Господин Граул Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Nije na meru, ali najbolji zeleni caj koji mozes kod nas da nadjes, po nekoj prihvatljivoj ceni, je onaj koji prozivodi institut "dr Josif Pancic". U rinfuzi je i dosta je jak, ali veruj mi, mnogo dobar. Hvala. Zvuči kvalitetno.
Zen Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Doneo mi ujak. Čaj je odličan je s mlekom. Pravi prepodnevni čaj intenzivnog egzotičnog ukusa, lagan (za razliku od Earl Greya i ostalih popodnevnih čajeva). sad kad je kuća čaja dovidjenja, jel zna neko gde može da se nabavi onaj čaj od jasmina?
sunessence Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Како то "Кућа чаја" - довиђења? Нису ваљда затворили и онај локал у Мишарској?
Господин Граул Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Htela je da kaže da Kuća Čaja više nije kul.
B@K@ Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Hvala. Zvuči kvalitetno. Kao nova stvar Alogie - ne veruješ dok ne čuješ. Doduše, nije da sumnjam u mementoin ukus, definitivno ću probati, jerbo žlicarim zelenjak po Olei i sličnim kućama...
*memento mori* Posted July 26, 2011 Report Posted July 26, 2011 Naravno, ne znas dok ne probas. Ali bar meni se ovaj caj pokazao kao dosta ucinkovitiji od ostalih. Generalno, svi "Pancicevi" cajevi su dobri, pa ako ne i bolji od nekih skupih i zvucnih imena.
Господин Граул Posted August 17, 2011 Report Posted August 17, 2011 Lapsang souchong Dimljeni čaj, baš kida. In American author James A. Michener's 1974 historical novel Centennial, Rocky Mountain fur trapper Alexander McKeag describes lapsang souchong as "a man's tea, deep and subtle and blended in some rugged place," ... "better even than whisky."
Kokopelli Posted August 28, 2011 Report Posted August 28, 2011 http://www.yogitea.eu/en/products/details/choco/ Predivnog je ukusa, ali nije mi za svaki dan. Ajurvedski proizvod.
Berliner Posted August 28, 2011 Report Posted August 28, 2011 jeste li znali da se preterano pijenje caja zove teizam (eng: theism) googlajte tea drinker's disease 1
Uruk Posted August 28, 2011 Report Posted August 28, 2011 (edited) Haha, sjajno! @Kokopeli: jao, taj Yogi chaj je zlo. Imam ja egipatski(@Lunar ) i sa chilijem, i bas su aromaticni. egipatski je dobar, iako je dosta aromatican, prija i zagolica cula, a ovaj chili mi bas i ne prija, mada, kad stavim mleko u njega bude super. Gde si nasla te cajeve u Beogradu? Konkretno ova dva imam: http://www.yogitea.eu/en/products/details/licorice/ i http://www.yogitea.eu/en/products/details/sweet-chili/ . Edited August 28, 2011 by Uruk Hai
Kokopelli Posted August 28, 2011 Report Posted August 28, 2011 Sweet Chilli imam i ja, ali od nekog drugog njemačkog proizvođaća. Ovaj sam, baš i kao sweet chilli, kupila u nekom njemačkom bio marketu. Nema ih ovdje, nažalost. Inače, taj egipatski je, zapravo, čaj od sladića. Sladić = gospino bilje, slatki korjen itd. Napitak od sladića sam pila prošle godine u Siriji. To je njihovo omiljeno piće i prodaje se na uličnim tezgama bukvalno u običnoj plastičnoj kesi zamotanoj čvorom na vrhu Ukus je bio... pa ne baš tako sladak
Footog Qpoos Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 cepam kamilicu i nanu...dobri su za stomak,za smirenje,za prehlade,picke materine...popijem po 2-4 solje dnevno...sigurno ne moze da skodi...nisam uzeo u rinfuzi,to je jedina greska,al u principu nije ni ovako iz kesice loso...sledeci put me nece mrzeti,necu reci babi da kupi,pa cu uzeti u rinfuzi...
Face Of Melinda Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 A koji ti je taj? Ja dobih cajeve iz kine mozda sam pisala ranije na tu temu ovde... Ali pola kasicice Iron Buddha zelenog caja je jbno jako
Captain Spaulding Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Yerba Mate Procitaj ovde ako oces http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanjur/kolumna/mate-caj-zeleno-zlato-indijanaca/ 1
Face Of Melinda Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 (edited) Yerba Mate Procitaj ovde ako oces http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanjur/kolumna/mate-caj-zeleno-zlato-indijanaca/ stimuliranje živaca,mišića ubrzavanje metabolizma antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje svojstvo diuretika potiče probavu pojačava znojenje s obzirom na sadržaj kofeina podiže radnu sposobnost S obzirom na sve ovo navedeno kontam da se konzumira u nizim dozama, zbog kofeina,jer ako ima sva ova dejstva onda je prebogat istim edit: Ponovo sam na kafi samo da znas Edited September 23, 2011 by Face Of Melinda
Captain Spaulding Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Ali najjace je sto je ministarstvo predlozilo da deca to piju umesto mleka ! E toliko o tvom jakom stavu o kafi !! ahahah FAIL
Face Of Melinda Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Da i dobiju hiperaktivnu decu koju ce kljukati sa lekicima... sve su to teorije zavere farmaceutskih kuca Totalni FAIL, jer sam tog istog dana popila soljetinu kafe, evo jutros popila solju, posle u Coffee Dream-u popila jos jedan mokacino... Caffeine addict
Captain Spaulding Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Daj mi slike tog Coffee Dream i reci gde je posto bi trebao u BG ovih nedelja Totalni adikt , Ziltoid the omniscient style xD
Face Of Melinda Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Ej evo ti sajt: http://www.coffeedream.rs/ U Costa coffee valjaju samo tople cokolade, sve ostalo je razvodnjeno, Grinet isto. Jednio sto jos CD drzi standard i to je to
phantasm of the living Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Daj mi slike tog Coffee Dream i reci gde je posto bi trebao u BG ovih nedelja Totalni adikt , Ziltoid the omniscient style xD CD nemoj da propustis nikako. apsolutno sve sto narucis valja. od moki do frapea sa visnjom.) I'm addicted od momenta otvaranja.
Bata Trokrilni Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Daj mi slike tog Coffee Dream i reci gde je posto bi trebao u BG ovih nedelja U Cofee Dream na Čuburi sam smuvao svoju najbolju ribu do sada, tako da ti ga toplo preporučujem.
Recommended Posts