Jump to content

Recommended Posts

Posted

HTCforums431_Five-Roses-Chai-Spice-Tea-(2)New.jpg

Doneo mi ujak. Čaj je odličan je s mlekom. Pravi prepodnevni čaj intenzivnog egzotičnog ukusa, lagan (za razliku od Earl Greya i ostalih popodnevnih čajeva).

:)

sad kad je kuća čaja dovidjenja, jel zna neko gde može da se nabavi onaj čaj od jasmina?

Posted

Како то "Кућа чаја" - довиђења? Нису ваљда затворили и онај локал у Мишарској?

Posted

Hvala. Zvuči kvalitetno.

:haha: Kao nova stvar Alogie - ne veruješ dok ne čuješ. ;)

Doduše, nije da sumnjam u mementoin ukus, definitivno ću probati, jerbo žlicarim zelenjak po Olei i sličnim kućama...

Posted

Naravno, ne znas dok ne probas. Ali bar meni se ovaj caj pokazao kao dosta ucinkovitiji od ostalih. Generalno, svi "Pancicevi" cajevi su dobri, pa ako ne i bolji od nekih skupih i zvucnih imena. :da:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Haha, sjajno!

@Kokopeli: jao, taj Yogi chaj je zlo. Imam ja egipatski(@Lunar :evotigana: ) i sa chilijem, i bas su aromaticni. egipatski je dobar, iako je dosta aromatican, prija i zagolica cula, a ovaj chili mi bas i ne prija, mada, kad stavim mleko u njega bude super. Gde si nasla te cajeve u Beogradu?

Konkretno ova dva imam:

http://www.yogitea.eu/en/products/details/licorice/ i http://www.yogitea.eu/en/products/details/sweet-chili/ .

Edited by Uruk Hai
Posted

Sweet Chilli imam i ja, ali od nekog drugog njemačkog proizvođaća.

Ovaj sam, baš i kao sweet chilli, kupila u nekom njemačkom bio marketu. Nema ih ovdje, nažalost.

Inače, taj egipatski je, zapravo, čaj od sladića. Sladić = gospino bilje, slatki korjen itd.

Napitak od sladića sam pila prošle godine u Siriji. To je njihovo omiljeno piće i prodaje se na uličnim tezgama bukvalno u običnoj plastičnoj kesi zamotanoj čvorom na vrhu :haha: Ukus je bio... pa ne baš tako sladak :haha:

• 4 weeks later...
Posted

cepam kamilicu i nanu...dobri su za stomak,za smirenje,za prehlade,picke materine...popijem po 2-4 solje dnevno...sigurno ne moze da skodi...nisam uzeo u rinfuzi,to je jedina greska,al u principu nije ni ovako iz kesice loso...sledeci put me nece mrzeti,necu reci babi da kupi,pa cu uzeti u rinfuzi...

Posted (edited)

stimuliranje živaca,mišića

ubrzavanje metabolizma

antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje

svojstvo diuretika

potiče probavu

pojačava znojenje

s obzirom na sadržaj kofeina podiže radnu sposobnost

S obzirom na sve ovo navedeno kontam da se konzumira u nizim dozama, zbog kofeina,jer ako ima sva ova dejstva onda je prebogat istim ;)

edit: Ponovo sam na kafi samo da znas :haha:

Edited by Face Of Melinda
Posted

Da i dobiju hiperaktivnu decu koju ce kljukati sa lekicima... sve su to teorije zavere farmaceutskih kuca :uhoh:

Totalni FAIL, jer sam tog istog dana popila soljetinu kafe, evo jutros popila solju, posle u Coffee Dream-u popila jos jedan mokacino... Caffeine addict :mrgreen:

Posted

Daj mi slike tog Coffee Dream i reci gde je posto bi trebao u BG ovih nedelja :)

Totalni adikt , Ziltoid the omniscient style xD

CD nemoj da propustis nikako. apsolutno sve sto narucis valja. od moki do frapea sa visnjom.:)) I'm addicted od momenta otvaranja.:D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...