kuruz Posted August 27, 2009 Report Posted August 27, 2009 Jебем ти чај. Зимус у дому одлучимо да нећемо више да пијемо Кока Колу, него да ћемо прећи на чај. Купили неки најјефтинији и попили 5 литара, дебили. У животу нисам толико пишао као тог дана.
Angelystor Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 Pa ne pije se chai kao sok jeb'o zeca... Gdje da nađem žuti čaj u BGu? Imalo je u Kuci Chaja kada sam bio poslednji put...
Brynhildr Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 Indijski sa mlekom. Najbolja kombinacija. x) Pored toga volim i zeleni, nanu, kamilicu, kantarion... Leti ih ne pijem često, ali zimi zato nadoknadim.
Night's Blood Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 Ja zeleni ne mogu ni da pomirisim, to mi je najodvratniji caj koli postoji. Dobar mi je 'Ledeno Doba' iz Kuce caja.
kuruz Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 (edited) Pa ne pije se chai kao sok jeb'o zeca... Навикли на 5 - 10 литара Кока Коле дневно, па рек'о и са чајем ћемо лако. После смо се контролисали, чак смо куповали и чајне колутиће (најјефтиније, наравно). Edited August 28, 2009 by Куруз
Ајлин Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 Dakle leto je još malo pa na izmaku, a ja čaj i dalje ne prestajem da pijem. Ujutro, čim stignem u kanc, yellow label. Najpre pristavim čaj pa onda palim makinu
Ајлин Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Nije mu jasno da to postoji, očigledno. Naša pećinica.
Guest TužneUši Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 (edited) @ rogozub: nemoj ocekivati bog zna sta od cajeva, razlog zasto ljudi piju cajeve kad imaju neku upalu grla, zdrijela, krajnika je zato sto je lakse piti topao caj od neceg drugog, a sto se tice ljekovitih dejstava... pa recimo da bolje da se uzdas u antibiotike inace, nemoj nista da se zalis, da si vidio moju mononukleozu zakomplikovanu streptokokama (sto nerijetko biva, samo sto je kod mene dugo trajalo i bilo bas sjebano) vidio bi sta je scream bloody gore inace, nemoj stavljati ni secera ni meda a bome ni limuna u caj, to nije dobro za upaljeno podrucje moj omiljen caj je crni sa jasminom, a tradicionalne ovdjasnje cajeve tipa kamilica, m dusica itd ne volim bas nesto Edited August 29, 2009 by TužneUši
Ајлин Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 @ rogozub: nemoj ocekivati bog zna sta od cajeva, razlog zasto ljudi piju cajeve kad imaju neku upalu grla, zdrijela, krajnika je zato sto je lakse piti topao caj od neceg drugog, a sto se tice ljekovitih dejstava... pa recimo da bolje da se uzdas u antibiotike moj omiljen caj je crni sa jasminom, a tradicionalne ovdjasnje cajeve tipa kamilica, m dusica itd ne volim bas nesto Au, ala ti mašiš temu Što se tiče lekovitih dejstava, čaj potpuno drugačije funkcioniše od antibiotika, stoga se ne može porediti. Ovo što nazivaš "tradicionalnim ovdašnjim čajevima" nisu čajevi, nego topli biljni napici od lekovitih biljaka i nemaju veze sa čajem. To su Srbi izmislili jer je čaj nekada bio ubibože skup pa išli da beru šta im raste u avliji Čaj = biljka Čaj. Sve ostalo = nešto drugo. 1
Guest TužneUši Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 sto masim temu? bas ne masim. pricao sam generalno o cajevima, ne o kojecemu btw. znam ja sta je caj i da je nesto drugo nesto drugo, samo kako se izraziti? ne mogu reci "nesto drugo"; npr. "nesto drugo od kamilice" englezi imaju naziv za te stvari - herbal infusions, fruit infusions (vjerujem da je to to) ali mi jednostavno kazemo caj i to ti je tako. Jezik je takav kakav je, nesavrsen. vjerujem da ljudi piju "caj od nane" i sl. bar 100 godina(ili mozda manje? ali svejedno, bar 70 godina, onako ofrlje) na ovim prostorima, tako da se s te strane i moze govoriti o nekoj tradiciji. "topli biljni napitak"? adekvatno, ali predugacko
B@K@ Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Ja glasam za boljnitak as in BOžanstveni biLJNI napiTAK... ili to, ili kvava as in KVašena traVA... može i laj as in LAžni čaJ... Sve, samo da podležemo neumitnom lažno-elitističkom nagonu da ispravljamo neznalice-travopije... Naravno, no pun intended... Inače, obožavam čaj i druge biljne napitke, i usuđujem se piti ih ČAK i kad nisam bolestan... svaki dan...
Dead Man Drinking Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Bio Englez u Bosni u Misiji. Kada se vratio u svoju dragu domovinu, dosli mu prijatelji na caj u pet popodne. I, izmedu ostalih pitanja o navikama ljudi iz Bosne, upitali su ga da li tamo u Bosni ljudi piju caj i koje vrste caja. Englez iz Misije im je odgovorio da Bosanci takoder piju caj, samo ne u pet popodne, nego kad god im to padne na um. I dalje je razgovor tekao ovako: "I have tried all kinds of tea there: camomile tea, linden tea, fruit tea,but there is one kind of tea that Bosnian people drink very often and they mention it almost every minute, but I never managed to find it, to try it..." " What is the name of that famous Bosnian tea? Do you remember?" "Yes, of course. It is called: Yeboga tea!"
bezlichni Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 ma ne seri, ja rekao doktorka mi prepisala antibiotike iz zajebavancije samo rekoh, chaj od zhalfije ne radi svoj poso.. Pa upravo sam ti reko pajseru mali, da radi, samo nije njegov poso ono sto ti ocekujes i kako ocekujes. @ rogozub: nemoj ocekivati bog zna sta od cajeva, razlog zasto ljudi piju cajeve kad imaju neku upalu grla, zdrijela, krajnika je zato sto je lakse piti topao caj od neceg drugog, a sto se tice ljekovitih dejstava... pa recimo da bolje da se uzdas u antibiotike inace, nemoj nista da se zalis, da si vidio moju mononukleozu zakomplikovanu streptokokama (sto nerijetko biva, samo sto je kod mene dugo trajalo i bilo bas sjebano) vidio bi sta je scream bloody gore inace, nemoj stavljati ni secera ni meda a bome ni limuna u caj, to nije dobro za upaljeno podrucje moj omiljen caj je crni sa jasminom, a tradicionalne ovdjasnje cajeve tipa kamilica, m dusica itd ne volim bas nesto Caj je nesto sto mora da se koristi na duge staze da bi ti "pomoglo" Ispijanje kamilice ili ispiranje grla zalfijom samo kad si bolestan nece nesto da pomogne. Ali su manje shanse da se raspzbolis ako redovno konuzmiras kamilicu. Isto kao sto konstatno konzumiranje nane pomaze napetosti i nervozi. Ili sto zeleni i crni pomazu zdravlje i imunitet.
рогозуб Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 (edited) Pa upravo sam ti reko pajseru mali, da radi, samo nije njegov poso ono sto ti ocekujes i kako ocekujes. ljakse, ne znash ni shta sam hteo da kazhem, samo kenjash kao lama.. Edited August 29, 2009 by рогозуб
Angelystor Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Čaj = biljka Čaj. Sve ostalo = nešto drugo. Ljubim te u post.
Shamandalie Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 http://www.pickwicktea.com/HU/Products/Regular+Tea/traditioneel/TKickBlack.htm Nedavno sam u Madjarskoj kupila caj sa gore datog linka. Odlican za budjenje ujutru jer je zamena za kafu- radi se o mesavini crnog caja, djumbira, gvarane i crnog bibera. Veoma aromatican i prijatan.
bezlichni Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 (edited) ljakse, ne znash ni shta sam hteo da kazhem, samo kenjash kao lama.. Jebiga ne druzim se sa skinsima pravoslavcima. Edited August 30, 2009 by Elitista u Povoju.
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Ljubim te u post. Ti si izgleda jedini koji shvata moju dobru nameru i ne misli da sam neka bičerka na travi... Lažni čaj. Sviđa mi se.
Kokopelli Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Ajlin, ti nikada nećeš biti bičarka... na travi Fino si objasnila čo'eku, i treba Inače, da ne znaš gdje mogu naći žuti čaj?
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Da li je moguće da TI ne znaš nešto o čajevima u Srbiji ja još ni Pu-Erh nisam našla a ti mene pitaš, neznalicu kad je šoping u pitanju... E, da ti se pohvalim, ovog vikenda sam prvi put otišla u Delta City. Kako sam smešna
Kokopelli Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Zamisli, nigdje ga ne mogu naći, žasu! A kad si već odlučila da ideš, što ne ode do Ušća? Inače, u Delti isto imaš super apoteku sa prirodnim preparatima, mada mi se na Ušću više dopada Spam, sorry, neću više.
Recommended Posts