na zlatibor.
salebghouse Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 (edited) u beogradu mislim da ne valja nigde.samo na zlatiboru (ali ne previse pretopa) edit:ne pijem vise caj,ozdravio sam Edited January 13, 2009 by salebghouse
Shamandalie Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 Da li je neko probao beli caj? Ja sam uzela jedno pakovanje od nekog italijanskog proizvodjaca Tea Gallery- beli caj sa djumbirom i nisam odusevljena, nekako mi je previse opor ukus.
ProgressiveR Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Da li je neko probao beli caj? Ja sam uzela jedno pakovanje od nekog italijanskog proizvodjaca Tea Gallery- beli caj sa djumbirom i nisam odusevljena, nekako mi je previse opor ukus. Uuuuuuuuu! Meni je baš taj čaj vrh vrhova! Beli čaj sa đumbirom i breskvom (ako se ne varam) ... predobro!
Angelystor Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Da, ginger&peach, ne volim te sladunjave kombinacije nikako, tako da mi je uzasan, a 'ocu chist beli da probam, to cu i da narucim next time u Kuci Caja. A da, zar nije Tea Gallery austrijski proizvodjac?
Shamandalie Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 (edited) Ne nije, evo sad sam prekontrolisala, Tea Gallery s.r.l. Bologna, Italia. Mislim da cu i ja sledeci put probati cist beli, ima ga od Teekanne, a ima i u onom pakovanju od 30 kesica- beli, crni, zen caj i jos neki mislim. Ovaj Ginger and Peach nije sladunjav, vec jako oporog ukusa. Inace, ako neko ide u susedne zemlje, u supermarketima Tesco imaju ti cajevi Tea house, preporucijem vocni sa komadicima voca koji se mogu i jesti, 100 grama je kostalo oko 120 dinara (340-360 forinti). Edited January 14, 2009 by Shamandalie
Kokopelli Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 U jednom BG caffeu (ne mogu mu se sada sjetiti imena ) ima nekakav čaj "koji se gricka". Kapiram da je to sa komadićima voća ili čega već. Mada, taj isti lokal mi se zgadio last time kada sam naručila crni. Donijeli su neku sluzavu vodu (koja je još bila mlaka) i najodvratniji čaj koji sam ikada pila. Iako je ambijent više nego dobar, očigledno im je izbor čajeva očajan. et Haris B: Možeš li mi dati tačnu adresu Kuće čaja?
Shamandalie Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Caj koji se gricka mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane- 100 grama kosta oko 190 dinara i to je kombinacija brusnice, hibiskusa, divlje jabuke i jos nekih plodova, a ima i u apotekama, kao caj koji se preporucuje kod urinarnih infekcija. Domaci je proizvod i dobrog je ukusa, samo voce mora malo bolje da se prokuva.
Tomislav Sawyer Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Donijeli su neku sluzavu vodu (koja je još bila mlaka) i najodvratniji čaj koji sam ikada pila. Da nije to bio caj od lana? Sa njim se moze i belance u kuhinji zameniti (ozbiljan sam) toliko je sluzav. A Slovenci su pre imali cajeve tipa popijes-pojedes. Malva...forest fruit i hawaii mix. Trosio sam ih nemilice
Kokopelli Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 (edited) Tomislave, taman je ličilo na čaj od lana Pravila sam ga jednom, pa znam. Ne, ovo je trebalo da bude samo vrela vode iz kafe aparata + kesica crnog čaja. Ništa egzotično nisam zahtijevala I dobijem to sranje. Pih! Ja grickam (skoro) sve čajeve iz Kuće čaja, naročito onaj po imenu "turski med". Mmmmm... Edited January 14, 2009 by Kokopelli
Tomislav Sawyer Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Tomislave, taman je ličilo na čaj od lana Pravila sam ga jednom, pa znam. Ne, ovo je trebalo da bude samo vrela vode iz kafe aparata + kesica crnog čaja. Ništa egzotično nisam zahtijevala I dobijem to sranje. Pih! Izgleda im se ispraznio crni toner ondak.
Kakashi Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Taj Tea Gallery beli čaj je opor od breskve; setite se kakva je breskva kad ugrizete blizu koštice. A od Teekanne ima i beli čaj u običnom pakovanju (nije jedna od onih kombinacija).
Kokopelli Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Bila sam u jednom nvosadskom caffe-u, u Lazi Telečkog. Simpatično je uređen, naročito dio iznad stepenica. Fora Alisinog tripa u kući, sve je malecno u odnosu na tijelo: mali stolovi, stolice, plafon, wc, itd. Kapiram da to nije bilo s namjerom, nego su morali iskoristiti niski plafon Ne znam kako se zove, slabo pamtim imena U svakom slučaju, imaju perverzno dobar izbor kafe, a ni sa čajevima ne oskudijevaju.
Recommended Posts